BOTSWANA & ZIMBABWE SAFARI 7d/6n

7 dagen/ 6 nachten ZAMBEZI – VICTORIA FALLS HIGHLIGHTS

De Okavango Delta is een van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Het water van deze delta vindt zijn oorsprong in de bergen van Angola en stroomt als de Okavango rivier een lange weg om uiteindelijk hier in de poreuze woestijnbodem weg te zaken. Hierdoor is een prachtig deltagebied ontstaan, maar door het woestijnachtige klimaat verdampt al 95% van het instromende water, ongeveer 2% wordt opgenomen door de ondergrond en de resterende 3% stroomt via de Thamalakane rivier het gebied weer uit. In dit groene moerassige gebied. Enorme kuddes olifanten, buffels en andere dieren trekken in de droge winter maanden massaal naar deze plek om te overleven. Ook is het een uniek domein van vele exotische vogelsoorten.

Chobe National Park. Dit park ligt in het uiterste noorden van Botswana, tussen het botswanapuntje van Namibië en Zimbabwe in en bovendien ook nog vlakbij de beroemde Victoria Falls. Het park is eveneens populair bij natuurliefhebbers. Kasane is de toegangspoort tot het park en tevens aanvlieghaven. De grootste dichtheid olifanten van meer dan zeventigduizend stuks kan in dit park gevonden worden, soms in kuddes van wel vijfhonderd olifanten tegelijk. Uiteraard zijn ook zebra’s, cheeta’s, hyena’s, leeuwen en giraffen een soms dagelijkse bezienswaardigheid, naast de meer dan 450 soorten vogels die door het park vliegen. Een waar ornithologisch paradijs. De meeste dieren zijn zeer eenvoudig te spotten; vanaf een boot op één van de vele riviercruises of per terreinwagen langs de oevers van de vele rivieren die het park rijk is.

Matetsi Game Reserve  Deze 50.000 hectare grote Afrikaanse wildernis beschikt tevens over 15 km privé gebied dat grenst aan de wereldberoemde Victoria Watervallen. U verblijft deze dagen in een suite aan de Zambezi rivier. U kunt tijdens uw verblijf deelnemen aan verschillende activiteiten zoals 2 safari’s per dag door het privé park, safari wandelingen onder leiding van een gids, vissen, met de kano op de rivier een cruise maken.

Victoria Falls  zijn een van de spectaculairste watervallen ter wereld. Ze liggen op het punt waar de Zambezi van een relatief vlak gebied in een smalle kloof stort. De kloof ligt op de grens van Zuid -Zambia en het noordwesten van Zimbabwe en is ontstaan toen een laag verweringsgesteente werd weggeslagen en het zachtere gesteente eronder bloot kwam te liggen. De lokale naam van de watervallen is Mosi-oa -Tunya (‘donderende rook’) vanwege de mist en het geluid die ontstaan als het water 105 m naar beneden valt. De watervallen vormen samen met de nabijgelegen wildparken een belangrijke trekpleister voor toeristen in Zambia en Zimbabwe.

PROGRAMMAthumb_NxabegaOkavangoSafariCamp

Dag 1-2: Maun Nxabega Okavango Safari Camp
Ontbijt, Lunch, Diner
Bij aankomst op het vliegveld van Maun wordt u persoonlijk welkom geheten en aansluitend vliegt u per klein charter vliegtuig door naar het Nxabega Okavango Safari Camp (ca. 20 minuten vliegtijd). 2 nachten verblijf in Nxabega Okavango Camp op basis van volpension, inclusief 2 x dagelijkse wildactiviteiten.
Nxabega Okavango Safari Camp.
Omringd door een bebossing van African Figs en Strangler Fig bomen, het Nxabega kamp bestaat uit luxueuze tenten die een Oost-Afrikaanse stijl hebben. Iedere tent staat op een verhoogd houten dek. Het kamp is gelegen op een uniek privé wildgebied aan de rand van de Okavango Delta. Vanuit het Safarikamp maakt men diverse wildtochten in open 4×4 voertuigen met deskundige gidsen. Ook vaart men in zgn’, mokoro’s (uitgeholde boomstammen) onder leiding van een deskundige gids dwars door het riet en de waterlelies van de befaamde Okavango delta.

Dag 3-4: Chobe National Park en Chobe Under Canvas Tented Camp thumb_ChobeNationalPark
Ontbijt, Lunch, Diner
U verlaat de Okavango Delta en vliegt per chartervliegtuig naar Kasane Airport (ca. 25 minuten vliegtijd). Bij aankomst wordt u persoonlijk welkom geheten en naar Chobe Under Canvas gebracht. 2 nachten verblijf in Chobe Under Canvas Tented  Camp op basis van volpension, inclusief 2 x dagelijkse wildactivteiten.
Chobe Under Canvas Safari Camp 
Vanaf maart 2008 bestaat de mogelijkheid om te “kamperen”  in Classic Luxury Tenten (zgn. Hemingway Tenten) m.a.w. “de tenten staan voor u klaar”. U kunt in deze tenten staan, er zijn 2 bedden met lakens, dekens, kussens enz. Bij iedere tent is een badkamer met toilet en douche (bucket shower) Langs de Chobe Rivier (op een privé kampeerterrein) staan 6 vaste tenten. Twee maal daags worden safari’s uitgevoerd met 4x4w drive en een safari per boot op de Chobe rivier.

Dag 5-6: Zimbabwe Matetsi Water Camp ChobeNationalPark2
Ontbijt, Lunch, Diner
Na een laatste vroege ochtend wildtocht in Chobe National Park brengen we u overland naar Matetsi Water Camp. (circa 1,5 uur overland, inclusief de grensformaliteiten). 2 nachten verblijf in Matetsi Water Camp op basis van volpension, lokale drankjes en alle wild activiteiten
Matetsi Water Lodge.
Op een uur afstand van Victoria Falls vindt u Matetsi  Water Camp. Het is het grootste privé-reservaat in Zimbabwe, grenzend aan Chobe National Park in Botswana en de Okavango. Tweemaal daags zijn er gamedrives, voor gasten van de Water Lodge zijn er boottrips op de Zambezi.

Elk safari chalet beschikt over een eigen plunge pool, uitkijkend op de Zambezi rivier!

Dag 7: Victoria Falls – Johannesburg
Ontbijt
Victoria Watervallen.
Alvorens we u terugbrengen naar het vliegveld van Victoria Falls, brengt u een uitgebreid bezoek aan de befaamde Victoria Watervallen.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

Plaats hier uw ( aan ) vraag: icon private travel (2)
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel