LUXE AMAZON CRUISE PERU 4n/3d

4 dagen / 3 nachten AGUA AMAZONE CRUISE

Maak een luxe cruise  en Amazon avontuur doordrenkt van luxe. Verken de  Amazone rivier  diep in het Amazone regenwoud … Peru, gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika, is een land met een schat aan rijke geschiedenis, inheemse culturen , wilde dieren, natuurlijke hulpbronnen en met een overweldigende schoonheid. Peru is …. de majestueuze Amazone rivier, omringd door muren van groen.  Meer dan de helft van Peru ligt in het Amazone regenwoud.

Peru is Cuzco en de torenhoge Inca ruïnes van Machu Picchu van het  grote Inca-rijk, deg grootste staat in pre-Columbiaans Amerika. Peru is het grote Pampa Colorada, de thuisbasis van de mysterieuze Nazca-lijnen en de torenhoge canyons van de Colca rivier in de omgeving van Arequipa .

Dan is er het Titicacameer, waar inboorlingen nog steeds leven op eilanden gemaakt van riet. Peru heeft kilometers lange stranden  aan  de Stille Oceaan stranden, uitgestrekte woestijngebieden, het enorme torenhoge Andes gebergte, weelderige groen nevelwoud en de hooglanden  van de Altiplano.

Peru is de Amazone jungle met zijn rijkdom aan wilde dieren, vogels en planten en het  Pacaya Samiria Reserve diep in het Amazone regenwoud. Peru met de landelijke haciendas en elegante kerken gebouwd door de Spanjaarden, die dit ruige land van bergen, rivieren en valleien veroverende in de 16e eeuw. Kleine dorpjes en markten van de inheemse bevolking van Peru – de vrouwen gekleed in regenboog-gekleurde kleding bekroond door ernstige uitziende bolhoeden.

En Peru is ook de bruisende, moderne hoofdstad van Lima . Het zou moeilijk zijn om eenb meer divers land dan Peru te vinden, waar ook ter wereld. Peru is een land van 28 miljoen mensen, velen spreken Spaans, velen  spreken de moedertaal van het Quechua.

Peru kent een mix van culturen, de keuken, muziek, kunst en volkstradities . De aangeboren gastvrijheid betekent altijd een warm welkom voor u als u aankomt in Peru.

Maak kennis met  een onweerstaanbaar op een luxe cruise over de Amazone rivier, en reis door de geschiedenis, cultuur, flora en fauna en de natuurlijke schoonheid die Peru – vandaag.

PROGRAMMA

Dag 1: Iquitos peru amazon 5
Diner
Aankomst in Iquitos
Het team van MV Agua staat U op te wachten bij aankomst in Iquitos. Per airconditioning bus naar de werf aan de rivier. Inscheping en check-in , een grote suite staat ter beschikking. Later start de boot en begint de reis naar de Yanayacu rivier, diep in het hart van Amazone. In de komende drie dagen varen we ook over de twee grootste zijrivieren van de Amazone, de Ucayali en de Mara op, evenals de machtige Amazone zelf. Een spectaculair avontuur staat U te wachten, U komt op plekken welke door slechts een paar van de meest ervaren wereldreizigers is bezocht.
Voorafgaand aan een uitgebreid welkom diner zal er nog een veiligheidsoefening plaatsvinden. Aansluiting daarop zal uw cruise director en gidsen een korte oriëntatie geven over het leven aan boord, wat u zult gaan zien op de Amazone reis.

Dag 2: Amazone rivierperu amazon 2
Ontbijt, Lunch, Diner
Tijden worden zoveel mogelijk strikt aangehouden maar kunnen altijd iets aangepast worden.
06:30 Vroege morgen skiff expeditie op de Amazone rivier om de eerste glimp van de majestueuze Amazone rivier te ervaren. De opkomende zon geeft altijd een mooier effect op de omgeving vol met prachtige flora en fauna.
08:00  Ons uitgebreid dagelijks ontbijtbuffet biedt een ruime keuze aan traditionele eiergerechten, plus Peruaanse specialiteiten en vers geperst vruchtensap.
09:15 Tahuayo rivier exploratie en vis trip op Charo Lake Deze ochtend gaat u aan boord  van onze comfortabele excursie skiffs voor uw eerste avontuur, om de Tahuayo,  zwart water rivier te verkennen.
Reddingsvesten, poncho’s, rubber laarzen en gekoeld drinkwater is altijd voor u beschikbaar aan boord van de skiffs. Veel wild spotten al varende o.a. sterns, wielewalen, merels, zwarte kraag haviken en  apen. Op Charo Lake kunt u proberen om een van de angstaanjagende piranha’s Amazonia’s (en andere vissen ) te vangen. Onze speciale opgeleide gidsen geeft U allerlei informatie over het meer en zijn bewoners.
11:30 Terug naar de M/V Aqua
De boot vaart nu verder naar de Amazone rivier, tijd voor ontspanning en later wordt de lunch geserveerd.
12:30 Lunch
16:00 Yacapana eilanden exploratie, en dolfijnen spotten. Bij ondergaande zon heeft u   kans om zowel de grijze en ook de roze zoetwaterdolfijnen te zien, dus fototoestel bij de hand houden.
18:30 We keren terug naar de M/V Aqua, en stroomopwaarts vervolgen we onze reis,  richting naar de bovenloop van de Amazone rivier, waar de Ucayali, Maraon, en de Amazone rivieren samenkomen.
20:00 Diner

dag 3: Amazoneperu amazon 3
Ontbijt, Lunch, Diner
07u30 Begeleide jungle wandeling in de oerbossen
Deze morgen zal uw natuurgids u alles vertellen over duurzaam beheer van hulpbron projecten in het Amazonegebied. U brengt ook een bezoek aan een van deze projecten. Uw gids laat U de kunstmatige nesten zien, gemaakt op het zand om schildpadeieren te beschermen. Dan gaat u dieper de jungle in, onderweg zult u wilde dieren tegenkomen en informatie krijgen over de belangrijke medische waarde van de jungle planten.
Verder brengen we nog een bezoek aan de beroemde kapok bomen (ceiba pentandra), de hoogste bomen in het Amazonegebied.
12:00 Terug naar de M/V Aqua
12:30 Lunch, gevolgd door een siesta
15:30 Apen / Dolfijn en Kaaiman Expeditie
In deze late namiddag boot excursie, waarschijnlijk zult U gaan zien : o.a. brul-en kapucijnapen, eekhoorn-en kleine apen (genoemd tamarins), en ook grote verscheidenheid aan vogels. Hier zien we ook twee verschillende soorten zoetwaterdolfijnen, met inbegrip van de alleen in dit gebied voorkomende roze dolfijnsoort. Misschien zult u een glimp opvangen van tamarins en titi aapjes en de pygmee marmoset apen. Let op de alligators, met uw verrekijker bij de hand zijn er meer dan  200 soorten vogels te zien. Vlak na de ondergaande zon zal de gids U wijzen op kaai-mannen, boa’s, vogelspinnen, en kikkers. Na dit avond avontuur, zal de M/V Aqua stroomafwaarts varen over de rivier Mara, we komen terug bij de bovenloop van de Amazone.
20:30 Diner

Dag 4: Yucuruche Lake peru amazon 6
Ontbijt, Lunch
06:30 Ucayali-rivier en Yucuruche Lake
Vroeg uit de veren en met de skiff vertrek om 6:30 am, vanochtend varen de skiffs  over de Ucayali rivier en gaat de tocht verder naar het Yucuruche lake.
Hier maken we een korte wandeling en zullen ook ‘s werelds grootste waterplant ontdekken, de Victoria Regia
08:30 Ontbijt
09:15 Puerto Prado village
Hier bij het uitgestrekte Pacaya-Samiria Reserve gaan we aan boord van de skiffs om een van de grote spektakels van het zuidelijk halfrond te bekijken: de geboorteplaats van de Amazone rivier, op het punt waar de twee belangrijke zijrivieren, de Ucayali en de Maraon, samen komen en ‘s werelds grootste waterweg door de natuur wordt gevormd. Oevers bevolkt door grote-billed sterns, lachende valken, grijs tangara, oeverlopers, vijf soorten parkieten, de exotische korte staart papegaai, en tientallen andere vogels.
Kennismaking met de gastvrije inheemse Cocama Indianen.
11:00 Terug naar de M/V Aqua
11:40 Lunch
Een laatste lunch aan boord met vrienden die je hebt gemaakt op deze Amazone reis.peru amazon 1
13u15 Ontscheping :  Manatee Rescue Center & Transfer naar het vliegveld.
We bezoeken het Manatee Rescue Center, waar biologen en vrijwilligers zorg dragen voor de bedreigde zeekoeien .
17:00 Check-in op Iquitos International Airport
Uw gidsen zullen u helpen met de check-in.
Vertrek van uw vlucht naar Lima
Einde van het all-inclusive comfort vergelijkbaar met een verblijf in een vijf sterren boutique hotel. Het cruise programma is onderhevig aan veranderingen indien weer- of andere omstandigheden dat nodig maken.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – accommodatie op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven  – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven – Gidsen zoals aangegeven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel