AUTHENTIEK CUBA 7d/6n

7 dagen/6 nachten TOUR MEER ZIEN & BELEVEN

Mooie korte rondreis met diverse hoogtepunten zoals o.a. Pinar del Rio – Vinales – Varkensbaai etc. Reisduur 7 dagen / 6 nachten Na afloop keuze voor verdere voortzetting van een Cuba reis in Havanna of Varadero.

Ontdek het eiland en maak kennis met Havana, de tabak productie, de geschiedenis van de revolutie van Che Guevara, de koloniale erfenis, muziek en het vertrouwde ritme van de Oriente en de tropische Baracoa.

PROGRAMMA

Dag 1: Havanna
Aankomst in HAVANA. Na de ontvangst en assistentie op het vliegveld wordt u naar het gewenste hotel in de stad gebracht.
Meerdere keuzes mogelijk , o.a. Boutique-Hotel Saratoga (5*), Hotel NH Parque Central (5*).
Overnachting in uw hotel

Dag 2: Koloniaal Havana en de flair van de jaren vijftig . museum v d revolutie
Ontbijt, Lunch

In de ochtend een wandeling onder begeleiding door het oude deel van Havana. We gaan diverse markante gebouwen en plekken bezoeken. Capitolio National, Calle Obispo, Cathedral Square, Hemingways Bodeguita del Medio, Ambos Mundos Plaza de Armas, Palacio de los Capitanes Generales, Castillo de la Fuerza Real en El Templete, Plaza Vieja etc.
Lunch met levende muziek in de patio of op het terras La Mina. In de namiddag gaan we per bus door het Havana van de jaren 50. Aanbevolen de show : TROPICANA PARADISE UNDER THE STARS. Een nostalgische reis met Cubaanse muziek en dans, van Cha-Cha-Cha tot Mambo, en van Son tot Salsa en Afro Cuba muziek. Er treden meer dan 200 artiesten op, en deze show is wereldberoemd en een must tijdens een bezoek aan Cuba.

Overnachting in uw hotel

Dag 3: Havana – Pinar del Rio – Vinales – Soroa standalone_build_image 01
Ontbijt
Vroeg in de ochtend rijden we langs de “Tabak Route” naar Pinar del Rio. Gevolgd door een mooie rit door de vallei van Mogote met zijn beroemde kalkstenen rotsen en naar het pittoreske dorpje Vinales. Bezoek aan het huis van een “Veguero” (tabaksplanter) en verder naar de indrukwekkende “Prehistorische Wall” rotsschilderingen. We nemen U mee op een fascinerende boottocht. Ontdek de Indiase Cave “Cueva del Indio” voordat de tocht verder gaat naar de Sierra del Rosario.

Overnachting met ontbijt: Hotel La Moka (3 *), omgeven door prachtige natuur. Alternatief: Hotel Soroa (3 *) of een 4 * hotel in Havana. Indien de keuze is voor een 4 * hotel rijdt U terug naar Havana.

Dag 4: Soroa – Guama – “varkensbaai” – Cienfuegos Portrait_einer_Insel-4_2
Ontbijt, Diner
Om zoveel mogelijk indrukken te krijgen van de centrale regio’s van Cuba, stoppen wij in Guama op het schiereiland Zapata. We varen langs de mangroves en moerassen waarna we aankomen bij de “Taino-Village” gelegen bij de Laguna del Tesoro. Later langs de historische “Varkensbaai” naar Cienfuegos. Geniet van de Franse koloniale flair tijdens een wandeling naar de Plaza Mayor met het Teatro Terry. Verder ligt het schiereiland Punta Gorda met het Moorse stijl Palacio del Valle en de typische houten villa’s.

Overnachting met diner: Hotel La Union in de buurt van het plein of Hotel Jagua (4 *) aan zee gelegen. Afstand vandaag 375 km.

Dag 5: Cienfuegos – Sugarmill – Valley – Trinidad
Ontbijt
Panoramische tocht langs de kust naar Trinidad – een stad met een unieke koloniale architectuur, onder bescherming van Unesco World Heritage Site. Rondleiding door de stad. Bezoek aan de etnische Canchancharra (honing likeur bar) en het Romantische Museum.
In de namiddag rijden we naar de “Vallei van de Suikerriet Mills” en bezoeken we de standalone_build_image 04Hacienda van de suikerbaronnen Iznaga en “Slave Tower”. ‘s Avonds gezellig vertier in Casa de la Musica of Casa de la Trova.

Overnachting met ontbijt. Alternatieven : Hotel Gran Hotel Iberostar (4 *), het beste hotel in de stad. (Koloniale sfeer, niet ver van het centrale plein). Afstand vandaag 110 km.

Dag 6: Trinidad – Santa Clara – Cayo Los Brujas
Ontbijt, Diner
In de ochtend, hetzij via Sancti Spiritus of de Topes Collantes wordt de Sierra Escambray overgestoken en gaat de reis naar de historische stad Santa Clara, waar Che Guevara zijn grootste overwinning heeft geleverd. Vervolgens rijden we verder naar het paradijselijke eiland Cayo Las Brujas. Tijd voor het strand.

Overnachting met diner: Bungalow resort Las Brujas (3 *), gelegen hoog boven de zee, aan een prachtig wit zandstrand op korte afstand. Afstand vandaag 265 km

Dag 7: Cayo Los Brujas – Remedios – Varadero/Havanna cigar tour
Ontbijt
Vandaag rijden we via de nabijgelegen Cayo Santa Maria of Cayo Ensenachos (voor degenen, die het arrangement willen uitbreiden in een All Inclusive resort  gaat de reis nu naar het vasteland en de koloniale stad Remedios. Wandeling over de idyllische Plaza Mayor met de kerk van San Juan Bautista.

Vervoer verder naar Varadero , voor een afsluitende strandvakantie, of naar de stad Havanna.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel