PANAMA EN COSTA RICA 16d/15n

16 dagen /15 nachten HOOGTEPUNTEN VAN MIDDEN AMERIKA

Panama heeft een erg afwisselend landschap. Doordat de kustlijnen erg lang zijn, heeft het land prachtige zandstranden. Onder meer op de vele eilandjes, die aan beide kanten van het land voor de kust liggen. Het National Parc Darien is het grootste nationale park van Centraal-Amerika. Pure jungle met stranden, bergachtige kusten en moerassen. Er leven nog indianenstammen en heel veel wild. Het National Parc Coiba omvat het gelijknamige eiland Coiba en 38 kleinere eilanden. Het park is alleen te bereiken met een boot vanuit de haven van Puerto Mutis. Het is een paradijs voor duikers, vanwege de vele vissoorten die bij de koraalriffen leven. Het hoogste punt van Panama ligt op 3474 meter hoogte, de Volcán de Chirique (Volcán Barú). Het bergdorpje Boquette is een goed startpunt om deze vulkaan te beklimmen, vanaf hier heeft de ontdekkingsreiziger een adembenemende uitzicht over de oceanen.

De Panamezen hebben een positieve, opgewekte levenshouding. Veel feesten en lol behoort hier tot een levenskunst. De musea en theatervoorstellingen zijn te vinden in Panama-Stad. De stad staat vol met wolkenkrabbers, historische monumenten en heeft een charmant oud gedeelte. Salsa is de meest populaire muzieksoort in Panama en de invloed van de Amerikanen is terug te vinden in de populariteit van jazz.

Door grote landschappelijke diversiteit is er een grote rijkdom aan flora en fauna in Costa Rica. Er groeien duizenden verschillende plantensoorten. De tropische regenwouden liggen in de lagere (kust)gebieden. Op grotere hoogte maken de regenwouden plaats voor de nevelwouden. Het is hier aanmerkelijk koeler en vaak zijn deze bossen in wolken gehuld. In de gebieden waar de bossen nog grotendeels intact zijn, bevinden zich veel nationale parken.

In tegenstelling tot de rijke natuur heeft Costa Rica een arme cultuur. De Indiaanse cultuur is in Costa Rica vernietigd door de Spanjaarden. In Liberia zijn nog enkele straatjes en gebouwen waar de Spaanse invloeden te herkennen zijn.

PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst Panama Stad
Aankomst in Panama Stad. Transfer van de luchthaven Tocumen naar een hotel  in de wijk Cangrejo.

Overnachting in uw hotel.

Dag 2: Panama Stad
Ontbijt
Uitgebreide, 8 uur durende stadstour met een Engels sprekende gids naar alle hoogtepunten van Panamastad. Bij deze excursie is de entree naar de miraflores sluizen inbegrepen (eventuele overige entrees zijn niet inbegrepen) evenals drankjes en snacks. De lunch is op eigen kosten.

Overnachting in uw hotel

Dag 3-4: Boquete tree Treek 
Ontbijt
Transfer van het hotel naar de luchthaven Albrook. Enkele reis met Air Panama vanaf Panamastad naar David (op deze vlucht mag men circa 14 kg p.p. meenemen, extra bagage kost circa $ 2.25 per extra kg en dient direct bij de check inn betaald te worden)
Transfer van de luchthaven David naar Boquete tree Treek.

Overnachting in Boquete Tree Treek.

dag 5 – 6: Almirante
Ontbijt
Transfer van Boquete naar Almirante. Openbare boot van Almirante naar Isla Colon.
All day boot excursie met Louis, inclusief entree red frog beach. Met de boot de hele dag rondvaren met engelssprekende kapitein Louis, heel veel lerende over het gebied van Bocas. Voor de snorkelliefhebbers kan er ook nog gesnorkeld worden vandaag.
Openbare boot van Isla Colon naar Almirante transfer van Almirante naar de grens bij Sixaola

Overnachting in uw hotel Swans Cay

Dag 7: Cahuita 
Ontbijt
Aan de Costaricaanse kant van de grens wordt u opgewacht voor een transfer naar de volgende bestemming in Costa Rica, Cahuita. In de middag houden we het rustig en kunnen we genieten van het eerste Costaricaanse natuurschoon rondom de lodge.

Overnachting in de lodge

Dag 8: Turrialba 
Ontbijt
Na het ontbijt rijden we richting Turrialba . Dit gebied staat bekend om het nationale monument Guayabo en het hotel is aan de voet gelegen van de vulkaan Turrialba. Op 639 meter boven zeenivo verblijven we vandaag.

Overnachting in uw lodge.

Dag 9: Guayabo 
Ontbijt
Dan gaan we natuurlijk de cultuur die deze zone rijk is bezoeken. Het nationale monument Guayabo. Met een gids gaan we veel leren over de pre columbiaanse tijd en de indianen die hier toen leefden. Met de opgravingen voor onze neuzen, zal het een en ander op z´n plek vallen met betrekking tot het verleden van Costa Rica en Midden Amerika.

Overnachting in uw lodge.

Dag 10: Vulkaan Irazu 
Ontbijt
Via de vulkaan Irazu, gelegen op 3432 meter, rijden we naar San Jose. We bezoeken het nationale park Irazu en vandaar dalen we af voor 1 nacht naar San Jose.

Overnachting in uw hotel.

Dag 11: Savegre Vallei
Na het ontbijt rijden we naar de Savegre vallei. Een mooi nevelwoud gebied en een onontdekt gebied van Costa Rica.

Overnachting in uw hotel

Dag 12: Quetzal, nationale vogel van Guatemala 
Ontbijt
Vandaag gaan we op zoek onder begeleiding van een guide naar de quetzal, een vogel die hier het gehele jaar voorkomt. Garantie om hem of haar te zien wordt niet gegeven. Het is de nationale vogel van Guatemala en de heilige vogel voor de maya indianen. In dit gebied stroomt ook de rivier de Savegre, gekwalificeerd als de schoonste rivier van Midden Amerika.

Overnachting in uw hotel

Dag 13: Manuel Antonio 
Ontbijt
Na de vallei rijden we naar het gebied van Manuel Antonio. Dat is jungle en strand. Rondom ons hotel hebben we de jungle en op 10 minuten rijden met de bus het strand van Manuel Antonio.

Overnachting in uw hotel

Dag 14: Manual Antonio 
Ontbijt
In de ochtend of in de middag, dat hangt af van het weer, gaan we met een catamaran de zee op. Kijken  of we dolfijnen of zelfs walvissen kunnen ´spotten´. Aan boord is een toilet en hapjes en drankjes aan boord zijn inbegrepen.

Overnachting in uw hotel

Dag 15: San Jose 
Ontbijt
Transfer terug naar San Jose. Verder dag ter vrije besteding.

Overnachting in uw hotel.

Dag 16: Naar huis 
Ontbijt
Vandaag gaat u op weg naar huis. Transfer naar de luchthaven met aansluitende vlucht terug naar huis

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven  – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven – Gidsen zoals aangegeven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel