Gids Myanmar

myanmarHet land van Shwedagon en Bagan, van Orwell en Kipling.

Eeuwenlang hebben Birmese namen een onweerstaanbare romantische invloeden gekend, om enkele te noemen: Mandalay, Rangoon, Inle en de Irrawaddy. Wij nemen u aan de hand in dit nog weinig bezochte en exotische land. Wij gaan fietsen in Shan State, picknicken te midden van de duizenden middeleeuwse tempels in Bagan, en doen een olifant trekking in Kalaw.

Begrensd door India, Bangladesh, China, Laos en Thailand, is Myanmar groter dan Frankrijk. En is het land het minst ontwikkeld in Zuidoost-Azië. De bergen en vruchtbare vlaktes strekken zich uit langs de ruim 2000 km door het land slingerende Ayeyarwady rivier. Een-derde van de totale omtrek van Myanmar vormt een ononderbroken kustlijn langs de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee.

Myanmar behoort tot een van de vroegste beschavingen van Zuidoost-Azië, met name de Pya en de Mon. Birmezen trokken in de 9e eeuw de Upper Irrawaddy-vallei en vestigden daar het Koninkrijk van de Pagan, tegenwoordig nog steeds beroemd om zijn duizenden ontzagwekkende tempels en pagodes rondom Bagan, de middeleeuwse hoofdstad van het eerste Birmaanse Rijk.

In de 13e eeuw viel Kublai Khan Birma binnen en werd het land onderdeel van het enorme Mongoolse Rijk. In de 19e eeuw, werd Myanmar opnieuw gekoloniseerd. Britse overheersing bracht immense veranderingen in de Birmese samenleving. Sinds de onafhankelijkheidsverklaring van Groot-Brittannië in 1948 heeft het land verschillende vormen van bestuur gehad.

Myanmar blijft een van de meest ongerepte, authentieke, cultureel verrijkende en mysterieuze landen van de wereld. Het heeft een oppervlakte van 676.557 km2 ruim 2 keer de grootte van Groot-Brittannië. Het is het grootste land in Zuidoost-Azië met een bevolking van ongeveer 60 miljoen mensen.

Het land wordt beschouwd als een van de vreed­zaamste landen om te reizen in Zuid-Oost-Azië. Het heeft een onvoorstelbare rijkdom aan natuurlijke grondstoffen.

Informeer ons over de door u gewenste rondreis en wij gaan die voor u inrichten.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel