Tien redenen om van april tot september Indochina te reizen

indochina 3Thailand, Myanmar, Laos, Cambodja en Vietnam zijn op hun best tussen april en september

Reizigers zijn soms huiverig om naar Zuidoost-Azië te vertrekken in de periode tussen april en september. In de beleving wordt aangenomen dat regen de vakantie kan verpesten. Niets is minder waar. Onze lokale specialisten zijn overtuigd en garanderen dat de periodeapril-september de tijd is waarin veel Indochina bestemmingen op hun best zijn.

Voor het samenstellen van uw ontdekkingsreis maken wij gebruik van ons wereldwijde netwerk van bestemming specialisten. Deze lokale deskundigen maken samen met ons uw reis tot een onvergetelijke ervaring.

Tien redenen om tijdens het groene seizoen ( onze zomer ) af te reizen naar Zuidoost-Azië

  1. De landschappen en rijstvelden zijn op hun best, groen en helder! Zelfs droge en stoffige regio’s zoals Bagan in Myanmar en het noordoosten van Thailand zijn dan groen gekleurd.
  2. Ondanks dat de zon niet de gehele dag volop schijnt zijn de temperaturen gedurende de dag zeer comfortabel, zelfs in de heuvels van Myanmar of in Luang Prabang in Laos.
  3. In deze periode is niet druk op de diverse historische plekken. Geen wachtrijen bij de bezienswaardigheden. Op een relaxte manier beleven, genieten en ontdekken.
  4. Deze tijd van het jaar is zeer betaalbaar. Geen hoogseizoen toeslagen zoals in rondom kerst en de jaarwisseling.
  5. U heeft vrije keuze van accommodatie omdat er voldoende beschikbaarheid is gedurende deze periode.
  6. De persoonlijke service tijdens uw verblijf is op zijn best. Het personeel heeft dan net enige tijd doorgebracht bij familie en is net terug van de vakantie en zijn volledig uitgerust en terug op hun best.
  7. Tijdens een korte regenbui heeft de lokale bevolking maximaal tijd om op een spontane manier met hun gasten te praten.
  8. De lokale bevolking is heel actief en bedrijvig in het groene seizoen.
  9. Diep blauwe en zachte lucht, een stralende zon in combinatie met groene vegetatie maken prachtige, soms schilderachtige foto’s mogelijk.
  10. In Myanmar en Laos het regent het gemiddeld slechts om de andere dag. In Centraal Vietnam regent het normaal gesproken niet tijdens het groene seizoen.

Cambodja
In augustus en september komt de flora en fauna tot volle groei. De rivieren en meren zijn gevuld met water. Deze periode is de perfecte tijd voor het reizen over de meren en waterwegen van Cambodja. Maak een overnachting in een homestay in een paalwoning in Kampong Khleang. Maak gebruik van speedboten, trage boten of luxe klassieke cruise schepen . U kunt zelfs met de boot op weg naar Ho Chi Minh stad in Vietnam.

Regenbuien in de periode van mei tot september zijn meestal zeldzaam en duren slechts kort.

Laos
Tijdens Boun Bang Fai (Rocket Festival) – altijd rond mei en juni – worden zelfgemaakte bamboe raketten afgevuurd begeleid door veel muziek en dans. In het noordoosten van Thailand vinden ook dergelijke raket festivals plaats.

Breng een bezoek aan de 4000 eilanden ( Si Phan Don ) in het zuiden van Laos. In deze tijd van het jaar zijn de watervallen overvloedig met water gevuld en zeer indrukwekkend.

Myanmar
Zonaanbidders moeten Myanmar bezoeken in maanden april en mei. Dan zijn de stranden ongerept en verlaten. Laat u verrassen door de stranden van Ngapali Beach – met Maung Shwe Lay – en Ngwe Saung.

In Opper Myanmar (Noord-Shan State, Bagan, Kalaw, Inle Lake en Mandalay) regent het slechts om de andere dag. Dit gebied is perfect te verkennen en te ontdekken van juni tot september als de temperaturen tussen de 25-35 ˚ C bedragen.

Thailand
Strandbestemmingen zijn er in Thailand voor elke tijd van het jaar.
Phuket, de Surin- en Similan eilanden en Khao Lak zijn in april nog prima geschikt voor een strandvakantie. Reizigers op zoek naar cultuur treffen in Phuket stad het Sino-Portugese erfgoed aan.

Van mei tot oktober zijn Koh Samui, Cha-am of Hua Hin in de Golf van Thailand aanraders als strandbestemming. Of een nieuwe strand bestemming ten zuiden van Koh Samui. De regio Khanom heeft veel mooie stranden, met tal van alternatieven voor het maken van dagtochten naar de roze dolfijnen, de pannenkoek rotsen, of Nakhon Si Thammarat stad, waar de maker van de schaduwpoppenspelers, meester Suchart, zijn atelier heeft.

De eilanden van Samui, Tao en Phangan zijn bij voorkeur te bezoeken in juli en augustus. Het weer is er dan perfect. Deze eilanden zijn prima te combineren met een rondreis door de andere landen van Indochina. De kustlijn van Cha-am en Hua Hin naar Pranburi biedt ook droog en zonnig weer in deze maanden.

Vietnam
Centraal-Vietnam is het beste te bezoeken van april tot september. Rondreizen door de heuvels van Dalat, op zoek naar oude architectuur van Hoi An, en genieten van de stranden van Nha Trang. Het weer is geweldig, zonder regen en met aangename temperaturen van rond de 30 ˚C.

In Vietnam zijn de feesten in april, mei en juni voor het uitkiezen, zoals het Hoi An Latern Festival of het Hanoi Giong Festival.

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel