GRAND TOUR VIETNAM 14d/13n

14dagen/13 nachten ONTDEKKINGSREIS DOOR VIETNAM

Het steeds populairder wordende Vietnam staat voor valleien met rijstvelden, de Mekongrivier en de vriendelijke en warme bevolking. Het langgerekte land grenst aan China, Laos en Cambodja en heeft een afwisselend landschap. Er zijn bergen, laagvlakten en tussen de Mekongdelta in het zuiden en de Rode Rivierdelta in het noorden liggen indrukwekkende steden en mooie zandstranden. De grootste stad van het land is Ho Chi Minh, het voormalige Saigon. De hoofdstad is Hanoi. In de steden vindt men fraaie koloniale gebouwen, kleurrijke tempels uit de boeddhistische cultuur en het verkeer is er altijd een hectische chaos van vnl. brommers. Niet ver van de hoofdstad ligt Halong Bay met zijn duizenden eilandjes en de in zee gelegen, sprookjesachtige krijtrotsen die loodrecht omhoog steken. Dit gebied is door de Unesco tot Werelderfgoed verklaard. De plaats Mui Ne staat bekend om het kite surfen, de stad Nha Trang is een populaire duikbestemming.

PROGRAMMA:

Dag 1: Aankomst Hanoivietnam ontdekken
geen
Aankomst met een intercontinentale vlucht op Noi Bai International Airport  van Hanoi. U haalt uw bagage van de transportband. Na de verplichtingen bij de douane wordt u bij de uitgang verwelkomd door uw gids. Hij begeleidt u op weg naar uw hotel. Checq-in tijd is na 14.00 uur. Tegen betaling is vroegere check-in mogelijk als er een kamer beschikbaar is.

Overnachting in het hotel in Hanoi

Dag 2: Hanoi – City Tour 
Ontbijt
Na het ontbijt genieten wij van een hele dag touren door  Hanoi. Wij laten u het politieke systeem Vietnam ervaren dor bezoeken te brengen  aan het  Ho Chi Minh mausoleum, het Ba Dinh Nationale plein, het Stilt House, het One Pillar Pagoda, wij maken een mooie foto’s  in de tuinen van Ba Dinh Nationale plein met een uitkijk op de achterkant van Ho Chi Minh mausoleum. Wij bezoeken de Tran Quoc Pagoda  en de Quan Thanh Tempel op een eilandje van het West Lake. Vervolgens bezoeken wij de Tempel van de Literatuur. Hier werd de eerste universiteit van Vietnam gesticht.
In de namiddag bezoeken wij het Vietnam Museum voor Volkenkunde, waar meer dan 10.000 voorwerpen worden ten toon gesteld die betrekking hebben op alle aspecten van het leven en op de gebruiken en gewoonten van de 54 etnische groeperingen van Vietnam. Vervolgens brengen wij een bezoek aan de Tran Quoc Pagoda, de oudste in zijn soort in Hanoi, aan de oevers van Hanoi Ho Tay (West) Lake.  Wij maken een fietstocht van een uur door  oude wijken en winkelstraten om sfeer te proeven van het lokale dagelijkse leven op en rond de drukke delen van de stad. De kleine riksja’s brengen u voor een wandeling naar het hartje van de stad. Door een oude wijk en met winkels, om een idee te krijgen van het lokale leven van alle dag. Om een indruk te krijgen van deze mega stad, om de de geest van Vietnam op te vangen.
In de avond gaat u genieten van een Water Puppet Show, begeleidt door een traditionele Vietnamese orkest. De show toont een reeks van oude Vietnamese volksverhalen die worden gespeeld door poppen boven het water.
Het  Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag en in oktober en november. In dat geval zullen wij een alternatief museum bezoeken.

Overnachting in het hotel in Hanoi.

Dag 3:  Hanoi – Halong Bay
Ontbijt
Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel door onze gids en chauffeur en vertrekken wij  op weg naar Ha Long Bay. Ha Long Bay, in de Golf van Tonkin, omvat zo’n 1600 grote en kleine eilandjes, die een spectaculaire zeegezicht bieden van kalksteen pilaren. In 1994 werd dit unieke landschap uitgeroepen tot UNESCO World Heritage erfgoed.
Bij aankomst in Halong gaan wij aan boord voor een halve dag boottocht op een traditionele houten junk door middel van Ha Long Bay. De Golf bevat meer dan 1.000 kalkstenen eilandjes​​, waarvan er vele ook prachtige grotten hebben. Wij bezoeken een van de grotten van Dau Go (houten palen Cave), Bo Nau of Thien Cung. De grotten, waarvan men zegt dat ze directe banden met de oude oorlogsgeschiedenis te hebben, staan ​​bekend om de vele kleurrijke stalagmieten en stalactieten.

Overnachting in het hotel Halong

Dag 4:  Halong – Bac Ninh – Hanoi – Hue
Ontbijt
Na het ontbijt, check out in het hotel en vertrekken wij voor een bezoek aan een oud dorp in Bac Ninh, op een afstand van meer dan 30 km ten noorden van Hanoi. Veel van het oude dorp is bewaard gebleven en nog vrijwel intact.
Bij aankomst in Dinh Bang maken wij gebruik van paard en kar om via de smalle landweggetjes het oude dorp te bereieken. Dinh Bang was de geboorteplaats van Ly Cong Uan (of King Ly Thai To) – oprichter van de Ly-dynastie (1010-1225) en tevens de hoofdstad van Thang Long (1010). Het dorp bestaat uit een reeks van historische en culturele overblijfselen, vooral die uit de Ly-dynastie.  Deze zijn divers, uniek en van nationaal historisch belang, bestaande uit tempels, pagodes, tombes en monumenten. Ze zijn typisch voor de Vietnamese dorpscultuur. Dinh Bang Communal  is gebouwd in de vroege 18e eeuw en de bouw werd voltooid in 1736.
Wij brengen ook een bezoek aan de Do Tempel, een mooi voorbeeld van religieuze architectuur. De tempel is het werk van acht koningen uit de Ly-dynastie (1010-1225).
Als wij dit allemaal gezien hebben gaan wij terug naar Hanoi en wel naar het treinstation voor de nachttrein naar Hue.
Wij slapen in AC compartimenten met elk vier zachte slaapplaatsen. Drankjes zijn te koop in deze trein. Wij adviseren om brood en fruit te kopen voor de treinreis naar Hue.

Overnachting in de trein (04berth / cabine)

Dag 5:  Hue
Ontbijt
Uw gids en chauffeur brengen u naar de haven om aan boord te gaan van een draakboot voor een rondvaart  op de Perfume rivier. Op weg naar het graf van Tu Duc, stoppen wij bij de zeer karakteristieke Thien Mu Pagoda.
Tu Duc was de vierde keizer van Vietnam en leefde van 1829 tot 1883. Tijdens zijn bewind verloor Vietnam zijn onafhankelijkheid aan Frankrijk. Tu Duc is vooral ook bekend door zijn  104 maîtresses. Tijdens dit bezoek leer je bijna alles over zijn leven en het leven van de keizers in die tijd.
Vervolgens bezoeken wij de Forbidden Purple City, gebouwd onder bewind keizer Gia Long in het begin van de 19e eeuw. De stad is gelegen in de Citadel van Hue. Dat was ook de plaats van de gevechten tussen Amerikaanse troepen en Noord-Vietnamezen tijdens het Tet-offensief van 1968. Hue, gesticht  als de hoofdstad van het verenigde Vietnam in 1802, was niet alleen het politieke maar ook het culturele en religieuze centrum onder de Nguyen-dynastie tot 1945. Hue werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed in 1993.
Na afloop van de tour gaan wij met de fiets naar de Dong Ba markt om te shoppen. De vrolijke verkoopsters zijn goed getraind in het spreken van vreemde talen. Hier kun je souvenirs kopen, maar Hue is vooral bekend door de palmblad conische hoed van palmblad.

Overnachting in een hotel in Hue

Dag 6:  Hue – Phu Mong village – Hoi An
Ontbijt
Alvorens te vertrekken Hue vandaag verkennen we Phu Mong dorp, een gemeenschap die leeft in oude tuin huizen. De houten huisjes en de omliggende tuinen zijn ontworpen volgens de geomantiek, geïnspireerd door het geestelijk leven en talenten van de eigenaar van het huis. Meer dan 200 jaar geleden was Phu Mong thuisbasis  van de koninklijke officieren van de Nguyen dynastie. De huizen werden stevig gebouwd en zij waren dan ook bestand  tegen de moessons, tyfoons en rukwinden die de stad vaak verwoestten. Phu Mong telt vandaag de dag nog meer dan tien tuinhuizen die 150-200 jaar geleden zijn gebouwd. Wij zullen er een aantal te bezoeken.
Na het verkennen van het dorp rijden wij naar het zuiden langs de bergachtige kust van Centraal-Vietnam.  Op weg naar Hoi An, beklimmen wij de Hai Van Pass, met een fantastisch uitzicht over de Lang Co Lagoon en de Zuid-Chinese Zee.
We hebben ook tijd voor een korte beklimming van de Marble Mountains op zoek naar de heiligdommen en de kalkstenen grotten. Wij hebben een spectaculair uitzicht over het beroemde “China Beach”.
Later deze middag komen we aan in Hoi An, een schilderachtig stadje aan de Thu Bon rivier. Dit uitzonderlijk goed bewaard gebleven voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handel in de haven, daterend uit de 15e eeuw, werd uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed in 1999.
De rest van de dag is ter vrij besteding, om van het hotel en van de omgeving te genieten. De Franse patisserie in de buurt van het zwembad van het hotel is gewoonlijk de plaats voor het dessert. Of u kunt ervoor kiezen om de stad bij nacht te zien vanaf een van de vele terrasjes.

Overnachting in het hotel in Hoi An.

Dag 7:  Hoi An – My Son Sanctuary – City
Ontbijt, avondmaaltijd
Na het ontbijt gaan wij op weg naar de World Heritage ‘My Son Sanctuary’. Uw gids zal u de resten van de opmerkelijke torens laten zien, gebouwd door de Cham bouwers, vele eeuwen geleden. De Cham ambachtslieden bouwden een netwerk van ingewikkeld bewerkte, rode bakstenen kolommen.
Zwaar ingesneden met figuren en motieven met tevens  vele opvallende beelden. Ondanks dat de torens zwaar werden beschadigd tijdens de bombardementen in de Amerikaanse oorlog, zijn deze nog steeds indrukwekkend, met name ook afgezet tegen een schitterende horizon. Het complex is gelegen in een rustig, bosrijke gebied doorsneden door een beekje. Omdat er weinig beschutting is bescherming tegen de zon aan te bevelen.
Wij keren terug naar het charmante Hoi An. Om de stad te ontdekken gaan wij op pad voor een wandeltocht,  veruit de beste manier om het leven in dit schilderachtige vissersdorp te beleven. We bezoeken de plaatselijke historische huizen en tempels en bekijken de beroemde Japanse brug. In Hoi An staat bekend om zijn maatwerk kleding. Tevens kunt u genieten en proeven van de beste keuken van Vietnam.

Overnachting in het hotel in Hoi An

Dag 8:  Hoi An – Danang – Ho Chi Minh City
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor een vucht naar Ho Chi Minh City.
Danang – Ho Chi Minh Cituy  VN1307                       08.30 – 09.10 EC
Aankomst met een vlucht op Tan Son Nhat Airport  van Ho Chi Minh City. U haalt uw bagage van de transportband. Na de verplichtingen bij de douane wordt u bij de uitgang verwelkomd door uw gids. Hij begeleidt u op weg naar uw hotel.
In de middag bezoeken wij  het oorlogsmuseum, het Reunification Palace, het vroegere paleis van de president van Zuid Vietnam, en het Oorlogsmuseum. Na een transfer door het het oude koloniale centrum van de stad  bereiken wij de kathedraal de Notre Dame en het tegenovergelegen postkantoor en de City Hall. Aan het einde van de dag bezoeken wij de Ben Thanh markt, een prima plaats voor de liefhebber om te winkelen.

Overnachting in het hotel in Ho Chi Minh City

Dag 9:  Ho Chi Minh City _ Cu Chi Tunnel
Ontbijt
Na het ontbijt gaan wij op weg naar Ben Dinh. Cu Chi was vele jaren een slagveld in de Vietnam oorlog. Het ondergrondse dorp maakte deel uit van een ondergronds netwerk van tunnels met een lengte van 250 km. U bent getuige van verborgen gangen en tunnels, ondergrondse bunkers, vergaderkamers, keukens. Wapens, gevaarlijke booby traps, werkplaatsen, e.a. Allemaal onderdeel van de jarenlang durende guerrilla oorlog. U wordt uitgenodigd voor een kopje warme thee en u proeft de smaak van gekookte tapiocawortel, het favoriete voedsel ondergronds.
Hierna rijden we terug naar Ho Chi Minh City. Wij bezoeken de  Ngoc Hoang Pagoda. De Emperor  Jade Pagode is een van de meest aantrekkelijke pagodes in de stad. Opgedragen aan diverse Chinese-Vietnamese goden, in een mengeling van taoïstische en boeddhistische stijlen. De Pagode herbergt verschillende standbeelden en fijn houtsnijwerk met ingewikkelde tegels op het dak.
Wij maken een stop bij een lakwerk of zijde fabriek. De werkplaats van bekwame ambachtslieden  toont u het interessante en ingewikkeld productieproces om een ​​mooi lakwerk te vervaardigen uit hout, eierschaal, oesterschelpen, lak en het naaien van de lange-jurk (Ao Dai) .

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minh City

Dag 10:  Ho Chi Minh City –m My Tho – Ho Chi Minh City
Ontbijt
Na het ontbijt in het hotel vertrekken wij met onze gids en chauffeur voor ongeveer 70 km over provinciale wegen langs rijstvelden, ananas plantages, boomgaarden en door kleine dorpjes naar My Tho. In de haven van My Tho gaan wij aan boord van een motorboot op weg langs de Dragon, Turtle, Unicorn en Phoenix eilanden. Op Thoi Son Island gaan wij met een kleine boot door natuurlijke kreekjes en mangroves. Wij gaan aan wal bij een woonerf van een lokale boerderij waar wij proeven van lokale vruchten en zoete thee met honing. Wij worden verrast door lokale muziek en zang door mooi uitgedoste zangeressen. In de middag keren wij terug naar Ho Chi Minh City. Onderweg stoppen wij bij de oude pagoda van Vinh Trang,

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minh City

Dag 11: Ho Chi Minh City – Mui Ne 
Ontbijt
In de ochtend rijden wij vanuit Ho Chi Minh City naar Phan Thiet, naar Mui Ne Beach. U gaat nog enkele dagen heerlijk relaxen, zwemmen of zonnen als u dat wilt. Uw accommodatie is in een hotel aan het strand. Phan Thiet stad is onopvallend, afgezien van een internationaal hotel en een goede golfbaan. Niet ver is Mui Ne Beach, een van de beste stranden in Vietnam en beroemd om zijn enorme golvende duinen. Er is een goed aanbod van hotels op het strand, sommige met accommodatie in bamboe villa’s en bungalows. Velen hebben zeer aantrekkelijke, goed onderhouden tuinen. Grote bomen en palmen scheiden de hotels van elkaar en creëren zo een gevoel van afzondering. Er zijn ook tal van restaurants langs de strand weg – een mix van Vietnamese en internationale. Ook kunt u ervoor kiezen om de golfbaan te bezoeken in Phan Thiet.

Overnachting in een resort in Mui Ne

Dag 12 en 13:   Mui Ne 
Ontbijt
Vanaf het strand heeft u kijk op het  zeeleven. U ziet vissers in levende lijve maar ook reigers en  adelaars die vissen vangen.
Dagen ter vrije besteding. Geniet van zon, zee en strand onder een van de vele  palmbomen aan dit strand. Maak een frisse duik in het helderblauwe zeewater.

Dag 14:  Mui Ne – Ho Chi Minh City – Einde van uw verblijf 
Ontbijt
Na het ontbijt wordt het langzaam maar zeker tijd om de koffers te gaan pakken. In de loop van de dag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven Tan Son Nhat International Airport en checkt in voor uw intercontinentale vlucht terug naar huis.

EINDE PROGRAMMA

Inbegrepen in het arrangement: – Lokale vlucht naar Phu Quoc – Maaltijden zoals aangegeven – Transfers en transport zoals aangegeven – Accommodatie zoals aangegeven in 2pk-kamers – Entreegelden

Niet inbegrepen in het arrangement: – Maaltijden niet aangegeven – Drankjes, verfrissingen, versnaperingen en fooien – Visumkosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel