Het onherbergzame noordoosten van Vietnam

Off-the-Beaten-Track-4In Vietnam is het nog zeer wel mogelijk om verborgen en moeilijk toegankelijke plaatsen en landschappen te vinden die tot op dit moment zijn ontsnapt aan de grote toeristenstroom. In het noordoosten van Vietnam liggen nog verborgen en ongerepte schatten van moeder natuur en treffen wij dorpen, watervallen, grotten en zelfs steden aan die een walhalla zijn voor de verkenners en de avontuurlijke reizigers onder ons. Wakker worden in een homestay en vervolgens met een motorfiets op pad naar het noorden van het land, tot bijna aan de grens met China, is een ervaring die wij kunnen aanbevelen voor de liefhebber.

Noordoostwaarts van Hanoi rijdend, wordt  Ba Be Lake, het grootste meer in Vietnam, de eerste stop. Dichter bij het meer worden de weggetjes steeds smaller en het landschap steeds ruwer. Hier proef je het echte, authentieke Vietnam. Een dag op het meer van Ba Be  gaat natuurlijk op en over water met een ontspannen boottocht om te genieten van het bijzondere uitzicht op de prachtige kalkstenen rotsen en bergen.

De mooiste weg in dit deel van Vietnam is de weg van Ba Be Lake naar Cao Bang. Welke richting je ook uitkijkt, hier wordt je omringd door de meest fascinerende en adembenemende landschappen en panorama’s die je ooit gezien hebt. Op elk moment bestaat de wens om maar foto’s te maken van al die schoonheid.

Off-the-Beaten-Track-6De Ban Gioc waterval en een enorme verborgen grot bevindt zich dicht bij de Chinese grens. De ene zijde van de waterval bevindt zich op Chinees grondgebied en de andere kant is Vietnamees territorium. Het uitzicht is echter van beide kanten ongelofelijk spectaculair. Er zijn geen andere toeristen. U bent alleen op de wereld bij de watervallen en tussen de buffels van het nabij gelegen dorp die rustig staan te grazen. Twee kilometer verder bevindt zich een andere wonder van de natuur,  een grote en wilde grot met een indrukwekkende verzameling van stalagmieten en stalactieten. Op eigen manier te ontdekken en te verkennen. Zonder enige andere toekijkers.

De reis vanuit het noorden terug naar de bewoonde wereld levert een prachtig en bijzonder decor van dorpjes en steden langs de weg. De lokale bevolking begroet ons met een authentieke glimlach en een gevoel van de kenmerkende natuurlijke Vietnamese vriendelijkheid. Buiten de toeristisch gebaande paden in Vietnam komt u op op deze manier en op een geheel eigen en zeldzame wijze in aanraking met de natuur, de cultuur en de lokale bevolking. Een bijzondere en onvergetelijke reiservaring rijker.

“This article was written by our travel partner Khiri Travel Vietnam and originally appeared on khiri.com .”

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel