Fietsen in de Mekong

mekong fietsroute9dgn2_164117Deze fiets toertochten door de Mekong zijn geheel op maat en van dag tot dag samen te stellen samen met onze locale agent. Ook zijn dagtrips mogelijk.

De Mekong delta is een uitgestrekte rivierdelta ter grootte van 39.000 km² in het zuidwesten van Vietnam. De Mekong is één van de belangrijkste rivieren in Zuidoost-Azië. Azië. Voor de grens van Vietnam vertakt de rivier tot Tien Giang (Bovenste Rivier) en de Hau Giang (onderste rivier). In Vietnam waaieren beide rivieren weer uit in een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Het is een schitterend gebied, weelderig met rijstvelden en viskwekerijen, de delta vlakte voedt ook de teelt van suikerriet, fruit, kokos en garnalen. De delta, die genoeg rijst voortbrengt om het hele land te voeden en een flinke overschot oplevert, wordt gevormd door sediment afgezet door de Mekong. Het proces gaat heden ten dage voort met slibafzettingen en een uitbreiding van de kustlijn van maar liefst 80m per jaar. De rivier heeft twee dagelijkse getijden.. Hoewel het gebied vooral landelijk is, is het een van de meest dichtbevolkte gebieden in Vietnam en bijna elke hectare wordt intensief bebouwd.Mekong drijvende markt

Vietnam’s ‘rice basket’, de Mekong-Delta is een waterlandschap van groene velden en slaperig dorpen, overal doorkruist door de bruine kanalen en rivieren gevoed door de machtige Mekong rivier. De bewoners zijn vriendelijke en relaxt ze hebben lang gezwoegd op de levens ondersteunende rivier, met hun werk gekenmerkt door de afhankelijkheid van dezelfde rivier. Mensen droge rijst, kokos kaf, citroengras en andere kruiden aan de kant van de weg. Er is genoeg te zien. De vele drijvende markten, waar allerlei koopwaar wordt verhandeld mag men natuurlijk niet missen. Rijst, ananas, rode pepers, bananen en mango zijn slechts enkele voorbeelden van de tientallen gewassen die hier verbouwd worden.

Bezienswaardigheden langs de diverse routes:

Can Tho
Can Tho is de grootste stad gelegen in het hart van de Mekong Delta in Vietnam met een geschatte bevolking van 1,5 miljoen vanaf 2012. De stad is beroemd om zijn drijvende markten, boeddhistische pagodes, heerlijk eten en vers fruit en de schoonheid van de Mekong-delta.De meest bekende activiteit in Can Tho in de ochtend is zeker het bezoek aan de drijvende markt.

My Thoculinair12
Sinds het begin tijdperk van My Tho tot nu toe, zijn de belangrijkste economische activiteiten in My Tho toerisme, vissen en landbouwproducten. Bananen, kokos en lychees zijn gemakkelijk te vinden in de stad. Daarnaast My Tho stad is de grootste producent van gedroogde vis en andere zeevruchten producten uit Mekong regio. Er zijn liefs17 markten gelegen in wijken van in My Tho.

Long Xuyen to Chau Doc
Het gebied tussen Long Xuyen en Chau Dau kenmerkt zich door enorm uitgestrekte rijstvelden met een kanaal systeem helemaal tot Chau Doc, dicht bij de grens met Cambodja. Het is een geweldige manier om de levensstijl van de lokale bevolking te zien. Het levendig transport op het water, waarvan oevers zijn bekleed met huizen met vis kooien. De zogenaamde floating villages, waar de huizen boven vis kooien zijn gebouwd, in de kooien wordt de beruchte Bassa meerval gekweekt. Het gebied rond Chau Doc heeft een grote Khmer-gemeenschap, die in combinatie met de lokale Cham mensen en Chinese bevolking een smeltkroes van diverse culturen vormt.

Cao Lanh
Cao Lanh ligt in het landelijke gebied van Dong Thap die bekend staat als “de grote rijstmand” van Mekong Delta. Cao Lanh is een nieuwe stad gesneden uit de oerwouden en moerassen van de regio Mekong Delta

Tra Vinhheerlijke lokale maaltijden
Het gebied van Tra Vinh naar Can Tho wordt bevolkt door Khmer mensen. De regionale architectuur is interessant en er zijn veel Khmer tempels. Een van de meest schilderachtige plekjes is Ba Om Pond in 5km van Tra Vinh Het is vijver met prachtige lotusbloemen, omgeven door honderden jaren oude bomen waarvan de wortels boven de grond uitsteken.

My Tho to Vinh Long
Het weelderige groene landschap van de delta wordt hier gevormd door stille dichte vegetatie. Het gebied kenmerkt zich vooral door de diverse fruitsoorten, bananen-en suikeriet plantages. het is een mooie fietsomgeving, met veel smalle paden en het oversteken van de rivieren en kanalen over bruggetjes en door talrijke fascinerende veerpontjes.

Can Tho to Longxuyen
Langs de oevers van de zeer drukke rivier bevinden zich veel scheepswerven, steenfabrieken, rijstdrogerijen en de kleine laaddocks. De bezienswaardigheden van eindeloze huisnijverheid, houthandelaren, kokosnoot shredders en de kleurrijke weverijen van matten is een fascinerend schouwspel.

mekong03_164323Hoogtepunten rondreis:
• Fiets langs schitterende groene rijstvelden, monkey brigdges, eindeloze kanaal netwerken en rustige dorpjes, over smalle paden en de duizenden bruggetjes.
• Bezoek een levendige drijvende markt op een vroege ochtend per boot
• Maak kennis met de lokale bevolking en hun huisnijverheid, zoals weven van matten, het maken van kokos snoepjes, rijstvellen, etc.
• Bezoek een lokale markt en ontdek de overvloed van exotische levensmiddelen en producten
• Bezoek de beroemde Tay An pagode en tempels, de grootste lachende Boeddha standbeeld in Zuidoost-Azië en Sam Mountain met uitzicht over de rijstvelden en Cambodja
• Geniet van de heerlijke maaltijden, de Vietnamese keuken is wereldberoemd met zijn combinatie van westerse en Aziatische invloeden
• Fiets langst de Cambodjaanse grens waar je de Khmer mensen ziet in hun paalwoningen naast de suikerriet velden en palmbomen

Fiets route 9 dgnvietnam09
Dag 1
circa 55 km Ho Chi Minh – Go Cong
Dag 2
circa 60 km Go Cong – Ben Tre
Dag 3
circa 60 km Ben Tre – Tra Vinh
Dag 4
circa 75 km Tra Vinh – Can Tho
Dag 5
Rustdag in Can Tho
Dag 6
circa 70 km Can Tho – Long Xuyen
Dag 7
circa 70 Km Long Xuyen – Vinh Long
Dag 8
circa 65 km Vinh Long – My Tho
Dag 9
circa 75 km My Tho naar Ho Chi Minh

DSC09173Een rondreis door Vietnam is perfect te combineren met een verblijf op het eiland Phu Quoc. Plak een aantal dagen strandvakantie vast aan de vermoeiende rondreis door Vietnam en u vliegt heerlijk uitgerust en ontspannen weer naar huis. het ultieme strandgevoel beleven van zon, zee en strand.

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel

Waarom kiest u voor ons?

1
UNIGLOBE Business Event Travel is een betrouwbare en solide travel partner. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren al uw internationale reizen en events. UNIGLOBE Travel is een vooraanstaand ticketleverancier in Nederland (IATA ). Wij zijn aangesloten bij ANVR en SGR.
2
Wij adviseren in vertrek en terugkomst van uw internationale reis op elk mogelijk tijdstip en vanaf elke beschikbare luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Wij doen zelf de afhandeling en het servicen van de ticketing van uw vliegreis.
3
Wij maken gebruik van de allerbeste destination managers in alle hoeken van de wereld. Deze lokale bestemmingsdeskundigen maken uw maatwerk reisarrangement tot een onvergetelijke ervaring en beleving.
4
Via onze mobiele applicatie Travel-Base zijn wij ” alway-on ” voor assistentie en online service tijdens uw reis. Mobiele dienstverlening van huis tot weer thuis.