FACES OF COLOMBIA 19d/18n

19 dagen / 18 nachten Ontdekkingsreis door Colombia

Lange tijd werd dit prachtige land met zijn vele gezichten bijna niet meer bezocht door toeristen vanwege veiligheid en drugshandel. De laatste jaren is daar een drastische verandering in gekomen en juist door de intensieve en goede veiligheidscontrole is Colombia momenteel wellicht een van de veiligste landen in Zuid Amerika, waar U met een gerust gevoel zeer bijzondere rondreizen kunt meemaken.

Onze reisinspiratie is slechts een voorbeeld, alles wordt op wens aangepast en voor de echte avonturiers zijn er ook interessante trekkings naar de verloren Inca stad. ( Ciudad del perdido del Inca)

Een strandvakantie na afloop van een rondreis in Cartagena of  Santa Marta en aangrenzende natuurparken, is zeer in trek. De prijzen voor eten en drank zijn niet duur, de bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam.

In Bogota begint deze afwisselende reis met een verblijf in het koloniaal deel van de stad “Candalaria” geheten. U gaat mee in deze reis op zoek naar de archeologische vondsten in San Agustin, we reizen naar koloniale pareltjes zoals Villa de Leyva en Cartagena, maar ook komen we door het Andes gebergte en kunt U de stad Medellin bezoeken.

PROGRAMMA:

Dag 1: BOGOTA
Ontbijt
Vlucht naar Bogota.
Aankomst en transfer.

Overnachting in het mooie koloniale Hotel de la Opera

Dag 2: BOGOTA
Ontbijt.fc 3
Bezoek aan de hoofdstad met o.a. Plaza de Bolivar, presidentieel paleis, de oude stad ‘La Candelaria’, de Sint-Franciscuskerk en het goudmuseum. Na de middag, via de kabelbaan naar de Monserrate heuvel met de ‘El señor caido’ kerk. De rest van de namiddag houden we vrij.

Overnachting Hotel de la Opera

Dag 3: BOGOTA – VILLA DE LEYVAfc 4
Ontbijt, lunch
Daguitstap (50km) door savannegebied naar Zipaquirà. Daar bezoeken we de merkwaardige  ‘Zoutkathedraal’, gelegen in een zoutmijn op 120m diepte. Na de middag een korte halte in het pittoreske dorpje Raquira, bekend om zijn pottenbakkers. Bij aankomst in Villa de Leyva verkennen we het centrum en de oude koloniale straten.

Overnachting Hotel San Antonio.

Dag 4: VILLA DE LEYVA – BOGOTAfc 5
Ontbijt, lunch
Excursie naar de Ecce Homo, een Dominicaans klooster, daterend uit de 17de eeuw. We bezoeken het Paleontologisch museum ‘El Fosil’ en het Terracotta Huis. Op de terugweg, een korte stop bij het Nationale Monument ‘Puente de Bocayà’, de brug waar Simòn Bolìvar zijn onafhankelijkheidsstrijd won van de Spaanse kolonisten.

Overnachting in Hotel de la Opera

Dag 5:  BOGOTA – MEDELLINfc 6
Ontbijt

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht over het Andesgebergte naar Medellin, de hoofdstad van Antioquia, ook gekend als ‘De Stad van de Eeuwige Lente.’ Transfer naar het excellent gelegen Hotel Park 10. Na de check-in, start van de stadstour, met o.a. San Antonio Park, Plaza San Ignacio, het traditionele Avenida la Playa, het Sculpturen Park. e.d. Daarna bezoeken we nog de ‘Pueblito Paisa’, een op schaal gebouwde replica van een typisch Antiqueño dorp. Het is ook de plaats bij uitstek voor een panoramisch zicht op Medellin, en zijn vele tuinen. We sluiten onze dag af met een rit per kabelbaan naar het hoger gelegen gedeelte van Medellin, waar ons weer een mooi panorama wacht.

Overnachting Hotel Park

Dag 6: MEDELLIN – ARMENIAfc 7
Ontbijt, lunch
We maken een prachtige rit (5-6 uur) in zuidelijke richting, via indrukkende berglandschappen tot in Armenia. Bij aankomst, transfer naar ons hotel, annex koffieplantage. Na de middag maken we een mooie wandeling door de botanische tuin.

Overnachting in Hotel Hacienda Combia.

Dag 7: ARMENIA – SALENTO – VALLE DE COCORA – ARMENIAfc 8
Ontbijt, lunch
We maken een uitstap naar een koffieplantage waar we alles te horen krijgen over het verwerkingsproces van koffie. Aansluitend rijden we richting Cocora Valley. We bewonderen er het indrukwekkende landschap en de Palma de Cera, de nationale boom van Colombia. Op de terugweg nog een stop in Salento, een goed bewaard stadje uit de Colombiaanse koffiecultuur.

Overnachting in Hotel Hacienda Combia.

Dag 8: ARMENIA – SANTA ROSA DE CABAL – ARMENIA fc 9
Ontbijt, lunch
In de ochtend verlaten we de koffiefarm en rijden we noordwaarts. In Santa Rosa de Cabal maken we een mooie ecologische wandeling en genieten we van een weldoend bad in natuurlijke hotsprings. De rest van de dag besteden we in de rustige omgeving van het hotel, in het zwembad of jacuzzi…

Overnachting in Hotel Hacienda Combia.

Dag 9: ARMENIA – POPAYAN fc 10
Ontbijt, lunch
In de morgen  nemen we de Panamericana via Cali naar Popayan, één van de best bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika en gelegen in een prachtige bergachtige streek. Van bij haar stichting in 1537 was Popoyan één van de meest belangrijke steden van Colombia. Een zeer genietbare stad door haar mild klimaat en steeds opgewekte bevolking.

Overnachting in Hotel La Plazuela.fc 11

Dag 10: POPAYAN – SAN AGUSTIN
Ontbijt, lunch
Vandaag een lange maar spectaculaire rit (6-7 uur) door het Andesgebergte naar San Agustin, het archeologische centrum van Colombia.

Overnachting in Hotel Hacienda Anacaona.

Dag 11: SAN AGUSTIN  
Ontbijt, lunchfc 12
In de voormiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan het ‘San Agustin Archeological Park’ met o.a. de ‘Fuente Ceremonial de Lavapatas’ en het archeologisch museum. In de namiddag, voor de liefhebbers, te paard naar de sites van ‘El Tablòn’ en La Chaquira’.

Overnachting in Hotel Hacienda Anacaona.

Dag 12:  SAN AGUSTINfc 13
Ontbijt, lunch
In het dorpje San José de Isnos bekijken we vandaag de schatten van het archeologisch park, zoals de ‘Alto de los Ìdolos’ en de ‘Altos de las Piedras’. Aansluitend bezoek aan de watervallen ‘Salto del Mortiño’. De rest van de tijd besteden we aan de verdere verkenning van het stadje.

Overnachting in Hotel Hacienda Anacaona.
San Agustin – Cartagena – vliegen dag 13 – 15 Ontbijt, Lunch

Dag 13: SAN AGUSTIN – CARTAGENAfc 14
Ontbijt, lunch
Transfer naar Neiva waar we een vlucht nemen (via Bogotà) naar Cartagena aan de Caribische Zee. Daar worden we opgewacht door onze lokale gids en naar het hotel gebracht.

Overnachting in Hotel Delirio.

Dag 14: CARTAGENACartagena
Ontbijt, lunch
We besteden de voormiddag aan de verkenning van één van de meest impressionnante steden van Latijns-Amerika. De stad, gelegen aan de Caribische kust, is gebouwd naar Spaans koloniaal model, met een indrukwekkende stadsomwalling. De bezoeker wordt er verliefd op de unieke sfeer: een mix van geschiedenis en Caribische charme! We bezoeken o.a. de oude stad, het ‘La Popa’ klooster en het kasteel ‘San Felipe’. Na middag krijgt u de gelegenheid om het stadje op eigen ritme verder te verkennen of the baden in de Caribische Zee.

Overnachting in Hotel Delirio.

Dag 15:  CARTAGENACartagena01
Ontbijt, lunch
Vandaag maken we een mooie uitstap naar de Totumo vulkaan. Wie dat wenst kan zich te goed doen aan een revitaliserend vulkanisch modderbad of een weldoende massage, en dit alles met vers fruit en frisdrank in handbereik!

Overnachting in Hotel Delirio.

Dag 16: CARTAGENA – BARU ISLANDS/PLAYA BLANCA baru island
Ontbijt, Lunch, Diner
In een klein haventje, gelegen tussen de oude stad en Bocagrande nemen we de boot naar de Baru eilanden. Transfer naar ons excellente hotel op Baru Island. Tijd om te relaxen, te zwemmen, wandelen, en te genieten van de uitstekende gerechten van het restaurant.

Overnachting Hotel Decameron

Dag 17: BARU ISLANDS baru island 01
Ontbijt, Lunch, Diner
Een volle dag genieten van de typische Caribische sfeer.

Overnachting Hotel Decameron

Dag 18: BARU ISLANDS – CARTAGENA
Ontbijt, lunch
Rond de middag, transfer naar ons hotel in Cartagena. ’s Avonds gaat het per koetstocht door de het oude en mooie Cartagena. We zien de stadwallen en de met lantaarns verlichte balkons. Onderweg luisteren we naar de verhalen van onze koetsier. We sluiten deze romantische en leerrijke avond af met een diner in één van de beste restaurants van de stad, ‘la Vitrola. Ons afscheidsmaal met Caribische lekkernijen wordt opgeluisterd door een liveband die ons Cubaanse muziek brengt. Overnachting Hotel Delirio

Dag 19: CARTAGENA – BOGOTA
Ontbijt, lunch
In de morgen transfer naar de luchthaven voor een vlucht naar Bogotá met aansluitende verbinding terug naar huis.naar Brussel.

De volgende morgen aankomst op de luchthaven van vertrek.

EINDE ARRANGEMENT

INCLUSIEF: – Galapagos cruise -all inclusive- full board – Local flight to Galapagos – Hotel op basis van twee personen met ontbijt – Dag tour naar Quito or Guayaquil – Transfers – Maaltijden 3 x ontbijt

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel