ECUADOR & DE ANDES 8d/7n

standalone_build_image038 dagen / 7 nachten Cross Country, cultuur en natuur

Een Ecuador reisinspiratie met diverse minder bekende onderdelen. Tochten naar het Amazone gebied, de vulkaan route, Incapirca en Cuenca zijn enkele hoogtepunten.

Deze reis begint in Quito, deze koloniale stad is een bezoek dat U lang bij zal blijven. De hele route wordt op privé basis uitgevoerd, u gaat naar een originele indianenmarkt, nationale parken en de prachtige koloniale plaats Cuenca.

Deze bijzonder interessante privé reis kan worden uitgebreid met een Galapagos Cruise en / of een trip naar een van de beste Amazone lodges.map-ecuador-national-parks-small1

PROGRAMMA:

Dag 1: Welkom in Quito  
Aankomst in Quito met een vlucht – aankomst afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij. Vandaag komt u aan in Quito, de hoofdstad van het Ecuador op een hoogte van 2850 m. Wij halen u op het vliegveld op en brengen u naar het charmante Hotel Cafe Cultura in het moderne centrum van Quito, waar u ook overnacht. Cafe Cultura is een Europese stijl hotel met 26 individueel ingerichte kamers. Ongeveer zestig jaar geleden was het hotel de thuisbasis van een van de oudste families van Quito, later werd het Frans Cultureel Centrum. Het gebouw is zorgvuldig gerestaureerd over een periode van vier jaar, met speciale details gegeven aan de unieke kenmerken van de handhaving van het oorspronkelijke interieur. De rest van de dag is voor uw eigen beschikking om te wennen aan de hoogte en om te herstellen van de lange vlucht.

Overnachting in Hotel Cafe Cultura

Dag 2: op de evenaar mundo
Ontbijt, lunch
In de ochtend krijgt u een eerste indruk van de verscheidenheid van de stad en haar bewogen geschiedenis. Het noordelijke deel van Quito is rustig modern en wordt gekenmerkt door vele mooie parkways en de winkelstraat Amazonas, het staat in tegenstelling tot het zuidelijke deel met zijn pleinen als “Plaza de Santo Domingo”, “Plaza de la Independencia” of “Plaza San Francisco “. Het oude gedeelte van Quito werd uitgeroepen tot werelderfgoed van de UNESCO vanwege de vele historische monumenten en gebouwen. Vanaf de heuvel van de “Panecillo” in het zuiden van de stad heb je een indrukwekkend uitzicht over de rode pannendaken van het oude gedeelte, over de skyline onderdeel van het moderne Quito, evenals over het omliggende Andes gebergte. Na de rondleiding door de stad rijdt u ongeveer 25 km  noordelijk van Quito. Hier treft u het  30 meter hoge Mundo monument aan. Hier sta je met een been op de noordelijke en met het andere been op het zuidelijk halfrond van de aarde.  Het midden van de wereld.

Overnachting in Hotel Cafe Cultura

Dag 3: Indianenmarkt andes_music_small
Ontbijt, Diner
Saquisili – Quilotoa – Cotopaxi – Hosteria La Cienega.
De tour van vandaag brengt u naar de regio van Chugchilan. Dat is een van de meest indrukwekkende plaatsen van Ecuador. Je begint in zuidelijke richting tot Saquisili, waar u een bezoek brengt aan een prachtige Indo-markt die zelden wordt bezocht door toeristen. De markt vindt alleen plaats op donderdag. Alle boeren uit de omliggende bergen komen hier samen om hun producten te verkopen, voor het sociale contact en voor de handel. Hier vindt men alpaca’s, voedsel, riet tapijten, keramiek, aardewerk en nog veel meer. Wij  rijden verder naar Zumbuahua. Het is een klein, kleurrijk familie dorp families met op enige afstand richting noorden de blauw en groen  glinsterende vulkaan lagune van Quilotoa. Dit meer is een van de mooiste vulkaanmeren  in de Ecuadoriaanse Andes. Vanuit de krater zie je de verschillende ver af gelegen en met sneeuw bedekte vulkanen. In de namiddag reizen wij naar het Cotopaxi National Park om de nacht door te brengen in de Hacienda La Cienega. De Hosteria is een van de oudste koloniale haciendas van Ecuador. Dit landhuis is het toneel geweest van belangrijke gebeurtenissen in de wetenschappelijke en sociale geschiedenis van het land. Sinds 1982 is het omgebouwd tot een hotel en heeft het haar deuren geopend voor het publiek. De Hosteria La Cienega biedt de unieke ervaring van een verblijf tussen twee meter dikke vulkanische stenen muren. De meeste van de 28 kamers hebben een open haard om op te warmen na een koude dag in de Andes.

Overnachting in Hosteria La Cienega

Dag 4: Cotopaxi & Riobamba cajas_national_park_ecuador_lake_small
Ontbijt, Diner
Cotopaxi – Riobamba – Hacienda Abraspungo In de ochtend verlaat u de Hacienda voor een bezoek aan de Cotopaxi vulkaan in het  Nationale Park van gelijk naam. De beroemde (5897 m hoge) vulkaan is een van de hoogste nog actieve vulkanen van de wereld. Wij stoppen op een hoogte van 3.800 meter bij het meer Limpiopungo aan de voet van de berg Rumiñahui. Hier kunt u genieten van spectaculaire vergezichten. Vervolgens bereiken wij na een korte rit de ruïne ‘El Salitre “, bij de overblijfselen van de pré-Inca tijden, gelegen in het midden van het park. Wij vervolgen onze weg naar het zuiden om in de middag aan te komen bij  Hacienda Abraspungo. Een stijlvol ingerichte accommodatie in de rustige en landelijke omgeving van Guano Valley.

Overnachting in Hacienda Abraspungo

Dag 5: Devil’s Nose – treinrit standalone_build_image
Ontbijt
Devil’s Nose Train Ride – Ingapirca – Cuenca – Hotel Carvallo Na een goed ontbijt begint de reis van vandaag door het Andes gebergte ten zuiden van de prachtige stad Cuenca. U verlaat uw hotel zeer vroeg in de ochtend op weg naar het station, waar een adembenemende dag op u wacht. De spoorlijn werd voltooid in 1902 en is de steilste ter wereld, een waar technisch meesterwerk! Het traject staat lokaal bekend als Nariz del Diablo, The Devil’s Nose> De trein gaat er stapvoets omhoog. Na deze onvergetelijke ochtend vervolgen wij onze weg per auto naar Cuenca. Onderweg bezoekt u de beroemde Ingapirca, de  “Stonewall van de Inca’s ” in het Quechua, de taal van de inheemse bevolking. Tijdens een rondleiding kunt u genieten van de belangrijkste en best bewaarde Inca ruïnes in Ecuador.  Het monument was in vroegere tijden een plek waar ceremonies plaatsvonden. De Inca’s hebben er hun tempels gebouwd boven op de ruïnes van een nog oudere cultuur, de Canari Indianen uit de pré-Columbiaanse beschaving. De tempel van de zon is in vrij goede staat. De stadsmuren en de trapeziumvormige ingangen zijn toonbeelden van de aardbeving bestendige architectuur van de Inca’s. Na dit avontuur reizen wij verder naar Cuenca, waar u voor de nacht verblijft in hotel Carvallo. Gelegen in het hart van Cuenca, is het boutique hotel vorm gegeven in een koloniaal huis, de charme van de oude dag gecombineerd met moderne faciliteiten en prima service.

Overnachting in Hotel Carvallo

Dag 6: Cuenca – historische stadcatedral_vieja_sagrario_cuenca_ecuador_small
Ontbijt
De stad Cuenca wordt beschouwd als een van de mooiste koloniale steden van Zuid-Amerika. Op een begeleide rondleiding door de stad maakt u kennis met de historische stad met zijn vele kerken en kathedralen, gezellige pleintjes en de verschillende smalle straatjes met stijlvol gerenoveerde huizen. De vele familiebedrijven geven deze stad een bijzondere charme. Kunstige keramiek en sieraden van goud en zilver worden hier vervaardigd. Wist U dat de “Panama hoed” oorspronkelijk uit Ecuador komt ? Tijdens een bezoek aan een workshop leert u alles over het productieproces en de geschiedenis van de beroemde Panama hoeden. In de middag kunt u genieten van een wandeling door deze prachtige stad.

Overnachting in Hotel Carvallo.

Dag 7: El Caja Nationaal Park mangrove_trip_small
Ontbijt
El Caja Nationaal Park – Guayaquil
Vanuit Cuenca rijden wij terug noordwaarts naar het Cajas National Park. In het park liggen ongeveer 200 lagunes, de overblijfselen van de laatste ijstijd. Kleine rivieren, waarvan het  kristalheldere water uitmondt in de Stille Oceaan. Na een foto stop en een korte wandeling door het hoogland van dit gebied rijden wij verder naar Guayaquil, de grootste stad in Ecuador. Onderweg merkt u dat het klimaat een tropisch karakter krijgt. U rijdt langs grote bananen plantages, ananas velden, rijstvelden en suikerriet plantages . Aangekomen in de stad kunt u nog een korte city tour maken door de levendige stad. U verblijft in hotel Oro Verde. Het hotel is gelegen in het hart van het commerciële en financiële centrum van Guayaquil, op loopafstand van de populaire toeristische attracties, entertainment, winkels en de culturele en historische bezienswaardigheden.

Overnachting in Hotel Oro Verde

Dag 8: Afscheid van Ecador standalone_build_image 01
Ontbijt
Het wordt langzaam maar zeker tijd om de koffers te pakken voor uw internationale vlucht terug naar huis. In de ochtend brengen wij u naar de luchthaven Guayaquil. De privé transfer naar de luchthaven wordt aangepast aan uw vluchttijd.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel