HET ALLERBESTE VAN INDONESIË 20d/19n

20 dagen/19 nachten DISCOVER NORTH SUMATRA YOGYA BROMO BALI AND GILI MENO ISLAND

SUMATRA
Sumatra is het op een na grootste eiland van Indonesië met een oppervlakte van ruim 473.000 km² (bijna 12x Nederland). De noordelijke helft ligt ten westen van Maleisië, in het zuiden wordt het van Java gescheiden door de Straat Soenda. De hele westkust wordt beheerst door een vulkaanketen, het Barisan gebergte. Vanuit de bergen stromen rivieren naar de laagvlaktes in het oosten, waardoor de oostkant van Sumatra vooral bestaat uit moerasgebieden.

De belangrijkste toeristische bestemming – het Tobameer – ligt in het noordelijke deel van het Barisan gebergte. Het is het grootste kratermeer ter wereld (1200 km²), met in het midden een eilandje – Samosir – met traditionele Batak-dorpjes. Je ziet er langwerpige huizen op palen, net als in de bergen rondom het Toba meer. In elk dorp scharrelen varkens rond, wat duidelijk maakt dat hier geen moslims wonen. Dit deel van Indonesië is nooit geïslamiseerd, de Europeanen hebben de Batakkers wel tot het christendom bekeerd.

Ten noorden van het Toba meer ligt Medan, waar gebouwen in de stijl van de Amsterdamse School herinneren aan het koloniale verleden. Het Maimoon Paleis was het onderkomen van de sultan van Deli. Het is nu een museum met oude foto’s, schilderijen, meubels, wapens en de troon van de sultan.

JAVABorobudur
Het belangrijkste eiland van Indonesië is zeer dichtbevolkt. Er wonen zo’n 124 miljoen mensen op het eiland, dat slechts drie keer groter is dan Nederland. Daarmee is het net iets minder dichtbevolkt dan Bangladesh, maar het scheelt niet veel. Kortom, Java is druk, heel druk, vooral het gebied rond de Indonesische hoofdstad Jakarta. Toch zijn er ook nog uitgestrekte rijstvelden te vinden, al komen de landbouwgebieden steeds meer in het nauw door de bevolkingsdruk.

Yogyakarta is het culturele centrum van het eiland, waar volgens velen de beste jakarta bandung 18batikstoffen vandaan komen. In de stad zelf is het paleis van de sultan – Kraton – een toeristische trekpleister. Het is een complex van gebouwen, markten, kantoren, scholen, musea en moskeeën. In feite een stad in de stad. De hoofdstraat van Yogya is de Malioboro, een lange winkelstraat waar alles te koop is.

Naar het oosten toe wordt het landschap van Java rotsachtiger, woester en droger. Daar ligt een groot natuurreservaat, het Bromo-Tengger Nationaal Park. Middelpunt is de vulkaan Bromo. Je waant je er nauwelijks in een tropisch land; de omgeving van de vulkaan is een kaal kraterlandschap dat meer aan de maan doet denken.

BALIbali strand02
Bali, het beroemde “eiland van de goden”, is gezegend met een interessant landschap van heuvels en bergen, lange zandstranden, turquoise zee rijk aan mariene leven, ruige kust, weelderige rijstterrassen, snelle rivieren, unieke cultuur, kleurrijke festivals en gastvrije mensen, waardoor dit eiland een virtuele paradijs is op aarde. Dit is een van ‘s werelds meest populaire eiland bestemmingen, die consequent travel awards voor haar charme en schoonheid heeft gewonnen. De meeste bezoekers komen naar Bali voor haar prachtige stranden, DSC02483wereldklasse surfen en duiken, white water rafting op de machtige Ayung-rivier en de adembenemende zonsondergang van de fantastische kust tempel Tanah Lot. Er is echter een andere kant aan Bali, dat is gewoon zo fascinerend – zijn rijke cultuur en geschiedenis, spectaculaire oude tempels (pura) en natuurlijke wonderen.

GILIS
Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan zijn drie met koraal omzoomde eilanden. Zij vormen samen een cluster net buiten Lomboks noordwest kust. De eilanden hebben prachtige witte zandstranden, kristalhelder water, spectaculaire koraalriffen en aantal van de beste snorkel- en duiken sites. Bezoekers van over de hele wereld worden aangetrokkengili's 01 naar de eilanden voor de zon, het snorkelen en duiken en de prachtige stranden. Elk eiland heeft professionele duiken centra. Het ontbreken van auto’s, motorfietsen ventileren de idyllische sfeer en rustieke charme van de Gilis. Er is een breed scala van accommodaties beschikbaar zijn: van eenvoudige strand hutten tot luxe villa’s.

PROGRAMMA

Dag 1: Arrival Medan – Bukit Lawangsumatra 01
Vandaag aankomst in Medan, de belangrijkste stad in Noord-Sumatra. Afhankelijk van de aankomsttijd krijgt u een korte city tour door Medan, een bezoek aan het paleis Maimun, eigendom van de sultan van Deli,  gebouwd in 1888 in Maleise en Midden-Oosten stijl. Tegenover het paleis ligt Mesjid Raya (Grand Mosque Almashum), gebouwd in dezelfde periode als het paleis Maimun. Het laatste bezoek is aan een van de mooiste Chinese tempels van Medan, Vihara Gunung Timur. Daarna rijden we naar Bukit Lawang, een klein toeristisch dorp, populair als revalidatiecentrum voor orang-oetans. Het is gelegen aan de rand van nationaal park Gunung Leuser, een van de grootste nationale parken in de wereld met meer dan 800.000 ha regenwoud. Het is niet ver (ongeveer 95 km), maar omdat de weg sumatraheel slecht is, duurt de rit ongeveer 3 uur. Wij passeren oliepalm plantages en exotische platteland. Bij aankomst, check-in uw accommodatie en de rest van de dag ter v rije besteding.

Geniet van het landschap vanaf de veranda van uw kamer.
Accommodatie in een ECO LODGE. Het is een eenvoudige accommodatie maar mooi gelegen langs de kant van de rivier aan de rand van het park. De voorzieningen zijn minimaal. De kamers hebben een traditionele Indonesië douche (mandi/emmer douche) met alleen koud water. Europees toilet maar met handmatige flush. Om dit hotel te bereiken moeten wij een rivier oversteken via een hangbrug. Dragers helpen u bij het dragen van uw bagage. U noet onderhandelen over een prijs voor deze dienst. Het kost meestal IDR 10.000-15.000 IDR per koffer.

Dag 2: Orangutan Tour and Jungle Trek (2-3 hours) oeganda
Ontbijt
Na het ontbijt bezoekt u een voeding platform waar half wilde orang-oetans worden gevoed en getraind om te leven in het wild. Het is een geweldig gezicht om de orang-oetans uit het bos naar het platform te zien komen, swingend van tak tot tak. In het fruitseizoen kan het zijn dat de orang-oetans niet komen omdat ze genoeg voedsel in het bos kunnen vinden, maar dat gebeurt niet vaak.
Na de voedingen trekken wij 2 tot 3 uur de jungle in om het park verder te verkennen op zoek naar tropische flora & fauna. Een ele klus, maar wel de moeite waard. U heeft een unieke kans om exotische planten, vogels, wilde orang-oetans, gibbons en andere apen te zien. U loopt via kleine vaak modderige en heuvelachtige paden. Een goede fysieke conditie is wel vereist.
Na de tocht keren wij terug naar uw accommodatie. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Bukit Lawang – Tangkahan
Ontbijt
Na het ontbijt gaan wij met een lokale jeep op weg naar Tangkahan, een prachtige jungle nederzetting aan de andere kant van het nationaal park Gunung Leuser. De reis duurt ongeveer 3 uur, wij passeren de diverse plattelandsgebieden en plantages. Een hobbelige rit maar wel bijzonder leuk.
Aankomen in Tangkahan, eerst check-in uw rain forest lodge. De rest van de dag ter vrije besteding.

U verblijft in JUNGLE LODGE,  LINNEA of MEGA INN, eenvoudige accommodaties gebouwd met eenvoudige materialen om alles in harmonie te houden houden met de natuur. De voorzieningen zijn minimaal. Elke kamer heeft een eigen badkamer, maar met traditionele Indonesië douche “mandi/emmer shower” met alleen koud water. Europees toilet maar handmatige flush. Om deze accommodatie e bereiken, moet u de rivier oversteken via hangbrug of kano. Dragen helpen u bij het dragen van uw bagage.

Dag 4: Tangkahan – Elephant Tour thumb_ChobeNationalPark
Ontbijt
U gaat kennismaken met het grootste zoogdier ter wereld. Na het ontbijt gaat u een uur olifant rijden op een comfortabele howdah via het bospad. Door de steile hellingen en de dichte vegetatie raakt u in opwinding van de tocht door de jungle. Na de tocht mag u de mahouts helpen bij het baden van de olifanten in de rivier. U mag de olifanten wassen en schrobben. Zodra ze klaar zijn, is het vervolgens uw beurt. De olifanten zullen u wassen. Een ongekende douche!

Dag 5: Tangkahan – Medan – Yogyakarta via Jakarta jakarta bandung 1
Ontbijt
Na het ontbijt vertrekken wij voor een transfer naar Medan Airport. De autorit duurt ongeveer 4 uur. De eerste twee uur rijdt u over hobbelige plantage wegen, het laatste deel over een asfaltweg tot Medan. Van Medan vliegt u via Jakarta naar Yogyakarta. Bij aankomst op de luchthaven van Yogyakarta wordt u welkom geheten door uw gids. Aansluitend een  transfer naar uw hotel in Borobudur dorp.

Overnachting in Manohara Hotel.

Dag 6: Borobudur Sunrise and Cycling Tour jakarta bandung 6
Ontbijt
U wordt heel vroeg in de ochtend gewekt ter voorbereiding op een unieke zonsopgang van achter de Borobudur tempel. Dan blijkt hoe bijzonder en buitengewoon deze tempel is. Evenals de Tjandi en Pawon tempels dan gebouwd gedurende de 8ste eeuw. Nu Unesco World Heritage monumenten.
Wij keren terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt fietsen wij naar Candirejo, een traditionele Javaanse dorp dat rijk is aan een natuurlijke omgeving. het dorp ishet beeld van de traditionele Javaanse cultuur en dagelijkse leven met oorspronkelijke huizen, kunst, plechtigheden, landbouw en lokaal voedsel. Door de sociale activiteiten heen voelt u de echte traditionele dorpssfeer, de cultuur en de levensstijl van de Javanen.
Vervolgens transfer naar Yogyakarta. Check-in het hotel en rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Poeri Devata

Dag 7: Yogya City Tour and Prambanan Temple borobudur
Ontbijt
Vanmorgen maken wij een city tour door Jogjakarta. Wij bezoeken het Paleis van de Sultan (Kraton), dat dateert uit de 17e eeuw en het Watercastle. Wij nemen een kijkje bij de traditionele handenarbeiders en hun ambachtelijke eindproducten, de zilversmeden en de traditionele batik huisindustrie. Wij lopen door de beroemde Malioboro Straat, een grote lange kleurrijke bazaar van souvenirwinkeltjes en over de oude markt Beringharjo.
Vanmiddag bezoeken wij  Java’s meest bekende hindoe heiligdom, de Prambanan tempel. Een van de mooiste hindoe tempels ter wereld met het beroemde Ramayana-verhaal.

Overnachting in Poeri Devata.

Dag 8: Yogyakarta – Solo – Kediri
Ontbijt
Na het ontbijt vertrekken wij voor sightseeing tour naar Kediri. Onderweg maken wij een  stop in Solo stad voor een bezoek aan het Mangkunegaran Paleis, een paleis die Europese elegantie verenigd met Javaanse architectuur door de fascinerende weergave met vergulde ornamenten, sierraden en houten maskers. Na een bezoek aan de Triwindu vlooienmarkt vervolgen wij onze weg naar Kediri waar wij overnachten.

Overnachting in Grand Surya

Dag 9: Kediri – Bromojakarta bandung 9
Ontbijt
Wij maken na het ontbijt een city tour langs de hoogtepunten van de stad. Wij brengen een kort bezoek aan de Taji mas kruidnagel sigaretten fabriek. Het is de grootste sigarettenfabriek van het land, met een productie meer dan 2 miljarden sigaretten van de hoogste kwaliteit.
Wij gaan op weg naar Mount Kelud, een van laatste actieve vulkanen in de wereld. De lavakoepel bereikt wel een hoogte van 250 meter. De weg er naar toe is een avontuur op zich. Mysterieus en onvergetelijk.
Op de weg naar Bromo, bezoeken wij de Penataran tempel, als een van de grootste hindoe heiligdommen in Oost-Java. Check-in het hotel in Bromo.

Overnachting in Bromo Cottages

Dag 10: Bromo Tour – Kalibaru
Ontbijt
In de kleine uurtjes starten de voorbereidingen voor de tour naar de Bromo zonsopgang , op naar de Mount Bromo! Kies uit een 4 × 4 Jeep of de rug van een paard omhoog naar de Bromo vulkaan (Mt. Bromo) om de pracht van de zonsopgang te ervaren over het eiland Java op de top van Mount Bromo. Deze apocalyptische-achtige ervaring zal de inspanningen om de top te bereiken rijkelijk belonen.
Na de tour keren wij terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt rijden we naar Kalibaru, een klein dorp met verschillende soorten plantages.

Overnachting in Kalibaru Cottages

Dag 11: Kalibaru – Plantation TourOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt in het hotel.
Vandaag is ter vrije besteding. U kunt genieten van een wandeling in de omgeving van het hotel, om een kleine plantages te bekijken van koffie, cacao, kruidnagel, vanille, peper, dragon fruit, chili en bananen. U ziet hier ook de traditionele manier van produceren van palmsuiker / bruine suiker.

Overnachting in Kalibaru Cottages

Dag 12: Kalibaru – Ubud OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
Na het ontbijt vertrekken wij van Kalibaru naar de haven van Ketapang, op het oostelijke puntje van Java eiland. Vanuit hier maken wij de oversteek per veerboot naar Gilimanuk haven in West Bali. wij gaan op weg naar uw hotel in Ubud.

Overnachting in het Puri Garden Hotel

Dag 13: Ubud – Tirtagangga OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ontbijt
Na het ontbijt om 9.30 uur, verlaten wij het hotel in Ubud en gaan wij vandaag op weg naar Tirtagangga in Oost-Bali. Wij maken eerst een city tour door Ubud. Wij bezoeken het paleis van de koninklijke familie. Vervolgens bezoeken wij de markt. De markt bestaat uit  twee verschillende delen. De markt voor versproducten is dagelijks en vroeg geopend. De kunst markt biedt ambachtelijke producten aan zoals kunst en textiel.
Wij rijden door het platteland met de uitgestrekte en terrasvormige rijstvelden in Tegalalang en langs honderden dorp tempels voordat wij een bezoek brengen aan de 17e-eeuwse heilige lente Gunung Kawi tempel in Sebatu. Bij een stop bij het bergdorp Kintamani genieten wij van een koele bries en van een adembenemend uitzicht op de nog steeds actieve vulkaan en kratermeer van  Gunung Batur. Wij vervolgen onze weg langs schilderachtige dorpjes naar de moeder aller tempels, de Besakih Tempel. Dan rijden wij naar het hotel in Tirtagangga. Check-in het hotel en rest van de dag ter vrije besteding.
Ga een kijkje nemen bij de indrukwekkende Tirtagangga Koninklijke watertuinen.

Overnachting in Tirta Ayu

Dag 14: Tirtagangga – East Bali Discovery DSC02673
Ontbijt, Lunch
Na het ontbijt gaan wij op weg naar het Karangasem paleis, door de woonwijk van de konging van Karangasem. Balinese, Europese en Chinese architectuur loopt hier in elkaar over. Wij bezoeken het Taman Ujung Palace, in 1912 gebouwd door de late koning Karangasem, I Gusti Bagus Jelantik, die in Karangasem regeerde  tussen 1909 en 1945.
In Sibetan dorp treft u diverse variaties en smaken aan van de salak (slangenhuid vrucht). In Putung genieten wij van prachtige vergezichten en  panorama ‘s, in een combinatie van bergen en  zee. Wij bezoeken het authentieke dorp Tenganan, een oorspronkelijke Balinees dorp met unieke rituelen en gebruiken.
Lunch zal worden verstrekt in lokaal restaurant.

Overnachting in Tirta Ayu

Dag 15: Tirtagangga – Padang Bai – Gili Meno DSC02010
Ontbijt
Na een vroeg ontbijt, transfer naar de haven van Padang Bai. Met de snelle boot steken wij over naar Gili Meno eiland in West Lombok. Bij aankomst op het eiland zult u worden opgewacht door personeel van het hotel. Vervolgens gaat u met een paard-cart transfer naar het hotel.

Overnachting in Kontiki Meno

Dag 16-19: Gili Meno Island – Free at leisure DSC01993
Ontbijt
Dagen ter vrije besteding. U kunt ontspannen op het strand of wandelen over het eiland. Verder zijn er ideale mogelijkheden en condities om te snorkelen en te duiken.

Overnachting in Kontiki Meno.

Dag 20: Gili Meno – Lombok Airport – Departure
Ontbijt
Ontbijt in het hotel. Inde loop van de morgen per boot naar Lombok en vanuit de haven transfer naar de internationale luchthaven van Lombok.  Aansluitende vlucht naar Denpasar of direct op weg terug naar huis.

EINDE PROGRAMMA

Inbegrepen in het arrangement: – Maaltijden zoals aangegeven – Transfers en transport zoals aangegeven – Accommodatie zoals aangegeven in 2pk-kamers – Entreegelden – Overtocht per boot

Niet inbegrepen in het arrangement: – Maaltijden niet aangegeven – Drankjes, verfrissingen, versnaperingen en fooien – Visumkosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel