CANADA EAST COAST 7d/6n

7 dagen / 6 nachten NIAGARA FALLS

Canada is het grootste land van het westelijk halfrond en is zeer geliefd bij natuurliefhebbers om zijn talloze meren, kristalblauwe rivieren, uitgestrekte bossen en prairies. Canada is het land van de grizzlybeer, natuurwonderen zoals Niagara Falls, de Rocky Mountains en de gletsjers. In Canada leven veel verschillende soorten volken samen en dat maakt het land tot een mengeling van culturen en de Canadezen tot een tolerant en vriendelijk volk. De bezienswaardigheden in de Canadese steden zoals Montréal, Vancouver en Toronto doen niet onder aan het natuurschoon. De officiële talen zijn Engels en Frans, in Québec wordt uitsluitend Frans gesproken. De vlag van Canada is rood met een wit esdoornblad, het nationaal embleem. Rood staat voor de offers in de Eerste Wereldoorlog en wit voor het sneeuwrijke noorden.

PROGRAMMA:

Dag 1: Aankomst in Montreal
Aankomst op het vliegveld van Pierre Trudeau International Airport. Meet and greet met onze vertegenwoordiger in de aankomsthal van het vliegveld. Transfer naar uw hotel. Rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Hotel Holiday Inn Montreal Midtown..

Dag 2: Montreal montreal02
Ontbijt, Diner
Na het ontbijt gaan wij op weg voor een city tour door de stad.
Montréal is een drukke stad op een eiland in een bocht van de St. Lawrence Rivier. Montréal is de grootste stad van de provincie Québec. Het is een zeer karakteristieke stad want men spreekt er Frans, denkt Engels en leeft Canadees. U ziet in de stad veel van de Franse cultuur en invloeden terug want Montréal is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. Vanaf de 234 meter hoge heuvel Mont-Royal heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
Het oude centrum van Montréal genaamd ‘Vieux- Montréal’ beschikt over nauwe straatjes met verschillende cafés en restaurants. Bent u op zoek naar trendy cafés, winkeltjes en restaurants dan bent u op de Rue St. Paul op het goede adres.
Diner in een Indian Restaurant.

Overnachting in Hotel Holiday Inn Montreal Midtown.

Dag 3: Montreal – Otawa – KingstonCanadaOttawa
Ontbijt, diner
Na het ontbijt vertrekken wij richting Ottawa. Na aankomst bezichtigen wij de parlamentsgebouwen, de residentie van de Prime Minister en de Governer general, het Rideau Canal ( UNESCO erfgoed ). vervolgens gaan wij weer op pad richting Kingston. Onderweg stoppen wij bij Rockport en gaan wij aan boord voor een rondvaart . Rockport is gelegen in het `Hart van de 1000 eilanden ‘op de St. Lawrence Rivier.
Later op de dag vervolgen wij onze weg naar Kingston.
Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Courtyard Marriott.

Dag 4: Kingston – Toronto 
Ontbijt, Diner
Na het ontbijt volgen wij de oeverlijn van Lake Ontario door kleine gehuchten en dorpen die zo kenmerkend zijn voor het landschap van Toronto.
Bij aankomst in Toronto maken wij een rondvaart door de haven en langs de eilanden. Wij hebben een prachtig uitzicht over de skyline van Toronto. En de blikvangers CN Tower en Rogers Centre.
Diner in een lokaal restaurant en overnachting in Holiday Inn Downtown.

Dag 5: Toronto 
Ontbijt
Na het ontbijt vertrekken wij voor een city tour door Toronto. Maak kennis met de bezienswaardigheden en de geluiden van deze wereldstad als wij de binnenstad bezoekenen de residentiele wijken. Hoogteunten zijn Eaton Centre, de oude en nieuwe City Halls, Casa Loma, Yorkville en de universiteit van Toronto. Na dit alles bezoeken wij de CN Tower, die woprdt beschouwd als een van de zeven wereld wonderen, zijnde een van de hoogste vrijstaande gebouwen ter wereld.
Vanmiddag tijd ter eigen besteding in het winkelcentrum van het beroemde Eaton Centre.
Diner in een lokaal restaurant en overnachting in Holiday Inn Downtown.

Dag 6: Toronto – Niagara Falls niagara falls
Ontbijt, Diner
Na het ontbijt gaan wij op weg via de steden Hamilton en St. Catherine naar de Niagara watervallen. De Niagara Falls Maid of the Mist tour neemt bezoekers mee op een excursie in het bekken van de Niagara Falls State Park. Bezoekers ervaren de Maid of the Mist tour als een van de hoogtepunten van hun reis.
Vervolgens maken wij een 9 minuten durende helicopter vlucht over de watervallen. Dan bezoeken wij het Imax Niagara. Op een het scherm  van 60 meter hoog wordt het donderende geluid van de Niagara Falls afgebeeld met een surround digitaal geluid van 12.000 watt. Dit 620 stoelen tellende auditorium theater geeft het gevoel van een adembenemend spectakel – midden in een geweldig natuur gebied in Ontario, Canada
Na een diner genieten wij na van een spectaculaire zonsondergang over de falls.

Overnachting in hotel Crowne Plaza.

Dag 7: Vertrek vanaf Toronto Airport 
Ontbijt
Na het ontbijt komt een einde aan deze trip en is het tijd om de koffers te pakken. Transfer naar de luchthaven van Toronto voor uw aansluitende vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

EINDE PROGRAMMA

Dit programma is perfect te combineren met een trip naar de West kust van Canada. Voor een Western CanadaTour door de machtig mooie Canadian Rockies. Daarvoor reist u aansluitend naar Vancouver.

INBEGREPEN: – Huur auto – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel