Afsluitende strandvakantie Cuba

museum v d revolutieCITY, CULTURE, NATURE AND PARADISE

Het beste van Cuba. U maakt een onvergetelijke ontdekkingsreis over een groot deel van het eiland met als afsluiting een heerlijke relax vakantie aan het prachtige strand van Cayo Santa Maria. Cultuur snuiven en bezienswaardigheden in de belangrijkste steden van Cuba- de koloniale erfenis, muziek en het vertrouwde ritme van de Oriente. Cultuur en natuur op het platteland met natuurlijk de tabak productie van Pinar del Río. De geschiedenis van de revolutie van Che Guevara. Als afsluiting lange witte zandstranden, en het kristalheldere turkooisblauwe water voor u welverdiende rust.

PROGRAMMA

Dag 1: HavanaPortrait_einer_Insel-2_1
Aankomst op de International Airport van Havana. Welkom in de hoofstad van Cuba. Ontvangst op de luchthaven door onze Engelstalige gids. Transfer naar uw hotel. U verblijft in een hotel in het centrum van de stad.

Overnachting in ons hotel in Oud Havana

Dag 2: Havana
Ontbijt
City tour door het oude centrum van Havana. Wandeling door het historische centrum. Tour met een Old American car naar de Malecon. De Malecon is de 7 kilometer lange, beroemde boulevard langs de Straat Floriada van de hoofdstad van Cuba . standalone_build_image 05

Overnachting in ons hotel in Old Havana

Dag 3: Havana
Ontbijt
Bezoek aan het museum Hemingway. Rest van de dag ter vrije besteding inHavana.
Het Museo Ernest Hemingway in Havana laat zien hoe de wereldberoemde Amerikaanse schrijver werkte en leefde van 1940 tot 1960 in de stad. Portrait_einer_Insel-3_1

Havana is de hoofdstad van Cuba en sinds eeuwen de grootste en mooiste stad van het eiland. De ligging van Havana maakte het tot een ideaal verzamelpunt voor de jaarlijkse zilvervloten die uit Mexico en Peru naar Spanje voeren en het werd de voordeur van het grote koloniale imperium van Spanje. Tegenwoordig is Havana een grote metropool, maar het oude centrum kent nog altijd prachtige architectuur. Het belang van de oude stad, het Habana Vieja, werd in 1982 erkend toen de UNESCO deze wijk op de Wererlderfgoedlijst zette.

Overnachting in ons hotel in Oud Havana

Dag 4: West Cuba
Ontbijt
Wij gaan op wegdoor het Westelijke deel van Cuba. Vroeg in de ochtend rijden we langs de “Tabak Route” naar Pinar del Rio. Gevolgd door een mooie rit door de vallei van Viñales en Mogote met zijn beroemde kalkstenen rotsen en verder naar het pittoreske stadje Viñales. Wij brengen een bezoek aan de sigarenfabriek in Pinar del Rio.

Overnachting in ons hotel in ViñalesPortrait_einer_Insel-2_2

Dag 5: Viñales
Ontbijt
Viñales is een stadje in de provincie Pinar del Rio en telt ongeveer 27000 inwoners. Het stadje bestaat voor een groot deel uit houten huisjes met veranda’s. Beroemd zijn ook de kleine tabakshuisjes net buiten het stadje.

De nabijgelegen vallei staat op de Heritage werelderfgoedlijst. Vandaag gaan wij wandelen door de vallei van Viñales . Wij gaan op bezoek bij een typisch Cubaansefamilie om kennis te maken met de lokale cultuur. Ook proeven wij van de tabak productie.

Overnachting in ons hotel in Viñales.cigar tour

Dag 6: Cayo Levisa
Ontbijt
Vandaag maken wij een e
xcursie naar Cayo Levisa, ongeveer een uur van Viñales . Wij gaan voor 45 minuten aan boord van een boot op weg naar naar dit prachtige eiland met het wonderschone strand. Wij nemen ruim de tijd om te genieten van het strand en de zee. U kunt de lunch gebruiken in een lokaal restaurant. In de loop van de middag gaan wij terug naar Viñales.

Cayo Levisa is een van de plekjes op Cuba waar het leven ongecompliceerd is en toeristenwinkels nog onbekend zijn. Een strand zonder ‘frills’ waar je een beetje wandelt door de branding, schelpen zoekt of – op zijn actiefst – gaat snorkelen.

Overnachting in ons hotel in Vinales.

Dag 7: Cienfuegos
Ontbijt
In de vroege morgen gaan wij op weg naar Cienfuegos (5 uur). Na aankomst maken waa janneke 4ij een City tour door Cienfuegos.

De havenstad Cienfuegos heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum. De stad ligt in een beschermde baai en is rijk aan geschiedenis. In de koloniale tijd stond de Cienfuegos bekend als de ‘Parel van het Zuiden’. Toen Columbus de baai, waaraan Cienfuegos ligt, ontdekte, woonden er Jagua-indianen. In 1745 bouwden de Spanjaarden er een fort om de baai tegen piraten te verdedigen. De eerste stad werd gesticht in 1819 en vernoemd naar de toenmalige gouverneur-generaal van Cuba, José Cienfuegos. Het lag in het hart van de suikerriet-, mango-, tabak- en koffieproductie van Cuba. De handel bevorderde de groei van de stad, die door de productie van was, hout en suiker in de 19e eeuw steeds belangrijker werd. Sinds 2005 is Cienfuegos aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst toegevoegd.

Overnachting in ons hotel in de stad.

Dag 8: Trinidad
Ontbijt
Wij gaan op weg naar Trinidad. Wij brengen een bezoek aan het historische centrum. Wij wandelen door het centrum van de stad en over de markt.

Een van de bekendste en beroemdste plaatsen in heel Cuba is Trinidad. De stad werd in 1988 samen met de Valle de los Ingenios op de werelderfgoedlijst geplaatst. Trinidad werd in de vroege 16e eeuw gesticht ter ere van de Heilige Drie-eenheid. De koloniale stad was een bruggenhoofd voor de verovering van het Amerikaanse continent. De originele keienstraatjes en pastelkleurige huizen wekken de indruk alsof er sinds de koloniale tijd hier nauwelijks iets is veranderd. Buiten het centrum van Trinidad valt ook nog genoeg te ontdekken.

Overnachting in ons hotel

Dag 9: Santa Clara
Ontbijt

Wij gaan op weg naar Sta Clara. Onderweg bezoeken wij de stad Sancti Spiritus. Wij bezoeken het Mausoleum van Che Guevara.

In 1689 werd Santa Clara gesticht door een groep inwoners van Remedios. Deze mensen waren naar het binnenland getrokken om verlost te zijn van piraten. Eeuwenlang was Santa Clara de hoofdstad van de provincie Las Villas, die de huidige provincies Cienfuegos, Sancti Spíritus en Villa Clara omvatte. Santa Clara is beroemd om één belangrijke historische gebeurtenis. Hier vonden in 1958 de laatste gevechten plaats van de door Che Guevara geleide guerrillaoorlog. Deze gevechten betekenden het einde van Batista’s dictatuur.

Midden in een vruchtbaar landgebied ligt de stad Sancti Spíritus. Het werd in 1541 door Diego Velázquez aan de oever van de Tuinucú-rivier gesticht, maar verhuisde acht jaar later naar zijn huidige locatie aan de Yayabo-rivier. Het centrum van de stad kan te voet worden bezocht. De koloniale huizen zijn kleurrijk met smeedijzeren balkons.

Overnachting in ons hotel.

Dag 10: Cayo Santa Maria
All Inclusivesol cayo santa maria

Wij gaan op weg naar Cayo Santa Maria.
Santa Maria is een zandeiland dat behoort tot de archipel Jardines del Rey . Het eiland wordt gekenmerkt door een lang wit zandstrand, het kristalheldere turkooisblauwe water. De weelderige plantengroei en de grote variëteit aan planten en dieren maken deze plek tot een van de meest exotische oorden van de Caraïben.

Overnachting in ons strand hotel.

Dag 11 t/m 13: Cayo Santa MariaDSC02010
All Inclusive
Genieten van zon, zee en strand. Op basis van All Inclusive.

  1. Resort in een idyllische omgeving
    Ligging direct aan het strand in de archipel van Jardines del Rey. Het vier sterren all- inclusive resort heeft een oppervlakte van 13.000 m². De gebouwen weerspiegelen de traditionele Caibarien dorpen.
  2. De charmante kamers zijn verdeeld over pittoreske 1 of 2 verdiepingen tellende bungalows met leuningen, schommelstoelen en een badkamer met een panoramisch uitzicht, in het midden van weelderige, tropische vegetatie.

Overnachting in ons strand hotel.

Dag 14: Cayo Santa Maria –Havana
Ontbijt
In de morgen kunnen wij nog genieten van het strand. In de loop van de middag gaan wijop weg terug naar Havana..

Overnachting in een hotel in de oude binnenstad van Havana.

Dag 15: Havana -luchthaven
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven. Met uw internationale vlucht terug naar huis naar de luchthaven van vertrek.

EINDE ARRANGEMENT

INBEGREPEN:
Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer op basis van L/O
– Het strandresort op basis van All Inclusive
– Tour inclusief huurauto met chauffeur/gids
– Verzekering, gebruik en brandstof huurauto
– Intercontinentale vluchten
– Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN:
– Drankjes en verfrissingen tijdens de tour
– Maaltijden en activiteiten niet aangegeven
– Toegangsprijzen niet aangegeven
– Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. )
– Diensten niet aangegeven
– Visa handling en kosten
– Reis- en annuleringsverzekering
– Taxe d’aéroport (25cuc/pax)

Prijzen afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – toevoegen aantal deelnemende Personen – Seizoen van reizen – Duur van de Reis en Het gewenste program – Soort en klasse van de te kiezen Accommodaties – Vervoer en het totaal af te leggen traject – Ticketprijzen vluchten en data van vertrek en terugkomst

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel