GRAND TOUR ARGENTINIE 10d/9n

10 dagen/9 nachten Argentinië, land met vele gezichten

PROGRAMMA

Dag 1: naar Buenos Aires
Vanochtend vliegen we van Amsterdam rechtstreeks naar Buenos Aires waar we in de loop van de avond aankomen. Aansluitend transfer naar het hotel voor diner en overnachting.

Overnachting in een centraal gelegen hotel

Dag 2: Welkom in Buenos AiresBuenos Aires mei 2012 012
Welkom in Buenos Aires, de stad van de tango, Maradona en Evita Perón! Het is een stad met vele verschillende wijken allen een eigen verhaal en geschiedenis hebben. Puerto Madero bijvoorbeeld is de meest exclusieve en nieuwste wijk van de stad; hier komen 4 havens samen die ontworpen zijn door ingenieur Madero. De wijk Palermo was lang een puur residentiele buurt maar is de laatste jaren steeds meer in trek als uitgaansbuurt, Buenos Aires’ meest trendy wijk! In Recoleta kennen vele gebouwen Frans geïnspireerde architectonische stijlen, strekkend van neoclassicistisch tot ultramodern. Veel van de oude herenhuizen zijn nu tot ambassades omgebouwd, aangezien weinig inwoners van Buenos Aires het onderhoud van de luxe gebouwen nog kunnen bekostigen. De echte Argentijnse sfeer is te vinden in de wijk San Telmo, dat bol staat van de antiek winkels en tango shows. Vergeet La Boca niet, waar in het hart van deze volkswijk het enorme stadion van de Boca Juniors staat. Vanochtend gebruiken we om bij te komen van de lange reis. Tegen de middag neemt een lokale gids u mee op een tour door de stad, waarin vele highlights aan bod komen. Onderweg gebruiken we een 3-gangenlunch incl. drankjes in restaurant El Querandi. De lunch wordt vooraf gegaan door een 1 uur durende wijnproeverij onder leiding van een vinoloog.

Dag 3: Buenos Aires–San Antonio de ArecoArgentinie 2011 compilatie  klein (199)
Vandaag staat er een volle dag Gaucho Leven op het programma. De Estancia La Cinacina  is een traditionele Argentijnse Estancia. De Estancia ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Buenos Aires op de Argentijnse pampa in het dorpje San Antonio de Areco. Er worden allerlei activiteiten voor u georganiseerd zoals een folklore dansshow en een enorme barbecue inclusief drankjes. In de middag laten de gaucho’s hun kunsten te paard zien, met snelle races en de Argentijnse variant op het ringsteken. Deze dag is een ideale kans om kennis te maken met het dagelijkse leven van de gaucho’s; maak een praatje met ze en probeer de typische mate die zij de gehele dag drinken. Aan het einde van de dag keren we terug naar Buenos Aires. We dineren vandaag in een Italiaans restaurant (3 gangen, excl. drankjes).

Overnachting in het Room Mate Carlos Hotel.

Dag 4: Buenos Aires – Puerto Madryn
Vandaag stappen we op het vliegtuig naar Trelew. Alvorens we naar Puerto Madryn rijden bekijken we de pinguïnkolonie bij Punta Tombo, ten zuiden van Puerto Madryn. Daarna gebruiken we een 3-gangenlunch (excl. drankjes) in een lokaal restaurant. Vervolgens rijden we door naar Puerto Madryn. Met wat geluk kunt u al walvissen zien vanaf de boulevard! Puerto Madryn is pittoresk gelegen aan een baai, ¨Golfo Nuevo¨ genaamd, met een mooi strand. Het is de toegangspoort tot Península Valdes, een schiereiland waar het barst van het (marine) leven. We diner in een lokaal restaurant in Puerto Madryn (excl. drankjes).

Overnachting in het Peninsula Valdes Hotel

Dag 5: Peninsula ValdesOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vandaag bezoeken we de Península Valdés. De Península Valdés staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst en biedt een overweldigende variëteit aan fauna aan. Naast de kans (afhankelijk van de periode van het jaar, lokaal genoemd de ‘fauna kalender’) om pinguïns, walvissen, zeeleeuwen, zeehonden en orca´s te zien, leven er ¨mara´s¨ (een Patagonische haas), ¨choiques¨ (een familielid van de struisvogel) en ¨guanacos¨ (een klein soort lama). U bezoekt vandaag Puerto Piramides vanwaar de boten vertrekken, Punta Canter, waar u grote kans hebt om zeehonden te zien, Valdes Creek, bekend om de pinguïnkolonies, Punta Norte waar je wel heel veel pech moet hebben om geen zeeleeuwen te zien en een museum met veel informatie over het gebied. Lunch en diner om een lokaal restaurant, allebei exclusief drankjes. Vandaag kunt u optioneel deelnemen aan een walvisexcursie.

Overnachting in het Peninsula Valdes Hotel

Dag 6: El Calafatecalafate
Transfer naar de luchthaven, vlucht naar El Calafate, in het hart van Patagonie. De wereld van surrealistische landschappen en buitengewone natuurlijke schoonheid! El Calafate is omgeven door hooggebergte, gletsjers en ijs. Tientallen meters dikke ijsmassa´s schuiven langzaam van de Andestoppen naar lager gelegen valleien en heb  ben langgerekte gletsjermeren doen ontstaan. El Calafate is dé uitvalsbasis om het Argentijnse deel van Patagonië te verkennen. Prachtig gelegen op de Patagonische hoogvlakte aan het azuurblauwe Lago Argentino en beginpunt van een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer. Aangekomen in El Calafate worden we naar een comfortabel hotel in het centrum gebracht. We dineren in een lokaal restaurant. 3-gangen excl. drankjes.

Overnachting in Patagonia Park

Dag 7:  El Calafate
Vandaag staat in het teken van gletsjers, uiteraard dé reden voor uw komst naar Patagonië. Vroeg in de ochtend rijden we in een uur langs het diepblauwe Lago Argentino met daarachter de Andespieken, naar het haventje Puerta Bandera waar we aan boord gaan van een boot. Zorg dat u goed uitgerust met muts, handschoenen, dikke sjaal en thermokleding, dan is het buiten op het dek goed uit te houden en natuurlijk veel leuker. Het eerste uur varen we langs huizenhoge ijsschotsen. Hoe donkerblauwer het ijs, hoe ouder en compacter de massa. Het water slijt ze uit tot de meest grillige, fantastische vormen. Na een uur vaart de boot een kanaal in naar de eerste gletsjer; Spegazinni. Het is de hoogste gletsjer ter wereld met ijspieken die tot 130 meter hoogte kunnen komen. De boot mindert vaart en glijdt over de volle lengte langs de ijsmassa. We krijgen een lunchbox voor aan boord. Aansluitend terug naar het hotel. We dineren in een lokaal restaurant, exclusief drankjes.

Dag 8:  El Calafate
Vanochtend rijden we over land naar de ingang van het Glaciares National Park. Daar zien we de ‘pasarelas’, drie platformen die door paden en trappen met elkaar verbonden zijn en langs een deel van de Perito gletsjer liggen. De Perito Moreno is 5 kilometer breed en de pieken rijken tot zo’n 80 meter hoogte. De hele gletsjer beweegt zich met een snelheid van twee meter per dag voort, zo’n 700 meter per jaar. Doordat de gletsjer in de winter groeit en in de zomer smelt en krimpt blijft het eindpunt van de gletsjer praktisch stabiel. De meeste kans om ijsbrokken te zien vallen is tussen november en april. We lunchen (excl. drankjes) in het nationaal park. Hier hebben we geen boottocht meer ingepland omdat deze bij de ervaring van gisteren nogal in het niet valt. Tegen de avond zijn we terug in El Calafate. We dineren in een lokaal restaurant, excl. drankjes.

Dag 9:  Buenos Aires
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Buenos Aires. Aansluitend transfer naar hotel Gran Argentino of Room Mate Carlos Hotel. Vanavond krijgen we een tangoles (niet privé, ca. 1 uur), gevolgd door een tangoshow, 3-gangendiner en drankjes.

Dag 10: naar thuis
Dag ter vrije besteding in Buenos Aires tot de transfer naar de luchthaven. Rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Dag 11: weer thuis
Aan het einde van de ochtend komen we aan in Amsterdam.

Programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven  – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven – Gidsen zoals aangegeven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel