PATAGONIË – ANTARCTICA 12d/11n

ONTDEK ANTARTICA

Gedurende deze 12 daagse ontdekkingsreis bent u 11 dagen aan boord van de Lyubov Orlova of Sarpik Ittuk, twee schepen speciaal ontworpen om de poolzeeën veilig te bevaren. Beide schepen bieden plaats aan zo ‘n 100 reizigers en zijn zeer comfortabel uitgerust.
U gaat varen door de Drake Straat, het stukje Zuidelijke Oceaan welk de Stille Oceaan met de Atlantische Oceaan verbindt. Dit gebied is bijzonder rijk aan (maritieme) fauna en u zult dan ook kennis maken met diverse pinguïn-, zeerobben-, walvis en vogelsoorten. Waar mogelijk zullen wij (elke dag) voet aan wal zetten op de eilanden die we op onze tocht tegenkomen en in ieder geval doen we het antarctische vaste land zeker aan. De service aan boord is van hoge kwaliteit en de keuken is uitstekend. Er is uiteraard zeer deskundige begeleiding en regelmatig worden er aan boord ook lezingen gehouden. Het gehele team zal vanzelfsprekend alles in het werk stellen om u een zo comfortabel mogelijke reis aan te bieden en u kennis te laten maken met de enorme diversiteit die dit witte contintient te bieden heeft. Het weer is echter ook hier niet altijd even voorspelbaar, dus het kan zijn dat het niet altijd mogelijk een bepaald gebied te bezoeken dan wel te bevaren. Het programma kan derhalve onder invloed hiervan (en mogelijk ook de getijden) op sommige plaatsen aangepast worden. Wij vragen u hiervoor begrip op te brengen, maar verzekeren u dat deze reis hoe dan ook een bijzondere beleving biedt !

PROGRAMMA:

Dag 1-2: Ushuaia, Tierra del Fuego en inscheping

Ontbijt
Aankomst in Ushuaia en transfer naar uw hotel. Op eigen gelegenheid kunt u vervolgens Golpe de Cola, Ballena Francadeze meest zuidelijk gelegen stad ter wereld al verkennen.
De volgende ochtend wordt u een excursie aangeboden naar het Tierra del Fuego Nationale Park, gelegen tussen het Beagle Kanaal en de Martial bergketen en grenzend aan Chili. Dit park biedt o.a.  “onderdak” aan diverse zeldzame vogelsoorten, zoals de Magelhan specht en de zwart gebekte ibis. ‘s Middags is er een traditionele asado barbecue en leert u meer over de lokale cultuur en de geschiedenis van Argentinië.
In de namiddag wordt u door het expeditie team verwelkomd aan boord van uw varend hotel voor de komende 11 dagen en begint uw tocht over antarctische poolzee.

Dag 3-5: In de voetsporen van Sir Francis Drake Pinguino de magellanes en la ria de Pto. Deseado
Ontbijt
De komende dagen vaart u onder begeleiding van de altijd aanwezige albatrossen, door de Drake Straat, vernoemd naar de 16de eeuwse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake, Engels vice-admiraal en piraat. We nemen de de zogenaamde Anarctic Conversie, een biologische barrière op de grens van koud polair en warm oceaan water. Het koude water welk noordwaarts stroomt duikt hier onder het relatief warmere water van de Stille en Atlantische oceaan en het is dan ook niet verwonderlijk dat men ten noorden van dit in breedte ongeveer 40 kilometer grote gebied een geheel ander flora en fauna aantreft, dan ten zuiden daarvan. Op dag 4 passeren we de Zuidelijke Shetland Eilanden en waar we aanleggen treffen we grote kolonies pinguïns, robben en zeeleeuwen aan. Wellicht doen wij ook een wetenschappelijk onderzoekscentrum aan en uiteraard gaan we op zoek naar de zeldzame flora, die hier 118 Comoran Imperialalleen in de oceaan vindbaar is. Vaak is het ook mogelijk richting Deception te varen, alwaar  zich e en vulkanische trog bevindt. Het klinkt een beetje vreemd, maar u zou hier wel eens in de verleiding kunnen komen uw winterpak voor zwemkledij te verruilen en een duik te nemen in één van de thermale baden die we op dit eiland zullen aantreffen.

Dag 6-9: Het Antarctisch Schiereiland
Ontbijt
De komende 4 dagen zullen wij ons op en rond het Antarctisch Schiereiland begeven. Dit Argentinie 2011 compilatie  klein (590)deel van Antarctica, ook wel Palmer Schiereiland genoemd licht net buiten de poolcirkel en vanwege het relatief gematigde klimaat alhier bevinden zich er de meeste onderzoek basiskampen. Op onze tochten over eeuwige ijsvelden stuiten we op talloze vogelkolonies, waaronder pinguïns van diverse pluimage. Maar we zien natuurlijk ook bergen (tot 2800 meter hoog), gletsjers, verstilde meren en diverse andere diersoorten. In Port Lockroy bezoeken de voorheen geheime Engelse basis die is omgevormd tot museum.
Terug aan boord zetten we de reis voort door het zeer nauwe Lemaire Kanaal en links, rechts doemen rotsen en enorme gletsjers op. Op Petermann Island treft u de Gentoo en de Adélie pinguïns aan. Deze laatsten ontmoeten we dan ook weer op Paulet Island.

Dag 10-12: Door de Drake Straat terug naar Ushuaia 174 Salto de Ballena y La Piramide
Ontbijt
Langzaam verdwijnt Antarctica uit het zicht en we varen weer noordwaarts richting de Drake Straat. De reis is echter nog niet voorbij en er zullen talloze momenten zijn waarop u van walvissen en zeevogels kunt genieten. In de lounge en de presentatieruimte kunt u ook nog diverse lezingen bijwonen.
Na het laatste ontbijt aan boord wordt u teruggebracht naar uw hotel of naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Buenos Aires.

Programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotel en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven  – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven – Gidsen zoals aangegeven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel