AMAZONE OERWOUD PROGRAMMA 4d/3n

4 dagen / 3 nachten OERWOUD PROGRAMMA CUYABENO

De Cuyabeno Lodge was de eerste lodge in het reservaat en ligt dus op de beste plek. De eerste tour werd georganiseerd in 1986 met een groepje van 17 Nederlanders en kunnen dus op bijna 25 jaar ervaring bogen.

Maar niet alleen dat, als tropische biologen, zorgen wij natuurlijk voor uitstekende en ecologisch verantwoorde programma’s. En zoals u inmiddels duidelijk is, één van ons is Nederlander. De lodge ligt op een heuvel dat een schiereilandje vormt halverwege het Cuyabeno Meer en is de enige lodge die zicht biedt op het hele meer. Een unieke plek dus, temeer omdat we een hoge uitzichttoren hebben gebouwd die uitkijkt over de omgeving. Qua ontwerp hebben we de lodge gebaseerd op de oorspronkelijke huisjes van de Siona indianen. Wellicht niet zo spectaculair, maar wel in harmonie met de omgeving. Verder hebben we ervoor gezorgd dat er diverse mogelijkheden zijn om – hetzij in gezelschap (het restaurant met terras en het observatie dek op de toren) – hetzij wat op jezelf (de leeszaal) je buiten de excursie tijden te genieten van de rust.

Extreme luxe zult u bij ons niet vinden, maar wij zijn wel van alle gemakken voorzien die uamazon_adventure_trip_ecuador_small nodig heeft om u na excursies lekker te voelen. Na de excursies moet je je lekker met warm water kunnen douchen en desgewenst je kunnen terugtrekken in je eigen vertrek. En natuurlijk moet je je accuutjes kunt opladen. Bij ons kan dat: wij hebben 24 uur per dag stroom van zonnepanelen.

Weliswaar ben je te gast in een tropisch woud maar het klimaat is nog redelijk gematigd. Hoewel de temperaturen overdag in de zon flink oplopen, kan het met bewolkt weer nog best koel zijn en ‘s-nachts gaan de temperaturen flink omlaag en heeft u meestal een lichte deken nodig om warm te blijven. Daarom zijn onze hutten en het restaurant gebouwd zonder airconditioning.

Niets voelt beter dan een warme douche in een schone badkamer na een excursie. Overdreven denkt u? Wacht maar hoe lekker dat voelt als u eenmaal in het oerwoud bent.

Alle maaltijden zijn in de prijs inbegrepen evenals de vruchtensapjes bij de maaltijden. We hebben veel aandacht besteed aan het bouwen van een funktionele keuken waar het eten onder hygiënische omstandigheden kan worden bereid. Ons restaurant serveert een evenwichtige mix van internationale en Ecuadoriaanse keuken. Ons zelfgebakken brood wordt altijd door iedereen erg gewaardeerd.

PROGRAMMA:

Dag 1: Quito – Lago Agrioamazon_expedition_river_small
Vlieg in half uurtje van de hoofdstad Quito over de Andes naar de Lago Agrio, het oliestadje waar het Amazone laagland begint. Vraag voor de heenreis een raampje aan de rechterkant van het vliegtuig om de Cayambe te kunnen zien (bij goed weer natuurlijk).
Hier is het waar uw Amazone oerwoud trip echt begint: Een kano met een buitenboordmotor brengt u over de meanderende Cuyabeno Rivier naar de Cuyabeno Lodge.
Een fascinerende tocht door maagdelijk oerwoud, die je naar het grootste meer van het reservaat brengt, het Cuyabeno Meer. De Cuyabeno Lodge is de enige door de regering goed gekeurde accommodatie aan één van de zeven meren van het Cuyabeno Rivier systeem.
Na aankomst kunt u een lekkere warme douche nemen en gaan we lunchen. Na wat rust, kan je wat zwemmen in het meer; met wat geluk zwemt u tussen de Amazone dolfijnen en met nog wat meer geluk ziet u een Manatee. Maar die zijn er alleen bij tamelijk hoog water.
Zodra het gaat schemeren, gaan we na het avondeten per kano kaaimannen zoeken langs de oevers van het meer. U kunt hun ogen oranje zien oplichten in het licht van zaklampen. Soms, met een beetje geluk, kunt u ook de reflex zien van de ogen van een Ocelot Cat of Jaguar.
De volgende nacht nemen we u mee op een nachtwandeling door het bos om met zaklantaarns kleine landdieren te zoeken. Dan kunt u de gekste wezentjes tegenkomen zoals een unieke spin. Boom kikkers zijn er natuurlijk overal, maar het is vaak erg moeilijk om ze te zien te krijgen. En op het moment dat je denkt dat je er eindelijk één in het beeld hebt van je camera, springt ie weg.

Dag 2: Cuyabeno Meer cuyabeno_swimming_at_cuyabeno_lake_small
Ontbijt, Lunch, Diner
Omdat vogels het actiefste zijn bij het krieken van de dag, begint u nog voor het ontbijt met vogels kijken. Denk aan uw verrekijker. Deze zijn ook te huur.
Gebruik die echt want zonder verrekijker is uw trip niet half zoveel waard. Denk ook niet dat u een verrekijker wel met iemand kunt delen, want dan mist u nog steeds de helft van de dieren die er te zien zijn en dat is doodzonde. Bovendien mist uw reisgenoot de andere helft, wanneer u door zijn/haar kijker zit te turen!
Blauw-Gele Papagaaien vliegen al-krijsend over het Cuyabeno Meer, terwijl Hoatzins hun hese klankeren fluisteren wanneer ze in de Macrolobium bomen op zoek zijn naar voedsel. Misschien hoort u het mysterieuze aanzwellende geluid van de Brulapen of ziet u een groep marmocet apen door de boomtoppen slingeren. Er komen 10 soorten apen in het gebied voor. Na een uurtje keert u terug naar de Lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt maakt u met uw Siona gids en uw natuur gids een excursie door het bos om planten en wild te zoeken. Sommige Siona gidsen kunnen u vertellen over de medicinale planten en tradities van het oerwoud, maar de jongeren hebben die kennis niet meer geleerd.
Bezoek aan het Siona dorp: Groente tuin met uitleg van een Siona vrouw; voorbereiding van maniok met een tamme Trompetter Vogel die haar gezelschap houdt.
Na de lunch en een siësta gaat u op zoek naar vogels en orchideeënmaak in de Igapó (Braziliaans Portugees voor Amazone moeras) waar de Macrolobium bomen weelderig begroeid zijn met epifyten.
Het dagprogramma eindigt met een zwempartij in het meer bij zonsondergang.

Dag 3: Cuyabeno Rivier amazonia_forest_small
Ontbijt, Lunch, Diner
Na de ochtendexcursie, ontbijt in de Lodge. Na het ontbijt gaan we dieper het reservaat in over de Cuyabeno Rivier. Uitstappen voor een wandeling en een picknick lunch. In de late namiddag gaan we terug naar de Lodge. Mogelijkheid om te stoppen in het midden van het meer om te zwemmen bij zonsondergang.
Avondeten na het zwemmen, gevolgd door een avond excursie: Met je zaklamp op zoek naar nachtdieren zoals de boomkikkers, gordeldieren, fruitbats en natuurlijk talloze nachtinsecten.

Dag 4: Lago Agrio – Quito
Ontbijt
Op dag vier heb je waarschijnlijk hetzelfde gevoel dat veel van onze bezoekers voor je hadden: “Het ging het allemaal veel te snel voorbij”. Misschien wordt u een van de regelmatige bezoekers die terug blijven komen voor een speciaal programma van een of twee weken.
Hoe dan ook, u zult in de ochtend moeten vertrekken om weer op tijd het vliegtuig of de amazon_rainforest_tribe_siona_woman_smallbus in Lago Agrio te nemen. Per motorkano gaan wij terug over de Cuyabeno Rivier naar de brug, waar uw vervoer klaarstaat om u naar het vliegveld of het busstation te brengen. Tijdens de vlucht kunt u bij goed weer het Cayambe National Park en de Cayambe Vulkaan zien. Voor de terugreis vraagt u een raamstoel aan de linkerkant.

EINDE PROGRAMMA

Voor degenen met wat meer tijd zijn langere verblijven mogelijk en die zijn zeer aan te bevelen, aangezien u het gebied  zo veel relaxter kunt ervaren en het Amazone oerwoud en de moerassen beter kunt leren kennen.

Onze programmas zijn bijna altijd op maat voor onze bezoekers en wij proberen ons zoveel mogelijk aan te passen aan een ieders reis schema.

Deze lodge is de Travelers Choise 2013 winnaar van alle Zuid Amerika bestemmingen.   

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel