Las Vegas & Grand Canyon 10d/9n

10 dagen / 9 nachten Grand Canyon en Las Vegas

Nevada bestaat merendeels uit woestijn. Hier leeft een groot aantal kleine en grote dieren, waaronder konijnen, eekhoorntjes, slangen, hagedissen, coyotes en paarden. Een groot gedeelte van de natuur in de staat is omgedoopt tot nationaal park, zoals: National Park Red Rock Canyon, Toiyabe National Forest, Lake Mead National Recreation Area , Valley of Fire State Park.

Dag 1: Amsterdam – Las Vegas
Vlucht van Amsterdam naar Las Vegas, alwaar u uw auto in ontvangst neemt en naar uw hotel rijdt.

Overnachting in uw hotel.las vegas

Dag 2: Las Vegas – Grand Canyon/ Flagstaff
Door een kleurrijk woestijnlandschap rijdt u vandaag in de richting van Flagstaff. De uitvalsbasis naar de Grand Canyon. Flagstaff is een aangenaam stadje omringd door dennenbossen met op de achtergrond de San Francisco Peaks. (ca 375 km)

Overnachting in uw hotel.

Dag 3: Grand Canyonactie-en-avontuur2-300x170
Wanneer u vroeg opstaat, kunt u de zonsopkomst meemaken; indrukwekkende schaduwen trekken op dit tijdstip door de canyon. Optioneel kunt u een helikoptervlucht maken over dit natuurwonder; pas dan ziet u de canyon in al zijn grootsheid!

Overnachting in uw hotel.

Dag 4: Naar Lake Powelllake powell
Vandaag rijden we naar Page. Vanaf deze plek heeft u een prachtig uitzicht over de vallei met daarin het enorme stuwmeer Lake Powell, een oase in het woeste en droge landschap. (ca 215 km)

Overnachting in uw hotel.

Dag 5: Page
Dag ter eigen invulling in Page.

Overnachting in uw hotel.

Dag 6: Page – Monument Valleymonument valley
Na Lake Powell reist u verder naar Monument Valley. In een relatief vlak landschap staan rode tafelbergen van zandsteen die het tot een surrealistisch geheel maken. Als de zon ondergaat, lichten de bergen op. Om de prachtige rode rotsformaties van dichtbij te ervaren, rijdt u het park binnen. Nu zult u begrijpen waarom vele Westernfilms dit landschap als decor gebruiken. (ca 200 km).

Overnachting in uw hotel.

Dag 7: Monument Valley – Bryce Canyonbryce canyon
Naarmate u dichter bij Bryce Canyon komt, kleuren de rotsformaties in de meest wonderlijke combinaties en geërodeerde vormen. Deze plaats leent zich om een prachtige wandeling te maken. (ca 550 km)

Overnachting in uw hotel.

Dag 8: Bryce Canyon – Las Vegas
Als u in de vroegte opstaat en in de omgeving van uw lodge gaat wandelen, is de kans groot dat u herten zult zien. Vertrek vervolgens in de ochtend naar Las Vegas. Vandaag is een lange, maar mooie dag rijden waarbij u onderweg nog een bezoek kunt brengen aan Zion National Park. Aan het einde van de dag las vegas01aankomst in Las Vegas. (ca 400 km)

Overnachting in uw hotel.

Dag 9: Las Vegas
Vandaag heeft u alle vrijheid om Las Vegas en zijn attracties te bekijken. Neem de rollercoaster op de toren van het Stratosphere hotel of vaar in een gondel door overdekt Venetië. Bekijk de Eifeltoren en de gekleurde fonteinen van het Bellagio. U kunt de drukte van de stad ontsnappen door een bezoek te brengen aan het bijzondere woestijnlandschap van Death Valley.las vegas02

Overnachting in uw hotel.

Dag 10: Las Vegas – Amsterdam
Nadat u uw auto heeft ingeleverd bij het autoverhuurbedrijf neemt u uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 11: Amsterdam
Aankomst in Amsterdam en einde van een afwisselende reis.las vegas06

(wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

EXCURSIES EN ACTIVITEITEN: 

Vanuit de Grand Canyon:

North Canyon Helicopter Tour – 30 minutengrand canyon01
Deze excursie van circa 30 minuten brengt u boven één van de diepste delen van de Grand Canyon, de ‘Dragon Corridor’. Vanaf Grand Canyon Airport vliegt u over de South Rim en gehele breedte van circa 16 kilometer. U ziet de bijzondere geologische verschillen tussen de noord- en de zuidkant.

Imperial Tour – 45 minuten
De Imperial Tour volgt een deel van de North Canyon Tour plus als extra het oostelijke gedeelte van de Grand Canyon, waar de Colorado River vanuit de Painted Desert het park binnenstroomt. Deze excursie duurt circa 45 minuten vanaf Grand Canyon Airport.

Grand Indian Adventure & Skywalkgrand canyon02
Een adembenemende vlucht over de West Rim van de Grand Canyon en een bezoek aan het land van de Hualapai-indianen zijn de trekpleisters van deze excursie. Daarnaast kunt u vanaf de Skywalk, een glazen brug boven de Grand Canyon, de machtige Coloradorivier bewonderen.

Vanuit Page:

In en rond Page zijn tal van activiteiten te doen waaronder mountainbiken, paardrijden en zelf tochten per luchtballon. Hieronder geven we een aantal van de populairste excursie:

Antelope Canyon Tour – 1.30 uurgrand canyon03
Ideaal indien u weinig tijd heeft om Lake Powell te ontdekken. De canyons liggen in een Wash-Out gebied. Deze boottocht laat u kennismaken met de schilderachtige rotsen van Antelope Canyon.

Navajo Tapestry Tour – 3 uur
Per boot varen we door de prachtige Navajo Canyon en Antelope Canyon. Door deze erosie is Antelope Canyon ontstaan. Halverwege de Canyon ligt een boomstam welke aangeeft hoe hoogt het water staat tijdens een Wash Out.

Rainbow Bridge Tour – 1 dag
De populairste boottocht brengt u naar de Rainbow Bridge, de grootste natuurlijke brug ter wereld. U kunt aansluitend een wandeling naar een uitkijkpunt maken, van waaruit u een schitterend zicht heeft op dit prachtige ‘monument’.

Antelope Canyon Tour per 4×4: 1.30 uur
Onder leiding van een Navajo-gids maakt u een rit per 4×4 door een versteende zandduin die ontstaan is door een combinatie van wind, water en zand. Een uniek natuurfenomeen!

Lake Powell Rainbow Bridge Air Tour : 30 min.
U maakt een adembenemende helikoptervlucht over het betoverende Lake Powell met als hoogtepunt het uitzicht over de beroemdste natuurlijk boog: de Rainbow Bridge

 

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Huur auto – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel