Droomeilanden Bali en Lembongan

13 dagen / 12 nachten ONVERGETELIJKE BELEVENISSEN OP BALI MET AFSLUITENDE STRANDVAKANTIE

Het Indonesische Bali heeft de ontdekkingsreiziger ontzettend veel te bieden. Schitterende zonsop- en ondergangen, helderblauwe zee, ongeëvenaarde natuur, spectaculaire rijstvelden, vriendelijke en gastvrije Balinezen. Er is voor elk wat wils op Bali. Voor liefhebbers combineren wij de hoogtepunten van Bali in een rondreis begeleid door de beste Nederlandstalige gidsen van het eiland. Met als afsluiting een aantal dagen strandvakantie. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van een droomvakantie op dit wonderschone eiland.

Dag 1: Aankomst Denpasar
U arriveert op de luchthaven van Denpasar. Op het vliegveld wordt u welkom geheten door onze Nederlandstalige gids. Hij begeleidt u tijdens de transfer naar de badplaats Sanur. U verblijft in het Parigata hotel. Sanur is het startpunt van de rondreis op Bali.

Overnachting in een hotel in Sanur.

Dag 2: Ontspannen op en aan het strand OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
Het hotel heeft een eigen zwembad en ligt aan het strand.
Dag ter vrije besteding. Geniet van zon, zee en strand. Maak indien gewenst een frisse duik in het helderblauwe water.

Overnachting in het hotel in Sanur.

Dag 3: Sanur – CandidasaOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
Vandaag begint u met de rondreis. U bezoekt een voorstelling van een beroemde Balinese dans ( de zgn. Barong dans ); deze symboliseert het gevecht tussen goed en kwaad. Vervolgens gaan wij op weg naar Celuk, het goud en zilver smeden dorp. U neemt een kijkje op een Balinees woonerf waar u kennismaakt met het leven van alledag op het eiland. Het dorp Mas staat al eeuwenlang bekend om het houtsnijwerk dat er geproduceerd wordt.
In het begin van de middag krijgt u gelegenheid om te lunchen. Vervolgens gaat de reis verder naar het oude koninkrijk van het eiland, KLUNGKUNG. Hier bezoekt u o.a. het oude gerechtshof. Wij eindigen de dag met een bezoek aan het dorp Tenganan waar de Bali Aga mensen nog steeds leven volgens de oude tradities.

Overnachting in het Nirwada Hotel in Candidasa.

Dag 4: Candidasa – LovinaOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
Vanmorgen brengt u een bezoek aan de vleermuizen grot tempel waar tienduizenden vleermuizen aan het plafond van de grot hangen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempel van Bali, De Moeder Tempel, het centrum van alle hindoeïstische rituelen van het eiland.
Vervolgens gaat u op weg naar de actiefste vulkaan van het eiland. Deze vulkaan Batur kende in 2000 nog een uitbarsting. Ter afsluiting van de dag bezoekt u de mooie Subak tempel van noord Bali, de Pura Beki in Sangsit.

Overnachting in het Aditya Hotel in Lovina.

Dag 5: Lovina – PemuteranOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
In de vroege morgen om 05.30 uur kunt u de dolfijnentocht doen. U gaat op zoek naar spelende dolfijnen in de zee. Om 10.00 uur vervolgt u uw weg op zoek naar de grootste boeddhistische tempel op Bali, de Brama Vihara Arama. De laatste activiteit van vandaag is een bezoek aan de natuurlijke warmwaterbron van Banjar. Men zegt dat dit water verjongende uitwerking heeft voor de menselijke huid.

Overnachting in het Taman Sari Hotel in Pemuteran.

Dag 6: Trekking in Bali National ParkOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
Vroeg in de ochtend maakt u een wandeling door het Bali Nationale Park. Een tocht van ongeveer twee tot drie uur. De rest van de dag ter vrije besteding. Genieten aan het zwembad of snorkelen naar Menjangan eiland.

Overnachting in Hotel Taman Sari.

Dag 7: Pemuteran- Belimbing OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
Wij vervolgen onze weg vandaag naar de rustige badplaats Belimbing. Onderweg stoppen wij bij parelkwekerijen. Wij bezoeken de spectaculaire rijstterrassen van Papuan.

Overnachting in de Cempaka Belimbing villa.

Dag 8: Belimbing -SanurOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
U maakt een twee uur durende dorpwandeling in de omgeving van het hotel waar u fruit, kruiden en planten kunt zien. Terug naar het hotel om op te frissen. Vervolgens bezoekt u de wereldberoemde zee tempel, de Tanah Lot. Wij beindigen de rondreis met een bezoek aan het apenbos van Alaskedaton.

Verblijf voor een nacht in het hotel in Sanur.

Dag 9 t/m 11: Sanur – LembonganOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
Transfer naar de haven van Benoa. Vertrek om 9,00 uur naar het eiland Lembongan. Het laatste deel van uw reis kunt u genieten van een heerlijke relaxvakantie. Lembongan is een uitzonderlijk tropisch eiland kort voor de kust van Sanur en Nusa Dua. Het is een ongerept paradijs waar geen verkeer is. Lembongan maakt deel uit van een groep van drie eilandjes aan de overkant van de Straat van Badung. De eilandjes zijn vooral bekend om hun zeewierteelt en ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Lembongan is maar een paar kilometer lang en beschermd door koraalriffen voor haar kust, die uitstekende snorkelmogelijkheden bieden. Ook zijn er uitstekende mogelijkheden om wandel- en fietstochten over het eiland te maken. Lembongan is een tahiti algemeen 01unieke bestemming voor rustzoekers zo vlak voor de terugreis naar huis.
Met zijn witte stranden, koraaltuinen en zeewierboerderijen is het eiland beslist een bezoek waard. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar met cruiseboten.

U verblijft voor drie nachten in het Nusa Lembongan resort.

Dag 12: Lembongan – Sanur
Ontbijt
Transfer naar de haven. Vertrek om 16,00 uur met de boot naar Benoa. Transfer naar het hotel in Sanur.

Overnachting in het hotel in Sanur.DSC01426

Dag 13: Einde van uw verblijf op Bali
Ontbijt
Na het ontbijt wordt het langzaam maar zeker tijd om de koffers te gaan pakken. In de loop van de dag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Denpasar. U checkt in voor uw intercontinentale vlucht terug naar huis.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Retour vlucht Denpasar inclusief luchthavenbelasting op basis van Economy Class – Lokale transfers luchthaven. – Begeleiding o.l.v. Nederlands sprekende, persoonlijke gids met airconditioned vervoer – Hotels op basis van een gedeelde 2-pk kamer; Verzorging op basis van logies en ontbijt – Entreegelden activiteiten tijdens de rondreis Bali met gids

NIET INBEGREPEN: – Visumkosten – Reis- en Annuleringsverzekering – Fooien. – Lunches, maaltijden, verfrissingen, diners

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel