Thailand hoogtepunten 13d/12n

 13 dagen / 12 nachten THAILAND VAN TOP TOT TEEN

Deze schitterende rondreis brengt u langs vele hoogtepunten van het prachtige Thailand. De reis begint met een bezoek aan wereldstad Bangkok. Hierna vertrekt u naar de beroemde Bridge over River Kwai‘. Vervolgens reist u naar Zuid-Thailand. Onderweg verblijft u in spectaculaire resorts en maakt u kennis met het dierleven in de reservaten. De rondreis eindigt met een heerlijke strandvakantie aan de stranden van Khao Lak.

PROGRAMMA:

Dag 0: Vertrek vanuit Amsterdam
Wij vertrekken vanaf Schiphol of Düsseldorf.

Dag 1: Aankomst in Bangkok    (-/-/-)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U komt aan op de internationale luchthaven Suvarnabhumi Airport. Transfer naar het Rembrandt**** hotel. Voor deze dag is verder geen programma georganiseerd en geen maaltijden voorzien.

Overnachting in het Rembrandt Hotel.

Dag 2: Bangkok                                             (B/-/D)
Ontbijt in het hotel
08.00-12.00 Thonburi Klongs & Grand Palace
Thonburi is het westelijke deel van Bangkok, gelegen op de rechter oever van de Chao Phya River. De vele kanalen hebben Bangkok de naam “ Venetie van het Oosten “ opgeleverd. Een boottocht door de kanalen geeft een indrukwekkend beeld van het dagelijks leven op en rond de waterwegen binnen Bangkok. Er wordt een bezoek gOLYMPUS DIGITAL CAMERAebracht  aan de Royal Barges en de Temple of Dawn. Het Grand Palace is een groot complex van gebouwen, waarvan de Wat Pra Keo ( de tempel van de Emerald Boeddha ) ook deel van uitmaakt. De Grand Palace is de voormalige residentie van de Chakri-Koningen. U bezoekt meerdere gebouwen van het Koninklijk Paleis o.a. de Coronation Throne, de Royal Reception Hall, de Royal Funeral Hall, de Royal Penthon en het tempelgedeelte vol met chedi`s, prangs, mythologische olifanten, garuda`s en tempelwachters. U komt ogen tekort! Het complex ziet er schitterend uit met haar prachtige goudkleurige tempels. Ook de tuinen, voorzien van prachtige bonzai bomen zijn erg indrukwekkend.
19.00-22.00  Dinner Cruise op de Chao Phya River
Geniet van een smakelijk oosters diner terwijl u langs de flanken drijft van de Menam Chao Phya.  Terwijl u smult van de lekkernijen krijgt u een idee van het nachtleven op de oevers van de wateren van Bangkok.

Overnachting in hotel RembrandtOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 3: Bangkok – Kanchanaburi                    (B/L/D)
Ontbijt
07.00 Transfer naar Kanchanaburi, 130 km ten westen van Bangkok. Bezoek aan het oorlogskerkhof waar de geallieerde soldaten begraven liggen die hun leven verloren tijdens de bouw van de beroemde “Death Railway” die de Japanners lieten bouwen om een weg te banen naar de Burmese (Myanmar) grens. Ook wordt het Thailand-Myanmar Railway Museum bezocht. Wij vervolgen onze reis naar  “ the bridge over the River Kwai “, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog door krijgsgevangenen. Met de trein gaan wij over houten viaducten die prachtige vergezichten bieden met het fascinerende leven op en rond deOLYMPUS DIGITAL CAMERA Kwai Noi River.
Lunch in een lokaal restaurant.
Transfer naar de Resotel aanlegsteiger waar we aan boord gaan voor een rondvaart over de Kwai Noi River. Wij varen langs onherbergzame bergachtig oerwoud. Tijdens een korte stop brengen wij een bezoek aan Mon Village.
Check-in in het Hintok River Camp.  In de vroege avond bezoeken wij met een mountain bike een nabij gelegen dorpje of boerderij en maken kennis met de lokale bevolking.
Diner en overnachting in het tentenkamp

Dag 4: Kanchanaburi – Samut Songkram      (B/L/-)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
08.00 Transfer naar Samut Songkram. Onderweg bezoeken wij de drijvende markt van Damnoen Saduak. Aldaar is er de mogelijkheid om met een roeiboot inkopen te doen langs de drijvende marktkramen.
Lunch in een  lokaal restaurant.
Vanmiddag bezoeken wij in de regio enkele interessante tempels.
Check-in in het Baan Amphawa Resort & Spa.
In de avond een boottocht.

Overnachting in het Baan Amphawa Resort & Spa .

Dag 5: Samut Songkram – Hua Hin                (B/L/-)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
09.00  Vijf kilometer  ten noorden van Petchburi liggen de Khao Luang grotten. Via trappen bereik je de hoofdgrot waarin een groot aantal oude boeddha figuren naast een beeltenis van koning Mongkut bewaard worden. Bezoek aan de overblijfselen van koninklijke paleizen, tempels en gebouwen die zijn gebouwd in een mix van Thaise-, neoklassieke Westerse- en Chinese architectuur.
Lunch in een lokaal restaurant.
Transfer naar Hua Hin en check-in in het Hilton Hua Hin Hotel.

Overnachting in het Hilton Hua Hin Hotel

Dag 6: Hua Hin – Khao Sok     (B/L/D)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
7.30    Ontbijt
Deze dag begint met autorit zuidwaarts naar Prachuap Khirikhan en een bezoek aan Khao Chong Krajok, gelegen aan een idyllische baai die door bergtoppen wordt geflaneerd. Liefhebbers kunnen vanaf het strand via 415 traptreden naar een kleine pagado op de heuvel klimmen. Het uitzicht over het rustige vissersdorp is bijzonder fraai.
We gaan naar het Zuiden met een 3 uur durende autorit langs koskosnoten plantages en bereiken de provincie Chumporn.
Lunch in een lokaal restaurant.
Vervolg van de reis naar Khao Sok via Surathani.
16.00  Aankomst in het Khao Sok National Park en check-in in ELEPHANT HILLS. Een accommodatie bestaande uit safari tenten. Dit is werkelijk een fantastische manier om in de jungle te bivakkeren te midden van alle bijbehorende geluiden, terwijl je tegelijkertijd alle voorzieningen bij de hand hebt. Er staan comfortabele bedden in en tegen de tent aangebouwd, vind je een eigen badkamer met warme douche en toilet. Alles is gemaakt van natuurlijke materialen, zelfs de ‘lichtknopjes’ zijn miniatuur olifantjes. Er is een ventilator en voor alle openingen zit een muskietennet. Een uiterst sfeervolle en originele manier om te overnachten dus!

Diner en overnachting ELEPHANT HILLS

Dag 7: Khao Sok                                            (B/L/D)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
08.30 Vertrek naar het olifantenkamp. Hier ervaart u het leven van de Thaise olifant. Uiteraard is er ook gelegenheid om een tocht op een olifant te maken. Dat gesjok op de rug van dit grote dier is een fascinerende, maar ook inspannende belevenis. Het is een prachtige tocht over met bladeren bedekte paden, langs zwiepende takken en over deels droge, deels onder gestroomde rivierbeddingen. Af en toe houdt de olifant in, trompettert even en strompelt dan weer met klapperende oren verder. Na verloop van tijd raak je gewend aan het ritmisch wiebelende bankje en kun je de prachtige omgeving in je opnemen. Terug uit de jungle wordt de eetlust gestild door een heerlijke buffet lunch met een variëteit aan Thaise gerechten.
Na de lunch gaan wij met een kano stroomafwaarts naar de Sok River. Wij gebruiken stabiele en veilige kano’s, een zwemvest en worden begeleid door een professionele riviergids. Wij passeren kalkrotsen en klippen begroeid met exotische en tropische vegetatie. Vanuit de kano ervaar je een wereld die in duizenden jaren nauwelijks is veranderd. U bevindt zich in een van de weinige overgebleven regenwouden ter wereld.

Diner en overnachting

Dag 8:      Khao Sok – Khao Lak                          (B/L/-)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
08.00    Wij gaan op weg naar Takuapa langs kleine dorpjes, rubber en palmolie plantages.
Door het ruige landschap gaan wij  naar de zonbestemming van deze reis. Wij passeren het regenwoud, kruisen over rivieren. Wij gaan aan boord van een klassieke Burmese junk waarop de lunch wordt geserveerd. U heeft het gevoel dat we teruggaan in een tijd toen alles in de natuur nog ongerept was.
In de namiddag gaan wij op weg naar Khao Lak voor het laatste deel van de reis. U gaat nog een aantal dagen genieten van al het aangename wat er maar te bedenken valt in een schitterende accommodatie vol luxe.

Hotel Le Meredien Khao Lak Beach*****

Dag 9-12:         Khao Lak                      (B/-/-)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
Genieten van zon, zee en strand.
Dagen ter eigen invulling
Logies en ontbijt

Overnachting in Hotel Le Meredien Khao Lak Beach

Dag 13: Khao Lak – Departure  (B/-/-)
Ontbijt.
Dag ter eigen invulling. Transfer naar Phuket Airport. Vertrek af  Phuket Airport met bestemming Bangkok. Aankomst in Bangkok in afwachting intercontinentale vlucht naar huis.

EINDE VAN HET PROGRAMMA

Het arrangement is inclusief: – Meet & Greet bij aankomst. – Transport met air-conditioning en met een Engels sprekende chauffeur/gids tot max.  6  personen. – Accommodatie in Double / Twin kamers in de omschreven hotels of gelijkwaardig.

Meal plan – Bed & Breakfast tijdens de tour en  het strandverblijf – maaltijden zoals aangegeven.

Niet inbegrepen zijn: – Mineraal water & andere drankjes. –  Fooien. –  Still & Video Photo Permits. –  Persoonlijke uitgaven zoals laundry, telephone calls etc.

Op aanvraag en afhankelijk van: – beschikbaarheid van vluchten en accommodatie – klasse van vlucht ( E,B,F-class ) en accommodatie ( *** of **** ) – het aantal deelnemers – van het seizoen van reizen

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel