Brazilië rondreis 8d/7n

8 dagen / 7 nachten ontdekkingsreis door Brazilië

Dag 1: AMSTERDAM – BRASILIA
Vlucht Van Amsterdam naar Brasilia. Aankomst op de internationale luchthaven van Brasilia. Verwelkoming door lokale medewerker. Vervolgens bustransfer naar uw hotel alwaar diner en overnachting.
Brasilia is de hoofdstad van Brazilië en staat bekend om haar futuristische architectuur wat haar in haar totaliteit op de wereld erfgoedlijst van de Unesco heeft doen belanden. De stad wordt jaarlijks door miljoenen architectuurliefhebbers bezocht. De stad is aan het einde van de jaren vijftig van de twintigste eeuw, op initiatief van de toenmalige president Juscelino Kubitschek, in enkele jaren tijd uit de grond gestampt. Brasilia moest als nieuwe, neutrale hoofdstad van het land dienen. Een ander belangrijk doel was de copulatieeconomische ontwikkeling van het gebied. De stad is gebaseerd op een stedenbouwkundig plan van Lucio Costa met de vorm van een vliegtuig. Aan een brede, centrale boulevard, de “monumentale as” (Eixo Monumental) liggen alle regeringsgebouwen. Dwars daarop staan twee “vleugels” (de Asa Norte en Asa Sul). Daaraan liggen, uiterst regelmatig geordend, grote woonblokken (superquadra’s). Een groot aantal monumentale gebouwen (onder meer de hiernaast afgebeelde kathedraal en het congres) is van de hand van architect Oscar Niemeyer. De ideeën van Le Corbusier zijn van grote invloed geweest op de architectuur van Brasilia. In tegenstelling tot een algemeen verbreide misvatting ligt Brasilia niet in het tropisch regenwoud, maar in de “cerrado”, een savanneachtige hoogvlakte. De stad is gebouwd aan een klein stuwmeer (Lago Paranoá) op een hoogte van 1150 meter. In Brasilia wonen ongeveer 2 miljoen mensen, inclusief de zogenaamde satellietsteden, kleinere steden, die op enige afstand van Brasilia zijn verrezen en waar vooral minder draagkrachtige wonen.

Dag 2: BRASÍLIA – BELO HORIZONTE – OURO PRETObrasilia
Na het ontbijt maken we een uitgebreide stadstour door Brasilia. Vervolgens naar de luchthaven voor een vlucht naar Belo Horizonte. Belo Horizonte is met zijn ca 2,5 miljoen inwoners de op drie na grootste stad van Brazilië. Inclusief voorsteden telt de stad ca. 4,5 miljoen inwoners (en is inclusief de voorsteden de op twee na grootste stad van het land). Het is de hoofdstad van de staat Minas Gerais en vormt een driehoek met de twee grootste Braziliaanse steden, São Paulo en Rio de Janeiro. De stad ligt op ca. 850 m. hoogte en heeft daardoor een vrij belo horizonteaangenaam klimaat. De oppervlakte van de hele metropool is ca. 335 km². Belo Horizonte is de eerste Braziliaanse stad die als het ware op de tekentafel is ontstaan. Het heeft veel hoge gebouwen, brede straten en lanen en zorgvuldig ontworpen voorsteden.

Diner en overnachting in Ouro Preto.

Dag 3: OURO PRETO
Na het ontbijt gaan we Ouro Preto de mooie hoofdstad van de regio Minas Gerais bezichtigen. De historische steden van Minas Gerais zijn een aantal 18de eeuwse stadjes die herinneren aan de tijd dat er grote hoeveelheden goud en diamanten in deze deelstaat werden gevonden. Er was toen veel geld aanwezig en het aantal inwoners groeide snel. our pretoOnder deze omstandigheden ontwikkelden deze plaatsen een eigen barokke stijl, de Barroco Mineiro. De belangrijkste van deze koloniale steden zijn  Ouro Preto, Diamantina, en Sao Joao del Rey. De vondst van de grote hoeveelheden goud maakte het mogelijk om schitterende steden met prachtige kerken te bouwen. Al snel ontstond er een eigen stijl, de Barroco Mineiro. Toen de goudmijnen uitputten, daalde het inwonertal in veel van deze steden. Hierdoor zijn veel oude gebouwen bewaard gebleven. In de twinstigste eeuw is de unieke stijl van deze steden herontdekt en is begonnen aan de restauratie Ouro Preto is prachtig gelegen tussen diepe valleien en is Brazilie’s oudste nationaal monument (1933). UNESCO verklaarde het in de jaren tachtig tot werelderfgoed.

Diner en overnachting in uw hotel in Ouro Preto.

Dag 4: OURO PRETO – PAPAGAYO
Ontbijt in het hotel waarna we naar de groeve van Papagayo reizen (ca 4 uur). Vervolgens naar de Matutuvallei en de watervallen van dos Garcias.

Diner en overnachting in Aiuruoca.

Dag 5: AIURUOCA
Dag ter eigen invulling met mogelijkheid voor tracking naar Pico do Papagayo (ca 15 km).

Overnachting in Aiuruoca.

Dag 6: AIURUOCA – RIO DE JANEIROrio04
Busreis naar Rio de Janeiro (ca 5 uur).  2 overnachtingen in deze prachtige stad.

Overnachting in Rio de Janeiro

Dag 7: RIO DE JANEIRO
Ter eigen invulling in Rio de Janeiro. Desgewenst kunt u een excursies boeken.
Geen enkele stad ter wereld is zo adembenemend gelegen als Rio. De verschillende wijken liggen ingeplant tussen de azuurblauwe zee en de spectaculair groene bergen met daarop de resten van wat eens het Atlantisch regenwoud was. De metropool Rio de Janeiro telt 7 strand riomiljoen inwoners en die zijn allemaal dol op het strand. Copacabana en Ipanema zijn dan ook niet voor niets de beroemdste stranden ter wereld. Het hotel dat we tijdens deze reis hebben geselecteerd is nabij het strand gelegen. Daarnaast kent Rio een zeer vriendelijke, kosmopolitische sfeer waar u zich vanaf het eerste moment thuis zult voelen.

Dag 8: TER EIGEN INVULLING IN RIO DE JANEIRO EN HUISWAARTS
Dag ter eigen invulling in het bruisende Rio! Aan het eind van de middag transfer naar de rio05luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.

Dag 9: WEER THUIS
Aankomst in Nederland.

(wijzigingen in het programma zijn voorbehouden).

EXCURSIES RIO DE JANEIRO

Stadsexcursie Rio inclusief Sugar Loaf en Corcovadoexcursie
Een leuke tour door deze boeiende stad. Na het ontbijt rijden we naar Praia Vermelha (het rode strand) waar in de kabelbaan stappen die ons naar een mooi uitzichtpunt op de wereldberoemde Sugar Loaf brengt. Bezoek aan het Tijuca Nationaal Park. Het park is 3300 hectare groot en heeft een rijke vegetatie en er zijn veel vogels en apen te spotten. Vervolgens een bezoek aan Rio af met het bekendste beeld van de stad, het Christus beeld, ‘Corcovado’. Met een karakteristiek treintje bereiken we de top van het beeld en hebben een fantastisch panorama over de stad, bergen en de zee.

Dagje varen op een Saveirosaveiro
We stappen vandaag aan boord van een Saveiro, een houten boot, gemaakt door de ‘locals’ en veel gebruikt door de vissers van Rio. We varen langs de vele tropische eilandjes die voor de kust liggen. Op het laatste eiland dat we aandoen worden we welkom geheten door de lokalen die ons in traditionele kleding opwachten. Een typische lunch wordt er voor ons bereid en in buffetvorm geserveerd op het strand. De rest van de dag hebben we de tijd om heerlijk te zwemmen, snorkelen of relaxen. Aan het einde van de middag komen we weer terug bij ons hotel. De avond is ter vrije besteding.

Diner bij Marius Grill
Leuk idee voor de laatste avond; een diner bij Marius Grill, voor een virtuele tour zie www.marius.com.br.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven  – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven – Gidsen zoals aangegeven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel