Grand Tour USA & relax Hawaï 18d/17n

18 dagen /17 nachten Self Drive ontdekkingsreis langs hoogtepunten van de USA met afsluitende relaxvakantie op Hawaï

Natuurlijk heeft Amerika veel meer te bieden dan alleen de Nationale Parken. Maar tijdens een rondreis naar de verenigde staten van Amerika kan en mag al dat natuurschoon niet ontbreken. Laat u inspireren door deze rondreis door Amerika die geheel naar wens is aan te passen. U sluit uw rondreis af met een luxe en paradijselijke relaxvakantie op Hawaï.

Dag 1: Los Angeles – Palm Springspalm springs
Begin van de rondreis. Uw auto wordt opgehaald op de luchthaven van Los Angeles. U gaat op weg naar Palm Springs. Omdat het mondaine Palm Springs in de woestijn ligt, is het er altijd zonnig weer. In de zomer loopt de gemiddelde dagtemperatuur in Palm Springs rond de 43 a 44 graden. In de zomer schommelen de nachttemperaturen tussen de 25 en 35 graden. ‘s Winters is het er iets kouder met temperaturen van 22 graden tot soms wel boven de 30 graden Celsius, ‘s nachts schommelen de temperaturen tussen 5 en 15 graden.

Overnachting in een Resort in Palm Springs

Dag 2: Palm Springs – Scottsdaleel tovar
Uw hotel voor vanavond is bijzonder fraai gelegen met op de achtergrond de McDowell Mountains.

Overnachting in Fairmont Princess

Dag 3 en 4: Grand Canyon Village
Reis terug in de tijd. Naar de periode van de eerste blanken die zich in het gebied vestigden. Uw hotel voor de komende twee nachten is El Tovar. Deze historische accommodatie aan de rand van de Grand Canyon is de beste accommodatie in Grand Canyon Village. De ligging op de rand van de kloof is van een ongekende schoonheid.

Overnachting in El TovarCanyon de Chell

Dag 5: Canyon de Chelly
Canyon de Chelly National  Monument is niet alleen interessant vanwege de rijke menselijke historie, maar  ook vanwege de indrukwekkende natuur. In feite bestaat het National Monument  uit vier grote canyons, en veel kleine zij-canyons. De vier grote kloven zijn –  van noord naar zuid – Canyon del Muerto, Black Rock Canyon, Canyon de Chelly en  Monument Canyon. De ondiepe, modderige Chinle Wash stroomt door de canyons heen,  de voortdurende aanwezigheid van water zorgt ervoor dat er altijd veel  vegetatie is. In het westen zijn de rotswanden nog geen 10 meter hoog, maar  naarmaCanyon de Chell 2te je verder naar het oosten gaat worden de canyons steeds dieper. In het  oosten rijzen de wanden zo’n 300 meter boven de bodem van de canyons uit. Er  zijn diverse indrukwekkende monolieten (alleenstaande rotsen), waarvan Spider  Rock de meest bekende is.
Uw accommodatie voor vandaag is een ideale tussenstop op weg naar het zuidwesten van Amerika.

Overnachting in uw hotel

Dag 6: Mesa Verde National ParkCanyon de Chell 3
Mesa Verde is het enige Nationale Park in Amerika waar het niet gaat om de natuur, maar om de geschiedenis van de vroegere bewoners. De naam van dit gebied, Mesa Verde, betekent ‘groene tafel’. In het zuiden van dit gebied liggen veel ravijnen, waar de Indianen op beschutte plekken rotswoningen hebben gebouwd.

Overnachting in een lodge midden in het nationale park.

Dag 6 en 7: Lake Powelllake powell
Het Powellmeer is een kunstmatig meer op de grens van de staten Arizona en Utah dat wordt gevormd achter de Glen Canyon Dam, in de Coloradorivier.
U verblijft voor twee nachten in een hotel direct gelegen aan het meer. Het hotel is zeer geschikt voor activiteiten op het meer.

Overnachting in uw hotel aan het meer.

Dag 8: Bryce Canyon National Parkbryce canyon
Bryce Canyon is een serie van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde amphi-theaters. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. In het park staan talloze zeer grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen. De rotspartijen zijn door erosie ontstaan.

Overnachting in een luxe hotel bij de ingang van het park.

Dag 9 en 10: Las Vegas
las vegas
Naast het gokken is er in Las Vegas natuurlijk nogal wat te beleven en te genieten. Het bruisende nachtleven heeft natuurlijk een enorme aantrekkingskracht. En overdag kun je jouw hart ophalen in de vele winkel- en outletcentra. Op culinair gebied heeft Las Vegas zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een bestemming met een keuken van formaat met de beste top koks en toprestaurants.

Overnachting in een luxe casino hotel met golfbaan

Dag 11: Sequoia en Kings Canyonwusacki
Sequoia en Kings Canyon zijn twee aan elkaar gelegen parken, die als één Nationaal Park worden beheerd. De meeste bezoekers het park worden vooral getrokken door de geweldig grote Sequoiadendron; de grootste boomsoort ter wereld.

Overnachting in een unieke lodge

Dag 12: Yosemite vallei
Yosemite is een van de drukst bezochte plaatsen in de Verenigde Staten. Yosemite Valley isYosemite een door een gletsjer gevormde vallei die er adembenemend mooi uit ziet. Vanaf watervallen valt smeltwater van grote hoogte in de vallei, waar het water wordt afgevoerd door de Merced River door een gebied met weiden en bossen. Een van de hoogtepunten is Glacier Point, een uitkijkpunt op bijna 1000 meter met een spectaculair uitzicht over de vallei.

Overnachting in een van de indrukwekkendste hotels van het land

Dag 13: San Franciscosan francisco
San Francisco is gebouwd op 43 heuvels. Deze prachtige stad kan opgedeeld worden in drie delen,  namelijk ‘down town district’, het South of Market district voor de trendy
warenhuizen en het westelijke deel waar ook het Golden Gate park ligt. Trekpleister is ook Alcatraz Island, dat midden in de  baai van San Francisco ligt. Dit eiland diende vroeger als militair fort tot 1907 en is in gebruik als militaire gevangenis.

Overnachting in een luxe boutique hotel

Dag 14 t/m 17: Hawaï vakantiehawaï 01
Tijdens het verblijf op Hawaï zullen er momenten zijn dat u zich in het paradijs waant. Genietvan de luxe faciliteiten en van de natuur van Big Island. Van vulkanen tot regenwouden en de wondere onderwaterwereld.

U verblijft in een luxe resort.

Dag 18: Terug naar huis

EINDE ARRANGEMENT

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer met LO – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto op het vaste land ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel