Canada West Coast 15d/14n

15 dagen / 14 nachten Vancouver Sunshine Coast

Ongetwijfeld een van de mooiste kustlijnen in de wereld. Vancouver Island en de Sunshine Coast van Vancouver. Hier vindt u diep, nog grotendeels onontgonnen regenwoud met gigantische bomen, een archipel met tal van kleine eilanden en een overvloed aan wilde dieren, zowel op land als in zee. Met een beetje geluk, kunt u orka’s, zeeleeuwen, kale adelaars, grizzly en zwarte beren aantreffen. Op de lange zandstranden van Tofino kunt u ontspannen wandelen en het kijken naar het spel van de golven. In Victoria en Vancouver zijn er uitstekende culturele voorzieningen, musea en winkels.

Dag 1: Vancouver
Maak na aankomst in Vancouver een eerste wandeling door het centrum en je ademt het bruisende leven van de stad aan Canada’s west kust.

Dag 2: Vancouver
Dag ter vrije besteding. De stad ligt tussen de bergen en de zee. U heeft  een outdoor01adembenemend uitzicht en uitzicht op de stad en haar omgeving. De attracties die deel uitmaken van een bezoek aan Vancouver zijn: Markt Stanley Park, Granville IJsland met zijn kleurrijke publiek, de oude Gastown en Robson Square met zijn uitstekende mogelijkheden om te winkelen.

Dag 3: Vancouver – Sunshine Coast 166 km
Een eerste indruk van het verbluffend mooie kustgebied van British Columbia, de Sunshine Coast. Steile kliffen, diepe fjorden en hoge bergen karakteriseren het beeld op uw reis naar het noorden.outdoor02
Tip: U kunt ook een aantal dagen doorbrengen in een van de prachtige resorts in deze regio, zoals de Wilderness Lodge in Egmont of het Desolation Resort.

Dag 4: Sunshine Coast
Geniet van de prachtige omgeving op zee en op het land. U kunt het water verkennen per kano of kajak op zee of mountainbiken en/of lopen door de bossen langs de kust. Een ding is zeker: het landschap zal u inspireren.

Dag 5: Sunshine Coast – Campbell River 114 kmvancouver island
Neem de veerboot naar Vancouver Island. Ons advies: maak een uitstapje naar het Strathcona Provincial Park voor prachtige wandelingen en adembenemende landschappen. Bezoek aan Campbell River, ook wel de “zalm hoofdstad” van Canada genoemd.

Dag 6: Campbell River
Maak een wandeling langs de waterkant of een uitstapje naar Quadra Island, een klein offshore-eiland.

Dag 7: Campbell River – Parksville 113 kmoutdoor
Onze tip: Neem de oude Island Highway naar het zuiden. Je ziet steeds weer een prachtig uitzicht over de kust. In Parksville kunt u de middag door te brengen op een van de lange zandstranden. De watertemperaturen aan de oostkant van Vancouver Island zijn aangenaam en nodigen u uit voor een strandvakantie.

Dag 8: Parksville – Tofino 160 km
Vandaag gaat de reis verder van Vancouver Island Island naar de westkust. U gaat wandelen langs de gigantische bomen van Cathedral Grove en u maakt een stop in Ucluelet. De Wild Pacific Trail voert  u in verschillende fasen langs de adembenemende kust. Onze tip: het mooiste deel is het zuidelijke deel van het traject in de buurt van de vuurtoren.kootenay

Dag 9 en 10: Tofino
Tofino ligt direct naast het Pacific Rim National Park, dat u uitnodigt met haar eindeloze zandstranden en regenwouden. Heel geschikt voor wandelingen naar het strand maar ook door het bos. Het gebied rond Tofino biedt nog veel meer: walvissen en beren, warmwaterbronnen, kanotochten en rondvluchten per watervliegtuig.

Dag 11: Tofino – Saltspring Island 237 kmbritish columbia
Nog een klein eiland aan de oostkant van Vancouver Island wordt de bestemming van vandaag. Saltspring IJsland, een paar kilometer ten zuiden van Nanaimo.

Dag 12: Saltspring Island
Probeer om hier op een zaterdag te zijn. Dan is het de markt dag. De hele eiland bevolking loopt uit naar de kleurrijke markt. In de aanbieding zelfgemaakte jam, ambachten en zelfs schilderijen.

Dag 13: Saltspring IJsland – Victoria 59 km
Bezoek de vele totempalen in het centrum van Duncan. Op weg naar Victoria stopt u in het dorp Cowichan Bay bij de plaatselijke bakker “True Grain Bread”. U koopte er home-made brood van eigen bodem gemaakt van rogge en maïs. Naast de deur is er een enorme keuze aan heerlijke kazen, die een heerlijke picknick mogelijk maken.victoria

Dag 14: Victoria
Wandel vandaag door de haven van Victoria en geniet van het uitzicht op het schiereiland in het zuiden. In de oude stad van Victoria ontdekt u de roots van goudzoekers en bonthandelaren die de stichters waren van de stad. Vandaag de dag zijn er grote chocolade winkels, teashops, restaurants en bars te vinden. Of mogelijk bent u geïnteresseerd in de cultuur van de First Nations, de geschiedenis en de aard van British Columbia? Dan is een bezoek aan het Royal BC Museum voor u aan te bevelen.

Dag 15: Victoria – Vancouver 111 kmvancouver
Maak  – als de vertrektijd van uw terugvlucht dat nog toestaat – een uitstap naar de Butchart Gardens, een prachtig park op de weg naar de veerboot die u terugbrengt naar Vancouver .

Of went u uw verblijf nog uit te breiden? Vraag het ons! Wij maken graag een voorstel.

Inbegrepen:
– U verblijft 14 nachten in hotels in de categorie Standaard = ** / ***, Superior = *** / ****, Deluxe = **** / *****, en Country Inns
– twee weken huurauto met onbeperkt aantal kilometers categorie en belastingen incl. een volledige all-risk verzekering zonder eigen risico in de VS en Canada. Bestuurder met een minimum leeftijd  van 25 jaar.
– Informatie Pakket: 1 road atlas of kaart.

Deze reis is slechts een suggestie. U kunt altijd worden aangepast aan uw wensen.

EINDE PROGRAMMA

Dit programma is perfect te combineren met een trip naar de oost kust van Canada. Daarvoor reist u aansluitend naar Montreal.

INBEGREPEN: – Huur auto – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel