Kep Cambodja

cambodja  heritage 01

14 dagen / 13 nachten OFF THE BEATEN TRACK

Cambodja bezoeken is een echte belevenis, terug in de tijd en unieke ervaringen bij het beroemde Angor Wat tempel complex, maar ook een verscheidenheid aan boeddhistische en hindoeïstische tempels, daterend tussen de 6e en 13e eeuw gelegen op minder bekende plekken weg van het massa toerisme. Deze rondreis geeft u een meer complete indruk vanwege o.a. de bezoeken aan minder bekende plekken, en niet alleen het bezoek bij de “Killing Fields” maar veel extra’s.ancient_temple_in_angkor_wat_

PROGRAMMA:

Dag 1: Vlucht naar Cambodja – Siem Reap
Samen met ons maakt u een keuze welke vlucht U wenst te gebruiken.
– Amsterdam via Singapore naar Siem Reap (Singapore Airlines)
– Amsterdam Kuala Lumpur naar Siem Reap (Malaysian Airliens)
– Amsterdam via Bangkok naar Siem Reap (Thai Airways)

Dag 2: Siem Reap
Diner
Vandaag aankomst in Siem Reap, u wordt hier door onze lokale vertegenwoordiger(ster) welkom geheten en de transfer naar uw hotel staat klaar. De provinciehoofdstad is het startpunt voor bezoeken aan de beroemde tempels van Angkor.
U kunt vandaag acclimatiseren, ‘s avonds wordt een diner aangeboden.
Vervoer per auto met privéchauffeur & Engelssprekende gids.Angkor temple, siem reap, Cambodia 1

Overnachting in uw hotel.

Dag 3: Hoofdstad van het Khmer rijk
Ontbijt, Lunch
Na een goed ontbijt wordt u door onze gids opgehaald en gaat U met privé auto en chauffeur naar Angkor Thom, dit was de hoofdstad van het Khmer rijk. De gids zal u rondleiden en uitleg geven over de beelden, poorten en tempels welke hier te zien zijn.
U gaat o.a. ontdekken : “Terrace of Elephants “ “Terrace of the Leper King” , deze bevinden zich in de Baphoun tempel, ook bezoeken we de Bayon tempel welke centraal gelegen is.
Na de lunch gaan we de beroemde tempels van Angkor Wat bezichtigen.
Een verscheidenheid aan boeddhistische en hindoeïstische tempels, daterend tussen de 6e en 13e eeuw. De dagindeling is zo opgesteld dat u voldoende tijd zult hebben om een aantal en zeker de meest belangrijke tempels te bezoeken.

Overnachting in uw hotel.

Dag 4: Op pad met privé auto met chauffeur en gids
Ontbijt, Lunch
Met uw auto en chauffeur gaan we vandaag naar enige tempel-complexen op enige afstand van Siem Reap. We brengen u naar o.a. Beng Mealea, Bakong,Preah Ko en Lolei tempels.
De tempels bij het dorpje Roulos zijn gebouwd rond de 9e eeuw na Christus.
Lunch.
Later gaat u terug naar Siem Reap waar ook weer de overnachtingsplaats is.Angkor temple, siem reap, Cambodia28

Overnachting in uw hotel.

Dag 5: Battambang
Ontbijt
Na het ontbijt reist u naar Battambang, de op één na grootste stad van Cambodja. Na het inchecken in het hotel heeft u voldoende tijd om deze plaats te gaan verkennen.

Overnachting in uw hotel.

Dag 6: Massagraven in de omgeving van Battambang
Ontbijt
U maakt met de gids een tocht rond om Battambang. We gaan o.a. bezoeken Wat Ek Phnom, daterend uit de 11e eeuw. Ook gaan we naar een plek waar de grotten destijds gebruikt werden door de Khmer en waar de massagraven op diverse plekken werden aangelegd. De plaats Battambang is daardoor een bedevaartsoord. Angkor temple, siem reap, Cambodia36

Overnachting in uw hotel.

Dag 7: Phnom Penh
Ontbijt
vanmorgen gaat u naar Phnom Penh, de auto met chauffeur brengt u naar het hotel, en de resterende tijd vandaag is ter vrije indeling. Op eigen gelegenheid doet u de eerste indrukken op van deze charmante stad, de hoofdstad van Cambodja.

Overnachting in Phnom Penh in een prima hotel.

Dag 8: Koninklijk Paleis
Ontbijt, LunchWP-Songsaa-Island
Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een stadstour door Phnom Penh. Op loopafstand staat het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode, waarvan de vloer uit 5000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken bewonderen van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng, een voormalige high school die tijdens het Pol Pot regime werd omgebouwd tot gevangenis. Tussen 1977 en 1978 zaten er altijd 1.500 gevangenen tegelijk, maar die bleven maar kort. Hele gezinnen werden gemarteld en gedood. Op 15 kilometer van Phnom Penh bevinden zich de ‘Killing Fields’. In een glazen herdenkingsmonument ziet u 8000 schedels, stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is zeer de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in Sofitel Phnom Penh Phokeethra.

Dag 9: Kep, koloniale voormalige Franse stad
Ontbijtfisherman_boats_in_tole_sap_
U vertrekt al vroeg naar Kep. Deze plaats staat bekend om zijn visspecialiteiten. Het is dan ook een ‘must’ om een van de vele visgerechten uit te proberen. Het ooit zo rijke Kep is volledig verwoest en wordt langzaam weer opgebouwd. Er zijn dan ook nog vele ruïnes en oude “Frans” koloniale huizen te vinden.
Accommodatie: Knai Bang Chatt (Gardenview), een boetiekresort direct aan het strand. Een klein gedeelte van de opbrengst wordt dan ook aan sociale projecten in de omgeving geschonken. Geniet van een heerlijke massage of doe mee aan een ontspannende yogasessie.

Dag 10-12: Kep – stad van de Franse en Cambodjaanse elite Thousand linga, siem reap, cambodia2
Ontbijt
U heeft drie dagen ter vrije besteding in Kep, deze plaats was in de eerste helft van de 20e eeuw een bestemming voor de Franse en Cambodjaanse elite. Dit ziet men voornamelijk terug in de architectuur en brede boulevards. De laatste jaren worden veel van de vervallen villa’s in oude luister hersteld. Het strand is erg klein en misschien niet heel erg bijzonder, maar de tropische omgeving maakt veel goed. In de omgeving is genoeg te doen.
Zwemmen onder een waterval bijvoorbeeld bij Tekchhou Rapids of wandelen in het Kep National Park. Optioneel zijn er diverse excursies te boeken, zoals de Kampot Coutryside Tour met bezoek aan zoutvelden, peperplantages en tempels. Ook de hoofdstad van de provincie, Kampot, is een bezoek waard. Verder kunt u hier zwemmen, snorkelen of genieten van een massage. Overnachting in Knai Bang Chatt Resort.

Dag 13: Afscheid van Cambodja
Ontbijt
U heeft de dag ter vrije besteding tot aan u wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh voor de vlucht naar Europa.

Dag 14: Aankomst in Europa
Einde van deze bijzondere reis “Experience of a Lifetime ”

**END OF SERVICES**

INCLUDING: – All transfers and transport as per the program – Comfortable Minivan with air-conditioning – All accommodation as per program (based on double sharing room) – All meals as mentioned (B=breakfast, L=lunch, D=dinner) – English-speaking guide as mention on the itinerary. – All Entrance fees & boat fees – Fresh water & Tissue

NOT INCLUDING: – Air tickets both domestic and international – Insurance – Personal expenses – All drinks – Visa fees and/or visa authorization – Late check out – Tips – Other expenses that not mentioned on the itinerary – Any peak season surcharge (normally New Year period)

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel