CHILE PREMIUM TOUR 13d/12n

13 dagen/12 nachten ATACAMA – CHILO’E ISLAND – PUERTO MONTT – TORRES DEL PAINE

Tijdens deze 13 dagen durende reis bezoekt u de hoogtepunten van Chili en ervaart u de diversiteit en de contrasten van de natuur, het klimaat, de geografie en de cultuur van dit
lange, smalle land. U begint uw reis in de hoofdstad Santiago de Chile en vliegt van daar naar het hoge noorden voor een bezoek aan de Atacama woestijn. Vervolgens bezoekt u het het Lake District (Merengebied) en u eindigt uw reis in in het uiterste zuiden.

PROGRAMMA:

Dag 1: Santiagopt 01
Aankomst op de luchthaven van Santiago en transfer naar uw hotel. In de middag krijgt u een rondrit door de stad en ziet u de interessantste plekken van de Chileense hoofdstad.

Overnachting in Santiago.

Dag 2: Santiago San Pedro Valle de la Luna (De Maanvallei)
Ontbijt
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld vervoerd voor uw vlucht naar Calama en transfer naar San Pedro de Atacama. San Pedra is een bijzonder kleurrijk plaatsje gelegen op 2.440 m. hoogte, midden in een groene oase. In de middag brengen we u naar de mystieke Vallept 02 de la Luna, de beroemde Maanvallei. Daar krijgt u een indruk van het bijna angstaanjagende stille maanlandschap tegen de achtergrond van de sneeuw bedekte vulkanen. Bij de ondergaande zon wordt de indruk van een maanlandschap nog versterkt. Na het vallen van de avond keert u terug naar het hotel.

Overnachting in San Pedro de Atacama. (B)

Dag 3: San Pedro, historische bezienswaardigheden & het Zoutmeer van Atacama
Ontbijt, Lunchpt 03
Na het ontbijt bezoekt u San Pedra de Atacame – het centrum van een paleolithische beschaving die indrukwekkende forten bouwde op de bergen die rondom de groene vallei liggen. De koloniale kerk werd gebouwd in 1577 en is de grootste en mooiste kerk in de regio. Het uitzonderlijke archeologische museum Padre Gustavo Le Paige (maandags gesloten) toont veel pré-Spaanse artefacten waaronder enkele zeer goed geconserveerde mummies, inclusief de zogenaamde “Miss Chile”. Na het museum bezoeken we het 4 km verderop gelegen pré-Columbiaanse dorp Tulor dat ongeveer 3000 jaar geleden gebouwd is. De archeologische vondsten hebben aangetoonde dat dit het oudste bewijs van menselijke aanwezigheid in deze vallei is. We zetten de ochtendlijke tour voort naar Pukara de Quitor, een fort dat in 1540 door de Spaanse conquistadores veroverd werd op de Inca’s, die het op hun beurt weer hadden veroverd op de pré-Inca culturen en de fortificaties verder uitbreidden.
In de middag begint u aan uw excursie naar Toconao, een dorp waarvan de inwoners zich vooral bezighouden met het maken van beelden uit vulkanisch gesteente. Vervolgens gaat u naar het enorme zoutmeer van Atacama, een binnenzee die zich miljoenen jaren geleden heeft gevormd. U zult versteld staan van de enorme leegheid van de zoutkorsten die zich, zover het oog reikt, voor u uitstrekken.
Het is een van de meest spectaculaire en dramatische landschappen in Chili.
Terugkeer naar het hotel en overnachting in San Pedro. (B, BL)

Dag 4: El Tatio Machucapt 04
Ontbijt
Vandaag zult u vroeg vertrekken namelijk om 4:00 ’s ochtends, om voor zonsopgang de El Tatio Geisers op een hoogte van 4.300 m te bereiken. Dit is het hoogste geothermische gebied ter wereld in een afgelegen gebied met een schitterend landschap. Zorg dat u warme kleding bij zich heeft omdat het in de morgen erg koud kan zijn op deze hoogte. Bij zonsopgang spuiten de stoomwolken met veel kracht uit diverse gaten in de bodem. De stomende poelen worden omgeven door schitterende zoutkristallen die de staalblauwe lucht weerkaatsen. U zult ruim voldoende tijd hebben dit prachtige natuurwonder te aanschouwen voordat we terugkeren en een bezoek brengen aan Machuca, waar de oude lama karavanen uitrustten van hun reizen over de “Inca Highway”. Vandaag de dag wonen er maar weinig mensen in deze streek. Het is een schitterende plek met spectaculair uitzicht op de toppen van de Andes en het Atacama zoutmeer. In de middag keren we terug in San Pedro.

Overnachting in San Pedro. (B)

Dag 5: Calama Puerto Montt Puerto Varas pt 05
Ontbijt
Na het ontbijt gaat u naar het vliegveld om te vertrekken naar Puerto Montt. Bij aankomst krijgt u een korte rondrit door de stad Puerto Montt, aansluitend rijdt u door naar Puerto Varas, ook wel bekend als de “Rozenstad”. De stad ligt aan de oever van het Llanquihue meer, het tweede grootste meer van Chili. In de omgeving bevinden zich de vulkanen Osorno en Calbuco.

Overnachting in Puerto Varas. (B)

Dag 6: Peulla pt 06
Ontbijt
In de morgen vertrekt u vanuit het hotel langs de kust van het meer Llanquihue naar Petrohué. Petrohué bevindt zich in het Nationaal Park Vicente Pérez Rosales. Het is mogelijk om te stoppen bij de beroemde Petrohué watervallen met hun smaragdgroene water. In Petrohué gaat u aan boord van een catamaran en zeilt u over het prachtige Todos los Santos meer naar Peulla. Onderweg kunt u genieten van de omliggende bergen. In Hotel Peulla kunt u de lunch gebruiken en na een korte wandeling arriveert u bij de nabijgelegen watervallen.
Terugkeer naar Puerto Varas voor de overnachting. (B)

Dag 7: Het eiland Chiloé pt 07
Ontbijt
Vertrek naar Pargua waarna u met de veerboot het Chacao Kanaal oversteekt naar Chiloé. U bezoekt, of Ancud dat beroemd is vanwege zijn traditionele markt met een breed assortiment aan visproducten en handwerksartikelen, of Castro waar onder andere de welbekende paalwoningen gebouwd zijn.
Privé/Groep: Als het weer het toelaat zullen we u ook nog naar het pinguïn eiland “Islotes Puñihul” brengen, gelegen aan de noordwestelijke kust op ongeveer, 30 minuten van Ancud. Gedurende de boottocht kunt u de Humboldt- en Maegelhaanse pinguïns bewonderen. Aan het eind van de middag keert u terug in Puerto Varas.
Overnachting in het hotel in Puerto Varas. (B)

Dag 8: Puerto Varaspt 08
Ontbijt
Na het ontbijt wordt u naar het historische treinstation van Puerto Varas gebracht en stapt u op de trein naar Frutillar Alto. Gedurende een rit van 45 minuten kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het Llanquihue meer en de vulkanen. Na aankomst in Frutillar Alto gaat u naar het lager gelegen deel van de stad (Frutillar Bajo), gelegen aan de oever van het Llanquihue meer en gesticht rond 1850 door Duitse immigranten. Hier bezoekt u het openlucht museum dat gewijd is aan deze pioniers. Na dit bezoek wordt u weer teruggebracht naar Puerto Varas en bent u de hele middag vrij uw eigen gang te gaan.

Overnachting in Puerto Varas. (B)

Puerto Montt – Punta Arenas of Puerto Natales pt 09
dag 9
Ontbijt
Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld van Puerto Montt voor uw vlucht naar Punta Arenas. Aankomst in Punta Arenas met rondrit door het historische centrum. Daarna gaat u verder naar de pinguïnkolonie in Seno Otway (alleen in het hoogseizoen). In de middag brengt u een bezoek aan een authentieke Patagonische schaapsboerderij ongeveer halverwege Punta Arenas en Puerto Natales.
Overnachting in Puerto Natales. (B)

Dag 10: Punta Arenas – Nationaal Park Torres del Paine pt 10
Ontbijt
Een vroeg vertrek naar het Nationaal Park Torres del Paine. Onderweg bezoekt u de Milodón grot waar archeologen de overblijfselen van een 12.000 jaar oude reuzenluiaard hebben gevonden. In het Torres del Paine Park passeren we Laguna Amarga en het Pehoé meer en kunt u genieten van de prachtige uitzichten op het Paine Massief, Almirante Nieto, en de beroemde Torres (torens) del Paine. Er is gelegenheid de plaatselijke fauna (guanacos, ñandús, vossen, stinkdieren, zwarthals zwanen, flamingo’s, condors en adelaars) te observeren.

Overnachting in het natuurpark. (B)

Dag 11: Torres del Paine – Puerto Natales standalone_build_image
Ontbijt, Diner
De ochtend kunt u vrij besteden, bijvoorbeeld met een wandeling in de omliggende natuur. In de middag vertrekt u naar Puerto Natales.

Overnachting in Puerto Natales. (B, D)

Dag 12: Puerto Natales – Santiago 
Ontbijt
Transfer naar het vliegveld van Punta Arenas en vlucht naar Santiago.
Overnachting in Santiago de Chile. (B)

Dag 13: Santiago 
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven van Santiago voor uw internationale vlucht. (B)

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel