Luang Prabang

kuang_si_waterfall_and_monk,_luang_prabang_laosIn 1353 stichtte een prins het koninkrijk van Lan Xang – “ het koninkrijk van een miljoen olifanten.”

Het wilde landschap van Laos ademt nog steeds de romantiek van de oorspronkelijke naam van het land. Laos is het enige volledig door buurlanden ingesloten land in Zuidoost-Azië, drie kwart van de oppervlakte bestaat uit berglandschap en beboste heuvels. Een veelheid aan nationale parken beslaan 13% van het land. Laos heeft de reputatie van het meest relaxte land in Zuidoost-Azië.

De Mekong rivier slingert ruim 4000 kilometer door Laos voor de rivier de grens met Cambodja bereikt om uiteindelijk uit te monden in de Vietnamese Mekong Delta. Onze ontdekkingstochten voeren u langs en over een zijrivier van de Mekong, de Nam Khan rivier, wij verkennen met een bamboe vlot de watervallen bij het pittoreske stadje Luang Prabang, een UNESCO World Heritage Site.

Meer dan 40 verschillende etnische groepen vormen de meerderheid van de bevolking van Laos. Zij spreken meer dan 100 verschillende talen en dialecten. Door contacten met de bewoners van de dorpen van de Hmong en Khmu in de hooglanden van Noord-Laos-kunnen wij met u plaatsen ontdekken die nog door weinig westerlingen zijn bezocht.

Tijdens de Vietnamese oorlog was Laos onderdeel van de communistische toevoer. In pogingen om de communisten te breken werden door de Amerikanen meer dan 260 miljoen bommen gedropt boven Laos. Daarmee schrijft Laos geschiedenis als het meest gebombardeerde land in de wereld.

In de Vlakte der Kruiken in het noorden van Laos bevinden zich honderden stenen kruiken verankerd in het landschap. Dit zijn de belangrijkste archeologische overblijfselen uit de IJzertijd. Drie toegangsplaatsen zijn ontdaan van niet-ontplofte bommenresten van oorlog van de zestiger jaren en zijn nu bereikbaar voor de bezoekers.

Voor de echte natuurliefhebber is Laos een echte aanrader. Laos is perfect te combineren met een rondreis door Cambodja of Vietnam. Met een stedentrip Ho Chi Minh City. Of een afsluitende strandvakantie op het exotische eiland Phu Quoc, zo’n 45 km uit de Cambodjaanse kust.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel