Ontdek de ongerepte Westkust

Voor de liefhebber. De ontdekkingsreiziger. Op zoek naar de ongerepte schoonheid van moeder aarde. De Westkust van Zuid Afrika is zo’n voorbeeld. Met eindeloze witte en vooral verlaten stranden. Met authentieke en bijzonder dorpjes. Waar u gastvrij wordt ontvangen. In de lente ( augustus en september ) is de westkust een grote oase van bloemen. Wilde bloemen in allerlei kleuren schieten overal uit de grond. De temperaturen en het klimaat is in die maanden bijzonder mild.

Uw ontdekkingstocht begint in Kaapstad. De bruisende metropool gelegen aan de kustlijn te midden van de bergen. Op maat kan de reis langs de westkust worden uitgewerkt met west kust 02bezoeken aan een heel aantal hoogtepunten.

Op weg naar het noorden, in de regio Swartland ligt Darling tussen de zee en de bergen in een woestijnachtige en warme omgeving. In het slaperige stadje zelf heeft de tijd naar het lijkt stilgestaan. In de westkust regio wordt wijn geproduceerd. Dus een wijnproeverij is aan te bevelen voor de liefhebber. Bij een lekker stukje vlees of vis. Afhankelijk van de plaats die u aandoet.

Via Wolseley en Tulbagh, een historisch plaatsje vol Kaap Hollandse architectuur reist u west kust 03naar Langebaan. U brengt een bezoek aan het Westkust Nationale Park en de Langebaan lagune, een belangrijk moerasgebied waar elk jaar trekvogels uit het noordelijk halfrond komen overwinteren. In de lente is het Postberg-gedeelte van het park een wonder van wilde planten in alle kleuren van de regenboog. Hier leven ook bont bokken, elanden, gemsbokken en struisvogels.

In Zuid Afrika wordt Paternoster het St. Tropez van de Westkust genoemd. De vergelijking gaat volledig mank. Paternoster is ongerept, biedt rust, ruimte pittoreske witte huisjes en kilometers lang strand. Het is een van de oudste dorpjes gelegen tegen het Nationale Park. Een vissersdorp bekend om de kreeftenvangst. Zoek een smakelijk exemplaar uit en laat de kreeft in een lokaal restaurant bereiden.

Cederbergen is een surrealistische woestenij van zandstenen bergen met een grotewest kust 04verscheidenheid aan fijnbos vegetatie waaronder de zeldzame sneeuwprotea. U maakt een wandeling door de bovengrondse Stadsaalgrotten. Hier ziet u de spectaculaire olifant tekeningen van de Bosjesmannen waarvan sommige 6000 jaar oud zijn.  Wupperthal, gesticht door Duitse zendelingen, doemt op als een groene oase in een kaal berglandschap. Met zanderige toegangswegen vol met gaten en enkele huizen heeft de tijd hier stil gestaan.

Op “Vogeleiland” broeden duizenden vogels hun eieren uit. Met wat geluk ziet u hier ookwest kust 01 walvissen, dolfijnen en zeehonden langs de kust zwemmen.

Door Namaqualand gaat u verder naar Springbok dat in het voorjaar verandert in een overweldigende zee van bloemen. Meer dan 1.000 van de 3.000 bloemen en planten die hier groeien zijn nergens anders in de wereld te vinden!

Geheel naar wens kunt u op ontdekkingsreis naar meerdere nationale parken in de omgeving.

Stel samen met ons uw reis samen.

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel