Brazilië watervallen 11d/10n

11 dagen / 10 dagen Foz do Iguacu- Jugle Tour-Rio de Janeiro-Copacabana

Dag 1: Amsterdam – Rio de Janeiro
Vlucht van Amsterdam naar Rio de Janeiro. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze hostess die u begeleidt naar uw hotel aan de Copacabana.

Overnachting aan de Copacabana.

Dag 2: Rio de Janeiro-Foz do Iguacufoz01
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Foz do Iguaçu. In dit levendige stadje zullen we de komende 3 nachten verblijven.

Overnachting in Iguacu.

Dag 3 en 4: Foz do Iguaçu
Vandaag en morgen volgt een kennismaking met de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Op de grens van Brazilië en Argentinië stort de Rio Iguaçu zich over een breedte van maar liefst 3 kilometer in 275 watervallen in een 80 meter diepe kloof.  We foz02bezoeken zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen. Liefhebbers kunnen een facultatief bezoek brengen aan de reusachtige Itaipústuwdam welke speciaal werd aangelegd voor opwekking van energie en één van de grootste stuwdammen ter wereld is.

Overnachting in Iguacu.

Dag 5: Foz do Iguaçu – Jungle Lodgejungle
Na de lunch vertrekken we weer naar Argentinië, waar we over onverharde wegen de jungle intrekken. Het laatste deel van het traject leggen we af over het water. De jungle lodge waar we zullen verblijven  ligt aan de oevers van de Rivier Iguaçu, 40 km stroomopwaarts van de watervallen. Na aankomst in de lodge maken we samen met een lokale gids een eerste wandeling door de omgeving. Tijdens het verblijf in de lodge zijn alle maaltijden inclusief. Drankjes dienen lokaal betaald te worden. Overnachtingen en maaltijden in de Yacutinga Jungle lodge. Deze lodge is opgezet uit een tiental verspreid tussen de dichte begroeiing gelegen eenheden waarin de kamers zijn ondergebracht. Het geheel is volledig in het landschap geïntegreerd.

Overnachting in Yacutinga Jungle Lodge.

Dag 6: Jungle Lodgejungle01
´s Ochtends neemt de gids ons mee over de rivier. We trekken grote en kleine kreken op om het lokale dieren  en plantenleven vanaf het water te bekijken. Ook bestijgen we een hoge uitkijktoren vanwaar je tot in de wijde omgeving over het bladerdak kunt kijken. Een onvergetelijke ervaring; papagaaien die al kwebbelend hun nesten opzoeken voor de nacht, toucans, en apen die in groepen van tak tot tak springen.

Overnachting in Yacutinga Jungle Lodge.

Dag 7: Jungle Lodge – Iguacu – Rio de Janeirorio
Na een laatste wandeling en frisse duik in het zwembad reizen we terug naar de bewoonde wereld. Vanaf Foz do Iguacu vliegen we naar Rio de Janeiro volgens velen de mooist gelegen stad ter wereld en in ieder geval de swingendste. We overnachten in een hotel in de wijk Copacabana, vlakbij het gelijknamige wereldberoemde strand. ´s Middags zoekt ieder zijn eigen plekje in het zand van Copacabana, huurt een fiets om over de boulevard te fietsen, bezoekt één van de grote shoppingmalls of doet wat de inwoners van Rio zelf het allerliefste doen; flaneren. Zien en gezien worden is het grote spel in deze stad.

Overnachting aan de Copacabana

Dag 8: Rio de Janeirorio01
Na het ontbijt maken we een mooie tour door deze boeiende stad. We rijden naar Praia Vermelha (het rode strand) waar in de kabelbaan stappen die ons naar een mooi uitzichtpunt op de wereldberoemde Sugar Loaf brengt. Bezoek aan het Tijuca Nationaal Park. Het park is 3300 hectare groot en heeft een rijke vegetatie en er zijn veel vogels en apen te spotten. Vervolgens een bezoek aan Rio af met het bekendste beeld van de stad, het Christus beeld, ‘Corcovado’. Met een karakteristiek treintje bereiken we de top van het beeld met een fantastisch panorama over de stad.

Overnachting aan de Copacabana

Dag 9: Rio de Janeirorio02

Dag ter eigen invulling. Met het prima openbaarvervoersnet komt u overal eenvoudig en snel. Een bezoek aan het stadstrand van Copa Cabana is een aanrader voor diegenen die van kijken en bekeken worden houden. Op het strand is het altijd een gezellige drukte en het is goed vertoeven bij de vele barretjes aan het strand en de boulevard. Voor degenen die liever naar een wat minder druk strand gaan is het nabijgelegen Ipanemastrand een goed alternatief . Er zijn optionele excursies mogelijk. Ook kunt u op eigen gelegenheid per veerboot naar een van de eilandjes voor de kust van Rio.

Overnachting aan de Copacabana

Dag 10: Rio de Janeiro – Amsterdam

Vrije dag om uw koffers te pakken en wellicht wat laatste souvenirs te kopen. We gebruiken een late lunch in Rio de Janeiro waarna we naar de luchthaven gaan voor de retourvlucht naar Amsterdam.

Dag 11: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

(wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven  – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven – Gidsen zoals aangegeven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel