GRAND TOUR SRI LANKA 15d/14n

india02RONDREIS MET ALLE HOOGTEPUNTEN VAN
SRI LANKA

Dag 1 AIRPORT – NEGOMBO 
Aankomst op de luchthaven Bandaranaike International Airport. Meet and greet bij aankomst met onze lokale vertegenwoordiger en uw gids voor de komende reis. Transfer naar het hotel in Negombo.
De rest van de dag ter vrije besteding.
Overnachting in het hotel in Negombo.

Dag 2 Negombo 
Ontbijt in het hotel.
Ontspanning aan het strand bij het hotel. In de loop van de dag City tour door sri lanka 12Negombo, ook wel bijgenaamd “The Little Rome”, naar de bevolking van de stad die hoofdzakelijk rooms katholiek is en ook door de vele katholieke kerken die de stad rijk is. Een historisch gevolg van de Portugese bezetting. Wij bezoeken de vissershaven waar de Catamarans in de avonduren terugkeren in de haven na een dag hard werken op zee. Netten worden gerepareerd en de gevangen vis wordt er schoongemaakt en verhandeld op de lokale vismarkt.
Overnachting in het hotel in Negombo.

Dag 3 NEGOMBO – NUWARA ELIYA 
Ontbijt in het hotel.
Vertrek naar Nuwara Eliya. De weg van Kandy naar Nuwara Eliya klimt naar bijna 1.400 sri lanka 05meter hoogte en slingert zich langs groene theeplantages en langs kristalheldere meertjes en watervallen. Het Kotmale meer kun je als vergezicht zien vanaf de weg. De Ramboda waterval valt van 108 meter hoogte en kan bekeken worden en-route. Also visit a Tea Plantation and Factory. U krijgt een rondleiding in een fabriek voor de productie van thee en er wordt uitleg gegeven over het hele productieproces. U wordt in de gelegenheid gesteld te proeven van vers gebrouwen “Ceylon Tea”, die wordt beschouwd als de beste thee van de wereld.
Wij rijden naar Nuwara Eliya. Onderweg kunt u genieten van prachtige vergezichten met de schilderachtige schoonheid van het omliggende gebergte.
Overnachting in uw hotel in Nuwara Eliya.

Dag 4 NUWARA ELIYA – KANDY 
Ontbijt in het hotel.
Op weg naar Kandy bezoeken wij onderweg een kruidentuin. Hier maakt u kennis met de alternatieve toepassingenmogelijkheden van lokaal beschikbare kruiden die in de gerechten van Sri Lanka en in de Ayurvedische tradities worden toegepast en gebruikt. U ziet kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, vanille bonen, kardemom en zwarte peper, om er maar een paar te noemen.
View a colorful cultural show of Kandyan Dancers. In Kandy bezoeken wij eensri lanka 03 kleurrijke culturele show van Kandyan Dancers. Tijdens de finale lopen de dansers over brandende steenkolen en spelen zij met vuur.
Visit the Temple of the Sacred Tooth Relic of the Buddha (Sri Dalada Maligawa) Wij bezoeken de Tempel van de Heilige Tand van de Boeddha (Sri Dalada Maligawa). Het belangrijkste relikwie van de boeddhisten in Sri Lanka. Enkele jaren geleden werd een gouden luifel gebouwd boven het heiligdom. De tand werd rondgedragen door de oude koningen. U zult ook getuige zijn van de pooja ceremonie, die onder het geluid van drums, eindigt in een dramatische climax. De tand zelf wordt niet getoond, die blijft opgesloten in een reeks van kisten die nauwgezet worden bewaakt. De pooja ceremonies worden gehouden bij het krieken van de dag, halverwege de morgen en bij de schemering, en dat elke dag van de week.
Overnachting in het hotel in Kandy.

Dag 5 KANDY – PINNAWELA – KANDY
Ontbijt in het hotel.
Drive around the picturesque city. Kandy, de voormalige hoofdstad van het land sri lanka 04heeft veel te bieden – geschiedenis, cultuur, beboste heuvels en een vleugje urban buzz. De stad ligt op een hoogte van 500 meter. Kandy diende als de hoofdstad van het laatste Singalese koninkrijk, dat uiteindelijk aan de Britten ten deel viel in 1815, na het trotseren van de Portugezen en de Nederlanders. De stad en het platteland eromheen zijn weelderig en groen en hebben een schilderachtig meer als middelpunt.
Visit the Royal Botanic Gardens in Peradeniya. Een van de mooiste tuinen in geheel Azië. De omvang van het terrein is 60 hectare groot en is aangelegd in 1832. De tuinen bestaan uit een grote variëteit aan zowel tropische als gematigde flora, uit medische kruiden en uit een veelheid aan palmbomen. De tuinen waren het decor van de Zuid-Oost-Azië Command Headquarters tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Lord Mountbatten de leiding had over de operaties.
Vertrek naar Pinnawela. Bezoek aan het Elephant Orphanage,het olifanten weeshuis. 5356316065_48347224f5_zEen weeshuis voor olifanten die zijn opgevangen als slachtoffer van de oorlog of omdat ze ziek zijn. Het weeshuis is tegenwoordig uitgegroeid tot de populaire jumbo attractie van het land. U ziet grote groepen olifanten etend aan de bosrand of wadend in de rivierbedding.
Overnachting in uw hotel in Kandy.

Dag 6 KANDY – DAMBULLA
Ontbijt in het hotel.
Visit the impressive Dambulla Rock Caved Temple. De wandeling naar de tempels begint langs een uitgestrekte, hellende rotswand en deels gebruik makend van trappen. De grotten en tempels zijn getuige van het vakmanschap uit de periode van rond de 1e eeuw voor Christus. Er zijn vijf verschillende grotten waarvan de interieurs zijn uitgehouwen in prachtige rotstempels met ongeveer 150 afbeeldingen van de Boeddha. De interieurs zijn ook verguld, vandaar ook de naam “Ran Giri” (Golden Rock).
Overnachting in het hotel in Dambulla.

Dag 7 DAMBULLA – SIGIRIYA – ANURADHAPURA 
Ontbijt in het hotel.
Vertrek naar Sigiriya. Visit the Sigriya Rock Fortress. Wij beklimmen de 180 msri lanka 01eter hoge rots die in het verre verleden gedurende bijna 20 jaar een koninklijke citadel was. Deze grote verlaten rots ligt op een terrein van bijna een hectare in omvang. Het fort boven op de rots werd gebouwd door koning Kashyapa die zijn vader doodde om koning te worden en om vervolgens zijn rijkdom te verwerven. Sigiriya Rock is wereldberoemd door de fresco’s van de koningsmeisjes op de rotswand en het zeer geavanceerde aangelegde watersysteem uit die tijd. Sigriya Rock is een World Heritage Site.
Visit the ancient ruins of the 1st capital of the country. Anuradhapura was de grootste koninklijke stad van de oude wereld en de eerste hoofdstad van Sri Lanka (Ceylon). Neem een kijkje tussen de overblijfselen en monumenten van de oude stad, de sri lanka 02ontzagwekkende Ruwanveliseya, Abhayagiriya, Jethawanaramaya and Thuparamaya Dagabos, die nog steeds vereerd worden door de boedhisten. Bekijk ook de enorme kunstmatig aangelegde waterreservoirs zoals Nuwarawewa (de grootste in de stad), Tisawewa en Basawakkulama. Bezoek de “Sri Maha Bodhi”, de heilige Bo Tree, de oudste opgetekende boom ter wereld. Het zittende Samadhi standbeeld van de mediterende Boeddha, Kuttam Pokuna (twin vijvers), en de Rock Temple van Isuru Muniya zijn verder nog enkele van de attracties die bekeken worden. Een toonbeeld van de oude architectuur die teruggaat tot de 3e eeuw voor Christus.
Vertrek naar Dambulla. Overnachting in een hotel in Anuradhapura.

Dag 8 ANURADHAPURA – MINNERIYA –  GIRITALE sri lanka 06
Ontbijt in het hotel.
Wij vertrekken naar het Minneriya National Park.
Het Minneriya National Park is vooral bekend om de grote aantallen olifanten in Sri Lanka die zich hier verzamelen in het droge seizoen – er zijn zelfs kuddes van 400 olifanten gezien. De grootste concentratie van wilde olifanten in de wereld.
Voor de natuurliefhebber is een bezoek aan het Minneriya National Park een absolute must! Per jeep maakt u een tocht van ongeveer 3 uur door het park dat bekend staat om de wilde olifanten en vele watervogelsri lanka 07s. Met wat geluk ziet u tevens apen, herten, wilde zwijnen en luipaarden.
Overnachting in uw hotel in Giritale.

Dag 9 GIRITALE – TRINCOMALEE 
Ontbijt in het hotel.
In de loop van de morgen gaan wij op weg naar uw strandbestemming in Trincomalee.
Trincomalee, een van de mooiste natuurlijke havens in de wereld bevindt zich 257 km ten noordoosten van Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Trincomalee heeft nog ongerepte stranden, de stranden van Nilaveli, Uppaveli en van het eiland Pigeon Island. Trincomalee is ook populair aan het worden voor het spotten van walvissen. Er zijn duikscholen ischildpaddenn Nilaveli en Uppaveli. De omgeving van Trincomalee is bezaaid met ruïnes van oude boeddhistische tempels. Als erfenis is van de Singalese boeddhistische cultuur. De zeven warmwaterbronnen in Kanniyai liggen op slechts 8 km van Trincomalee.
Rest van de dag ter vrije besteding.
Overnachting in uw strandaccommodatie.

Dag 10 -13 TRINCOMALEE
Ontbijt in het hotel.
Dag ter vrije besteding. Relaxen op en rond het strand. Genieten van zon, zee en strand.sri lanka koggala beach
Overnachting in uw strandaccommodatie.

Dag 14 TRINCOMALEE – COLOMBO 
Ontbijt in uw strandaccommodatie.
Na het ontbijt vertrekken wij met bestemming Colombo.
U maakt een mooie stadstour door de hoofdstad van Sri Lanka. U ziet onder meer de promenade, het winkelcentrum, de bazaar van van Pettah, de histoirsche kerk en de oude wijk Fort, waar oorspronkelijk het fort van de Portugezen en later de VOC zich bevond.
Rest van de dag ter vrije besteding.
Overnachting in uw hotel in Colombo.

Dag 15 COLOMBO – AIRPORT
Ontbijt in het hotel.
In de loop van de dag vertrek naar de luchthaven van Colombo voor uw vlucht terug naar huis.

EINDE VAN HET PROGRAMMA

CHILD POLICY (Gedeelde kamers met de ouders) – Tot twee jaar: gratis (zonder extra bed) – 2 tot 12 jaar: 50% van de kosten p.p. ( met extra bed)

Het arrangement is inclusief:
– Meet & Greet bij aankomst.
– Transport met air-conditioning en met een Engels sprekende chauffeur/gids tot max.  6  personen.
– Een Engels sprekende National Guide Lecturer bij  7 tot 12 deelnemers
– Bezoeken aan de plaatsen zoals aangegeven in het programma.
– Entree gelden voor  Elephant Orphanage, Anuradhapura, Sigiriya Rock Fortress, Dambulla Rock Caved Temple, Temple of the Sacred Tooth Relic of  the Buddha, Cultural Show, National Park
– Accommodatie in Double / Twin kamers in de omschreven hotels of gelijkwaardig.

Meal plan
– Bed & Breakfast tijdens de tour ( beginnende met het ontbijt op dag 2 en sri lanka 09afsluitend het ontbijt op dag 11)

Niet inbegrepen zijn:  
– Mineraal water & andere drankjes.
– Fooien.
–  Still & Video Photo Permits.
–  Persoonlijke uitgaven zoals laundry, telephone calls etc.
– Visa

Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van:
– beschikbaarheid van vluchten en accommodatie
– klasse van vlucht ( E,B,F-class ) en accommodatie ( *** of **** )
– het aantal deelnemers
– van het seizoen van reizen

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel