ARGENTINIE – BRAZILIE 18d/17n

18 dagen/17 nachten PERFECTE COMBINATIE – SALTA – WATERVALLEN IGUACU & PANTANAL

Deze combinatiereis Argentinië – Brazilië, start in Buenos Aires. Na een paar dagen met deze stad kennis gemaakt te hebben, gaat de reis verder naar Salta. Buenos Aires ook wel genoemd Parijs van Zuid Amerika heeft veel te bieden en voor de liefhebbers is Buenos Aires ook een shopping paradijs. Salta in het Noord Oosten van Argentinië, gelegen dicht bij het Andes gebergte is het volgende startpunt. We maken hier een spectaculaire treinrit naar de wolken (tren a las nubes). Aansluitend zijn de Iguacu watervallen, met aankomst in Puerto Iguazu op Argentijnse grond. Na de bezoeken aan werelds grootste en wellicht mooiste watervallen reist U verder naar Brazilië, en het eindpunt van deze reis is de plaats Salvador da Bahia. De dagen die U in Brazilië doorbrengt zijn ook weer bijzonder en afwisselend, de interessante flora en fauna in de Pantanal, is ronduit een belevenis. Koloniaal Minas Gerais Ouro Preto en Salvador, geven samen een goed beeld van Brazilië. Alle excursies zijn op privé basis, zodat U samen met Uw gids meer tijd kunt besteden en er dus meer te genieten valt.

Dag 1-3:  Buenos Aires – Argentiniëcopulatie 
Ontbijt

Dag 1:
Aanbevolen vlucht met Air France/ KLM naar Buenos Aires

Dag 2:
Aankomst in Argentinië en vervoer naar Uw hotel. Deze dag is voor eigen indeling.Argentinie 2011 compilatie  klein (117)

Dag 3:
Uitgebreide stadstour in Buenos Aires. Lunch tijdens de middagpauze

Dag 4-6:  Salta & trein naar de wolken  
Ontbijt

Dag 4:
Vandaag gaat U naar de city airport voor een vlucht naar het Andes gebergte in de plaats Salta. Onze lokale Engels talige gids staat ook hier voor U klaar en eerst gaan we naar ons hotel, alvorens later op de dag een stadsrit begint.

Dag 5:
Salta – per 4 WD rit naar de “Wolken” – 4000 meter. Ook is de treinrit momenteel weer mogelijk. Uw voorkeur geeft U aan onze reisspecialisten door.

Dag 6:
Salta. – excursies naar aangrenzende gebieden.

Dag 7-8:  Foz do Iguacu  – Brazilie-Argentinie – Paraguya   foz 
Ontbijt

Dag 7:
Aankomst Foz do Iguazu
U wordt verwelkomd door onze Engelstalige gids gevolgd door prive-transfer naar het hotel van uw keuze. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8:foz02
Foz do Iguazu.
Halve dag excursie naar de watervallen aan de Braziliaanse kant,  in de namiddag volgt een excursie aan Argentijnse kant van de watervallen. ( incl. entreegelden voor beide nationale parken ) !

Dag 9-11:  Rio de Janeiro &  Paraty    
Ontbijt

Dag 9:foz01
Foz do Iguassu – Rio – Paraty
Na het ontbijt privé-transfer naar het vliegveld in Foz voor de binnenlandse vlucht naar Rio. Hier wordt u verwelkomd door onze Engelstalige gids gevolgd door privé-transfer naar een mooie pousada in Paraty, een pittoresk koloniaal dorpje.

Dag 10:
Paraty. U wordt rond 09.30 am. bij de pousada opgehaald voor een schooner-tocht (5 uur incl. lunch). Terugkeer naar het pousada aan het eind van de middag. Rest van de dag ter vrije besteding. (B,L)

Dag 11:
Paraty . U wordt bij de pousada opgehaald voor een jeep tour (6 uur) richting het Serra do Bocaine Nationaal Park met bezoeken aan Alambique, Fazenda Murycana, gebouwd in de 17e eeuw met een klein museum, de watervallen (Pedra Branca, Toboga) en een expositie over de Caminho de Ouro. Optionele stop voor een lunch. Tot slot een bezoek aan een Bromelias expositie, met meer dan 300 soorten.

Dag 12:rio01
Paraty & Rio de Janeiro.
‘s Morgens wordt u opgehaald door onze gids voor de transfer van Paraty naar Rio de Janeiro. Na aankomst check-in het hotel van uw keuze.
Vandaag de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 13:
Rio de Janeiro.
Halve dag Sugaloaf  & City-tour (4 uur).
Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 14:
Rio de Janeiro.
Halve dag prive tour Corcovado & Tijuca Park.rio02
Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 12-14:  Paraty –  Rio de Janeiro 
Ontbijt

Dag 12:
Paraty – Rio de Janeiro
‘s Morgens of ‘s middags wordt u opgehaald door onze gids voor de transfer van Paraty naar Rio de Janeiro. Na aankomst check-in in hotel Orla Copacabana of het Everest Hotel. Vandaag de rest van de dag ter vrije besteding. (B)

Dag 13:rio
Rio de Janeiro
HD Sugaloaf & City-tour (4 uur).
Rest van de dag ter vrije besteding. (B)

Dag 14: Rio de Janeiro
HD Jeeptour Corcovado & Tijuca Park.
Rest van de dag ter vrije besteding. (B)

Dag 15 – 16:  Pantanal – Cuiaba  

Dag 15:
Rio de Janeiro – Cuiabá – Pantanal
Heel vroeg uit de veren voor de vroege vlucht naar Cuiaba voor een bezoek aan de Pantanal. Uw gids haalt u op na aankomst op het vliegveld in Cuiaba na aankomst om 11.05 AM. De gids zal u de komende dagen begeleiden , aansluitend vervoer naar de Araras Eco Lodge . Het verblijf is op basis van volpension (excl. drankjes). (B,D)

Dag 16:
Pantanal Een dagelijks programma van twee of meerdere tochten. Alle tochten met deskundige Engels talige gidsen. Ook is er gelegenheid voor paardrijden voor de liefhebbers. (B,L,D)

Dag 17-18: Pantanal – Sao Paolo 

Dag 17.
Pantanal – Cuiaba – Sao Paolo
Na aankomst gaat U met de beste vliegverbinding van Cuiaba naar Sao Paolo ter afsluiting van uw reis. In Sao Paolo is er nog een overnachting.

Dag 18:
Transfer naar de internationale luchthaven voor Uw terugvlucht, welke normaliter in de avonduren is. Tijdens de resterende tijd maken we een citytour in de metropool Sao Paolo.
Afscheidslunch in Sao Paolo.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven  – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven – Gidsen zoals aangegeven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel