Accommodaties Sri Lanka

sri lanka koggala beach

15 DAGEN / 14 NACHTEN
FACES OF SRI LANKA

Dag 01 AIRPORT – NEGOMBO
Aankomst op de luchthaven Bandaranaike International Airport. Meet and greet bij aankomst met onze lokale vertegenwoordiger en uw gids voor de komende reis. Transfer naar het hotel in Negombo.
De rest van de dag ter vrije besteding.
Overnachting in het hotel in Negombo.

Dag 02 NEGOMBO
Ontbijt in het hotel.
Ontspanning aan het strand bij het hotel. In de loop van de dag City tour door Negombo, ook wel bijgenaamd “The Little Rome”, naar de bevolking van de stad die hoofdzakelijk rooms katholiek is en ook door de vele katholieke kerken die de stad rijk is. Een historisch gevolg van de Portugese bezetting.
Wij bezoeken de vissershaven waar de Catamarans in de avonduren terugkeren in de haven na een dag hard werken op zee. Netten worden gerepareerd en de gevangen vis wordt er schoongemaakt en verhandeld op de lokale vismarkt.
Overnachting in het hotel in Negombo.

5356316065_48347224f5_zDag 03 NEGOMBO – PINNAWELA – ANURADHAPURA
Ontbijt in het hotel.
Vertrek naar Pinnawela.
Bezoek aan het Elephant Orphanage,het olifanten weeshuis.
Een weeshuis voor olifanten die zijn opgevangen als slachtoffer van de oorlog of omdat ze ziek zijn. Het weeshuis is tegenwoordig uitgegroeid tot de populaire jumbo attractie van het land. U ziet grote groepen olifanten etend aan de bosrand of wadend in de rivierbedding.

Wij vervolgen onze weg naar Anuradhapura.
Overnachting in een hotel in Anuradhapura.

sri lanka 02Dag 04 ANURADHAPURA – DAMBULLA
Ontbijt in het hotel.

Visit the ancient ruins of the 1st capital of the country.
Anuradhapura was de grootste koninklijke stad van de oude wereld en de eerste hoofdstad van Sri Lanka (Ceylon). Neem een kijkje tussen de overblijfselen en monumenten van de oude stad, de ontzagwekkende Ruwanveliseya, Abhayagiriya, Jethawanaramaya and Thuparamaya Dagabos, die nog steeds vereerd worden door de boedhisten. Bekijk ook de enorme kunstmatig aangelegde waterreservoirs zoals Nuwarawewa (de grootste in de stad), Tisawewa en Basawakkulama. Bezoek de “Sri Maha Bodhi”, de heilige Bo Tree, de oudste opgetekende boom ter wereld. Het zittende Samadhi standbeeld van de mediterende Boeddha, Kuttam Pokuna (twin vijvers), en de Rock Temple van Isuru Muniya zijn verder nog enkele van de attracties die bekeken worden. Een toonbeeld van de oude architectuur die teruggaat tot de 3e eeuw voor Christus.

Vertrek naar Dambulla.
Overnachting in een hotel in Dambulla.

sri lanka 01Dag 05 DAMBULLA – SIGIRIYA – DAMBULLA
Ontbijt in het hotel.

Vertrek naar Sigiriya.
Visit the Sigriya Rock Fortress.
Wij beklimmen de 180 meter hoge rots die in het verre verleden gedurende bijna 20 jaar een koninklijke citadel was. Deze grote verlaten rots ligt op een terrein van bijna een hectare in omvang. Het fort boven op de rots werd gebouwd door koning Kashyapa die zijn vader doodde om koning te worden en om vervolgens zijn rijkdom te verwerven.
Sigiriya Rock is wereldberoemd door de fresco’s van de koningsmeisjes op de rotswand en het zeer geavanceerde aangelegde watersysteem uit die tijd. Sigriya Rock is een World Heritage Site.

Terug naar Dambulla.
Visit the impressive Dambulla Rock Caved Temple.
De wandeling naar de tempels begint langs een uitgestrekte, hellende rotswand en deels gebruik makend van trappen. De grotten en tempels zijn getuige van het vakmanschap uit de periode van rond de 1e eeuw voor Christus. Er zijn vijf verschillende grotten waarvan de interieurs zijn uitgehouwen in prachtige rotstempels met ongeveer 150 afbeeldingen van de Boeddha. De interieurs zijn ook verguld, vandaar ook de naam “Ran Giri” (Golden Rock).

Overnachting in het hotel in Dambulla.

sri lanka 03Dag 06 DAMBULLA – KANDY
Ontbijt in het hotel.

Op weg naar Kandy bezoeken wij onderweg een kruidentuin.
Hier maakt u kennis met de alternatieve toepassingenmogelijkheden van lokaal beschikbare kruiden die in de gerechten van Sri Lanka en in de Ayurvedische tradities worden toegepast en gebruikt. U ziet kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, vanille bonen, kardemom en zwarte peper, om er maar een paar te noemen.

View a colorful cultural show of Kandyan Dancers
.
In Kandy bezoeken wij een kleurrijke culturele show van Kandyan Dancers. Tijdens de finale lopen de dansers over brandende steenkolen en spelen zij met vuur.

Visit the
Temple of the Sacred Tooth Relic of the Buddha (Sri Dalada Maligawa)
Wij bezoeken de Tempel van de Heilige Tand van de Boeddha (Sri Dalada Maligawa). Het belangrijkste relikwie van de boeddhisten in Sri Lanka. Enkele jaren geleden werd een gouden luifel gebouwd boven het heiligdom. De tand werd rondgedragen door de oude koningen. U zult ook getuige zijn van de pooja ceremonie, die onder het geluid van drums, eindigt in een dramatische climax. De tand zelf wordt niet getoond, die blijft opgesloten in een reeks van kisten die nauwgezet worden bewaakt. De pooja ceremonies worden gehouden bij het krieken van de dag, halverwege de morgen en bij de schemering, en dat elke dag van de week.

Overnachting in het hotel in Kandy.

sri lanka 04Dag 07 KANDY
Ontbijt in het hotel.

Drive around the picturesque city. Kandy, de voormalige hoofdstad van het land heeft veel te bieden – geschiedenis, cultuur, beboste heuvels en een vleugje urban buzz. De stad ligt op een hoogte van 500 meter. Kandy diende als de hoofdstad van het laatste Singalese koninkrijk, dat uiteindelijk aan de Britten ten deel viel in 1815, na het trotseren van de Portugezen en de Nederlanders. De stad en het platteland eromheen zijn weelderig en groen en hebben een schilderachtig meer als middelpunt.

Visit the Royal Botanic Gardens in Peradeniya. Een van de mooiste tuinen in geheel Azië. De omvang van het terrein is 60 hectare groot en is aangelegd in 1832. De tuinen bestaan uit een grote variëteit aan zowel tropische als gematigde flora, uit medische kruiden en uit een veelheid aan palmbomen. De tuinen waren het decor van de Zuid-Oost-Azië Command Headquarters tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Lord Mountbatten de leiding had over de operaties.

Overnachting in het hotel in Kandy.

sri lanka 05Dag 08 KANDY – NUWARA ELIYA – BANDARAWELA / ELLA
Ontbijt in hethotel.

Vertrek naar Nuwara Eliya.
De weg van Kandy naar Nuwara Eliya klimt naar bijna 1.400 meter hoogte en slingert zich langs groene theeplantages en langs kristalheldere meertjes en watervallen. Het Kotmale meer kun je als vergezicht zien vanaf de weg. De Ramboda waterval valt van 108 meter hoogte en kan bekeken worden en-route.
Also visit a Tea Plantation and Factory. U krijgt een rondleiding in een fabriek voor de productie van thee en er wordt uitleg gegeven over het hele productieproces. U wordt in de gelegenheid gesteld te proeven van vers gebrouwen “Ceylon Tea”, die wordt beschouwd als de beste thee van de wereld.

Wij rijden naar Nuwara Eliya. Onderweg kunt u genieten van prachtige vergezichten met de schilderachtige schoonheid van het omliggende gebergte.
Drive around the city of Nuwara Eliya.
Nuwara Eliya heeft de bijnaam “The Little England” vanwege het unieke klimaat en de sfeer die sommigen als typisch Engels ervaren. De golfbaan, de renbaan, de paarden, de rozentuinen en de huizen in Britse stijl zorgen voor een toepasselijk toevluchtsoord zonder weerga. Deze streek is vooral populair voor een vakantie bij de lokale bevolking in de warmste maand van het jaar, met name in april.

Wij zetten de reis voort naar naar Bandarawela of Ella.

Overnachting in een hotel in Bandarawela of Ella.

sri lanka 06Dag 09 BANDARAWELA / ELLA – TISSAMAHARAMA / HAMBANTOTA
Ontbijt in het hotel.
Wij vertrekken op weg naar Tissamaharama of Hambantota. Dag ter vrije tijd besteding.

Overnachting in een hotel in Tissamaharama of Hambantota.

Dag 10 TISSAMAHARAMA / HAMBANTOTA – YALA – TISSAMAHARAMA / HAMBANTOTA
In de vroege ochtend bij het krieken van de dag visit the Yala National Park by Jeep.
Het 1.300 vierkante kilometer grote en meest beroemde nationale park van Sri Lanka is Yala, in de zuidoostelijke hoek van het eiland. De bossen bestaan voornamenlijk uit droge doorn struiken, afgewisseld met kleine stoffige open plekken. Yala heeft een van dichtste luipaard populaties ter wereld. Olifanten komen er ook in grote getalen voor en u zult waarschijnlijk ook beren, samburs, gevlekte herten, wilde zwijnen, krokodillen, buffels, mangoest, jakhalzen en apen aantreffen. Er leven ongeveer 150 vogelsoorten in Yala. Overwinteraars zijn de wit-gevleugelde zwarte sterns, wulpen en pijlstaarten. Lokale bewoners zijn de jungle vogels, neushoornvogels en orioles.

We gaan terug naar het hotel voor het ontbijt. De rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het hotel in Tissamaharama of Hambantota.

sri lanka 11Dag 11 TISSAMAHARAMA / HAMBANTOTA – GALLE – KOSGODA – KALUTARA / BERUWELA
Ontbijt in het hotel.

Vertrek naar Galle.
Wij brengen een bezoek aan het oude VOC Nederlandse fort in Galle. Een stadswal, gebouwd door de Nederlanders in het midden van de 17e eeuw en door de Britten afgemaakt omcirkelt de stad, onderbroken door 14 massieve bastions. Veel van de oude gebouwen in het fort dateren uit de Nederlandse tijd. De straten dragen nog steeds hun Nederlandse namen of hun directe vertalingen. De Nederlanders bouwden ook een riolering die dagelijks werd gespoeld door het getijde van de zee. Er woont en werkt een grote moslimgemeenschap in het Fort, met name aan de zuidkant van de ommuurde stad.

Wij gaan op weg naar onze strandbestemming. Onderweg bezoeken wij een Turtle Hatchery ( schildpadden broederij ) in Kosgoda.

Diner & Overnachting in een hotel in Kalutara of Beruwela.

sri lanka 10Dag 12, 13, 14 KALUTARA / BERUWELA
Ontbijt in het hotel.

Dag ter vrije besteding. Relaxen op en rond het strand. Genieten van zon, zee en strand.

Diner & Overnachting in een hotel in Kalutara of Beruwela.

Dag 15 KALUTARA / BERUWELA – AIRPORT
Ontbijt in het hotel.

In de loop van de dag vertrek naar de luchthaven van vertrek.sri lanka 12

EINDE VAN HET PROGRAMMA

CHILD POLICY (Gedeelde kamers met de ouders)
– Tot twee jaar: gratis (zonder extra bed)
– 2 tot 12 jaar: 50% van de kosten p.p. ( met extra bed)

Het arrangement is inclusief:
– Meet & Greet bij aankomst.
– Transport met air-conditioning en met een Engels sprekende chauffeur/gids tot max. 6 personen.
sri lanka 14– Een Engels sprekende National Guide Lecturer bij 7 tot 12 deelnemers
– Bezoeken aan de plaatsen zoals aangegeven in het programma.
– Entree gelden voor Elephant Orphanage, Anuradhapura, Sigiriya Rock Fortress, Dambulla Rock Caved Temple, Temple of the Sacred Tooth Relic of the Buddha, Royal Botanic Garden, Cultural Show, Yala National Park en Turtle Hatchery
– Safari in het Yala National Park.
– Accommodatie in Double / Twin kamers in de omschreven hotels of gelijkwaardig.

sri lanka 09Meal plan
– Bed & Breakfast tijdens de tour ( beginnende met het ontbijt op dag 2 en afsluitend het ontbijt op dag 11)
– Half Board tijdens het strandverblijf (beginnende met het diner op dag 11 en eindigend met het ontbijt op dag 15).

Niet inbegrepen zijn:
– Mineraal water & andere drankjes.
– Fooien.
– Still & Video Photo Permits.
– Persoonlijke uitgaven zoals laundry, telephone calls etc.

Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van:
– beschikbaarheid van vluchten en accommodatie
– klasse van vlucht ( E,B,F-class ) en accommodatie ( *** of **** )
– het aantal deelnemers
– van het seizoen van reizen

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel