GUATEMALA & MAYA 8d/7n

MAYA CULTUUR EN BETOVERENDE MEREN 8 dagen /7 nachten

dag 1:   AANKOMST GUATEMALA AIRPORT
Meet and greet op de luchthaven. Transfer naar uw hotel.

Overnachting in hotel Barcelo.

dag 2:  CHICHICASTENANGO MARKET 
Ontbijt
Chichicastenango is een stad in het departement El Quiché, in de hoogvlakte (2000 m) van Guatemala. De bevolking in dit deel van Guatemala is grotendeels van indiaanse ( Maya ) afkomst en houdt haar traditionele gebruiken in ere. Iedere donderdag en zondag is er een grote markt in Chichicastenango. Duizenden Maya’s en vele toeristen bezoeken de grootste markt van Midden-Amerika om dieren, bloemen, souvenirs of een van de andere bijzondere artikelen te kopen. Op de trappen en in de 400 jaar oude St-Thomaskerk verspreiden de handelaren hun waren, branden ze wierook en offeren Los Magos voedsel aan de Maya god van de aarde. In het centrale deel van de markt plein zijn kleine eetgelegenheden (comedores)

Overnachting in Mayan Inn.

Dag 3:  BOAT RIDE TO SANTIAGO ATITLAN  gauatemal02
Ontbijt
Lake Atitlan ligt in een gebied tussen de kustvlakten en de hooglanden in het zuidwesten van Guatemala, op een hoogte van 5125 meter. Het meer zelf heeft een gemiddelde diameter van 24 kilometer en de maximale diepte is naar verluidt ongeveer 330 meter. Het bassin is gevormd door een “ineenstorting langs ring fracturen als gevolg van diepe magmatische beweging”, met andere woorden een groot gat samengevouwen het hele gebied en veroorzaakt niet alleen meer, maar ook de vulkanen …… Wow! Wat een flits van energie moet dit zijn geweest!

Overnachting in Porta Hotel del Lago

Dag 4: SOLOLA MARKET – ANTIGUA chichicastenango2
Ontbijt
Sololá ligt langs een oude Maya handelsroute tussen de warme stranden van de Stille Oceaan en de kille berg hooglanden van Guatemala. Alle marktdeelnemers ontmoeten elkaar hier in deze Maya stad voor vrijdag markt, een van de beste van het hoogland.
Sololá dankt zijn naam aan de vorm van een Pre-Columbiaanse naam, T’zolojy’a. Bijna alle inwoners van Sololá zijn Kaqchikel Maya en de stad heeft een bevolking van ongeveer 80.000 inwoners.

Overnachting in Porta Hotel Antigua.

Dag 5:  ANTIGUA – GUATEMALA CITY santiaga atitlan cactus
Ontbijt
Antigua city tour. Antigua ligt niet ver van de hoofdstad en het internationale vliegveld (ca. 50 min. rijden). Het ligt op 1530 m hoogte en kijkt op de vulkaan Agua in het zuiden en de vulkanen Fuego (actief) en Acatenango (met twee pieken) in het zuidwesten. La Antigua betekent ‘de Oude’. La Antigua Guatemala is namelijk de oude hoofdstad van het land. Antigua werd gevestigd door de Spanjaarden in 1543 en fungeerde als hoofdstad voor heel Midden-Amerika. Oorspronkelijk gaf de Spaanse veroveraar Pedro de Alvarado de stad de naam ‘La Muy Noble y Muy Leal Ciudad de Santiago de Los Caballeros’. Antigua ligt in de Vallei van Panchoy aan de voet van de vulkaan Agua. Het centrum van Antigua staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Antigua is beroemd vanwege haar koloniale bouwstijlen, tallozen kerken, kloosters en ruines

Overnachting in hotel Barcelo

Dag 6: TIKAL tikal1
Ontbijt
De ruïnes van de heilige Maya stad Tikal trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers uit de hele wereld. Tikal ligt in de jungle van El Peten, de meest noordelijke provincie van Guatemala, grenzend aan Mexico en Belize.
In de Klassieke Periode van de Maya beschaving (250-900 na Chr.) is Tikal het grootste en machtigste centrum van de Maya’s, een geweldige stad met in hoogtijdagen naar schatting 250.000 inwoners.
Hoogontwikkelde, complexe samenlevingen, innovatieve landbouwtechnieken, intensieve handel, continue oorlogsvoering, ongekende wetenschap van astronomie, wiskunde en architectonische hoogstandjes kenmerken de Klassieke Maya cultuur in Guatemala.
Waarschijnlijk heeft een jarenlange periode van droogte, met honger, verval en opstand als gevolg, een grote rol gespeeld bij de ondergang van Tikal.
In de periode van 900 tot 1500 trekken Maya’s weg naar het noorden, naar Mexico, waar ze grote nieuwe steden stichten zoals Chichen Itza. Ten tijde van de komst van de Spanjaarden leven in de hooglanden van Guatemala verschillende Maya stammen in ministaatjes die continu met elkaar in oorlog zijn.
Inclusief transfers en vlucht naar Tikal. Na aankomst maken wij de Tikal Excursie. Transfers en vlucht naar Guatemala City.

Overnachting in hotel Barcelo.

Dag 7:  GUATEMALA CITY tikal2
Ontbijt
Guatemala City is de hoofdstad en tevens grootste stad van Guatemala. Het heeft een bevolking van meer dan 2 miljoen inwoners. Het is op Mexico Stad na de grootste stad van Centraal-Amerika. Met de ligging op 1.500 m boven zeeniveau is het de hoogste hoofdstad van Centraal-Amerika.
De restanten van Mayastad Kaminaljuyu bevinden zich binnen de stadsgrenzen. In de beginperiode van de Spaanse kolonisatie was het een kleine stad genaamd El Carmen. Toen een aardbeving Antigua Guatemala, de voormalige hoofdstad van Guatemala, in 1775 vernietigde, werd de hoofdstad door de Spanjaarden verplaatst naar het hedendaagse Guatemala City.
City tour van een halve dag.

Overnachting in Hotel Barcelo. 

Dag 8 :  VERTREK GUATEMALA AIRPORT 
Ontbijt
Na aankomst op de luchthaven wacht u op uw aansluitende intercontinentale vlucht terug naar huis.

INBEGREPEN:
Accommodatie en verblijf op basis van twee personen, inclusief American breakfast
– Transfers naar de activiteiten en weer terug naar uw accommodatie.
– Entree gelden voor activiteiten en bezoeken.
– Tips to porters at hotels.
– Lokale vluchten Gua/ Frs/ Gua with TAG (Transportes Aereos Guatemaltecos).

NIET INBEGREPEN:
– Maaltijden niet aangegeven
– Fooien voor de Gids, Chauffeur en kamerpersoneel
– Drankjes en verfrissingen
– Persoonlijke uitgaven
– International airport exit tax (US$30.00 per person)
– Airport Security Tax international flight (US$3.00 per person).
– Airport Security Tax domestic flight (US$3.00 per person, per flight)
– Fuel Charge domestic flight (US$30.00 per person for one way flight & US$55.00 per person for round trip flight).
– The maximum luggage weight for local flights is 20 pounds per passenger up to this weight there is a charge of US$1.00 per pound.
– Reis- en annuleringskosten
– Visumkosten

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel