PANAMA EN COSTA RICA RONDREIS 17d/16n

17 dagen/16 nachten ONTDEK MIDDEN AMERIKA

Panama heeft een erg afwisselend landschap. Doordat de kustlijnen erg lang zijn, heeft het land prachtige zandstranden. Onder meer op de vele eilandjes, die aan beide kanten van het land voor de kust liggen. Het National Parc Darien is het grootste nationale park van Centraal-Amerika. Pure jungle met stranden, bergachtige kusten en moerassen. Er leven nog indianenstammen en heel veel wild. Het National Parc Coiba omvat het gelijknamige eiland Coiba en 38 kleinere eilanden. Het park is alleen te bereiken met een boot vanuit de haven van Puerto Mutis. Het is een paradijs voor duikers, vanwege de vele vissoorten die bij de koraalriffen leven. Het hoogste punt van Panama ligt op 3474 meter hoogte, de Volcán de Chirique (Volcán Barú). Het bergdorpje Boquette is een goed startpunt om deze vulkaan te beklimmen, vanaf hier heeft de ontdekkingsreiziger een adembenemende uitzicht over de oceanen.

De Panamezen hebben een positieve, opgewekte levenshouding. Veel feesten en lol behoort hier tot een levenskunst. De musea en theatervoorstellingen zijn te vinden in Panama-Stad. De stad staat vol met wolkenkrabbers, historische monumenten en heeft een charmant oud gedeelte. Salsa is de meest populaire muzieksoort in Panama en de invloed van de Amerikanen is terug te vinden in de populariteit van jazz.

Door grote landschappelijke diversiteit is er een grote rijkdom aan flora en fauna in Costa Rica. Er groeien duizenden verschillende plantensoorten. De tropische regenwouden liggen in de lagere (kust)gebieden. Op grotere hoogte maken de regenwouden plaats voor de nevelwouden. Het is hier aanmerkelijk koeler en vaak zijn deze bossen in wolken gehuld. In de gebieden waar de bossen nog grotendeels intact zijn, bevinden zich veel nationale parken.

In tegenstelling tot de rijke natuur heeft Costa Rica een arme cultuur. De Indiaanse cultuur is in Costa Rica vernietigd door de Spanjaarden. In Liberia zijn nog enkele straatjes en gebouwen waar de Spaanse invloeden te herkennen zijn.

PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst Panama Stad
Aankomst in Panama Stad.  Transfer van de luchthaven Tocumen naar hotel Torres de Alba in de wijk Cangrejo.

Overnachting in uw hotel.

Dag 2: Panama Stad
Ontbijt
Uitgebreide (8 uur durende stadstour) met een Engels sprekende gids naar alle hoogtepunten van Panamastad. Bij deze excursie is de entree naar de miraflores sluizen inbegrepen (eventuele overige entrees zijn niet inbegrepen) evenals drankjes en snacks. De lunch is op eigen kosten.

Overnachting in uw hotel

Dag 3: Met de kanaaltrein naar Colon
Ontbijt
Vandaag een excursie met de Panama kanaaltrein naar Colon en hierna bezoek aan Portobello en het Gatun visitors center.
Deze excursie is inclusief treintickets, een Engels sprekende gids en drankjes en snacks. De Lunch is op eigen kosten.

Overnachting in uw hotel

Dag 4: Panama Stad – San Jose ( Costa Rica )
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven Albrook.
Enkele reis met Air Panama vanaf Panamastad via David naar San Jose. De uitreisbelasting is niet inbegrepen en moet op de luchthaven van David betaald worden. Op deze vlucht mag men 20 kg bagage per persoon meenemen.
Aankomst in San Jose, meet & greet met onze vertegenwoordiger en een transfer naar het hotel .
Een Engelstalige gids zal in de middag een stadswandeling met u maken. Langs de Mercado Central, het Nationaal Theater en de Kathedraal van San Jose.

Overnachting in uw hotel

Dag 5: Tortuguerotortuguero-canals
Ontbijt, Lunch, Diner
In de ochtend gaan we naar Tortuguero. Een prachtige jungle, de amazone van Midden Amerika. De reis is op basis van ontbijt, maar in Tortuguero op basis van full board.

Overnachting in uw lodge.

Dag 6: Tortuguero
Ontbijt, Lunch, Diner
In de ochtend maken we een boottocht in het park van Tortuguero. Entree voor het park inclusief. Hopelijk zien we veel flora en fauna op deze tocht.tortugeuero kayak

Overnachting in uw lodge.

Dag 7: Puerto Viejo de Sarapiqui
Ontbijt, Lunch
Vandaag gaan we terug naar Guapiles, waar we nog lunch hebben van het Tortuguero pakket. Daar zal onze bus klaar staan om verder te reizen door Costa Rica. We rijden een uur verder en komen aan in het laagland regenwoud van Puerto Viejo de Sarapiqui.

Overnachting in uw hotel.

Dag 8: Vulkaan Arenal
Ontbijt
Vandaag in de ochtend hebben we een toer in de ananasvelden en leren we van alles over de ananas, het product en de bijproducten. Ook bezoeken we een ananas inpakkerij. In de loop van de ochtend rijden we richting de vulkaan Arenal. De vulkaan spuwt op dit moment geen lava, maar wel gasexplosies zijn zo nu en dan te zien. De omgeving is schitterend rondom de vulkaan Arenal.

Overnachting in uw hotel

Dag 9: Door het woud en over hangbruggen abseilen
Ontbijt
We gaan vandaag de www.arenalhangingbridges.com bezoeken. Een wandeling door het woud en over hangbruggen. Onder begeleiding van een gids zullen we veel leren over de biotoop van deze streek.

Overnachting in uw hotel

Dag 10: Monteverde 
Ontbijt
Na het ontbijt rijden we om het grootste stuwmeer heen van Midden Amerika, het meer van Arenal. Daarna stijgen we richting de nevelwouden van Monteverde.

Overnachting in uw hotel.

Dag 11: Monteverde cloudforest01
Ontbijt
Hier is het de bedoeling om meer van het nevelwoud mee te krijgen en we doen dat onder begeleiding van een engelstalige gids. Om zo de vele facetten die de natuur in Costa Rica rijk is vanuit meerdere invalshoeken en plekken te gaan meemaken.
Costa Rica blijft meer een natuur getint land, maar zeker het verhaal en de geschiedenis van de oprichters van Monteverde, de quakers, daar zal de guide veel over kunnen vertellen.

Overnachting in uw hotel

Dag 12: Rincon de la Vieja cloudforest
Ontbijt
We dalen weer af naar wat warmere oorden. Het kan wel eens fris zijn in Monteverde, gelegen op 1300 tot 1500 meter, dus vergeet niet een sweater mee te nemen naar de tropen. Nu zijn we op weg naar Rincon de la Vieja, een droog tropisch bos gedeelte van Costa Rica.

Overnachting in uw hotel

Dag 13: Nationale Park Rincon de la Vieja 
Ontbijt
Met een gids gaan we het nationale park Rincon de la Vieja bezoeken. Met zijn vulkanische verschijnselen in het woud, zoals borrelende modderputten en waterputten en zelfs een klein werkend vulkaantje is dit nationale park daarin uniek. Ook de 7 verschillende klimaatzones die dit park rijk is, zullen we op een wandeling van 2 tot 3 uur allemaal kunnen meemaken.

Overnachting in uw accommodatie

Dag 14-15: Carrillio – zon, zee, strand relax
Ontbijt
Om ook nog even de kustlijn mee te pakken aan de pacifische kant van Costa Rica gaan we voor 2 nachten naar het gebied van Carrillio. Naast het strand van Samara.
Dagen ter vrije besteding. Om het dorpje Samara te gaan verkennen, een strandwandeling te maken over het niet toeristische strand van Carrillio. Ook aan eventuele optionele toers zal het hier niet ontbreken.

Overnachting in uw hotel

Dag 16: Terug naar San Jose. 
Ontbijt
Terug naar San Jose. Transfer naar het hotel.

Overnachting in uw hotel

Dag 17: Naar huis 
Ontbijt
Transfer out.
De luchthavenbelasting te betalen voor het inchecken op de luchthaven bedraagt $29pp.
Aansluitende vlucht naar huis

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven  – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven – Gidsen zoals aangegeven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel