MOCHE & LAMBAYE PRE INCA CULTUREN 4d/3n

4 dagen / 3 nachten MAGISCH NOORD PERU : MYSTERIES VAN SIPAN    

In deze bijzondere ontdekkingstocht maakt U kennis met enige Pre Inca culturen in het nog vrij onbekende noorden van Peru : Trujillo en Chiclayo.

PROGRAMMA:

Dag 1: Lima – TrujilloLambye 01
Vervoer van uw hotel in Lima naar de luchthaven voor de lokale vlucht naar Trujillo. Na het inchecken in het hotel waar we overnachten , begint onze uitgebreide stadstour in Trujillo. Onze tocht start op het hoofdplein , hier zullen we enkele typische koloniale herenhuizen gaan bezoeken, versierd met prachtige entreepoorten , en verrijkt met mooie balcons en grote patios. Na ons bezoek aan de San Francisco kerk en de kathedraal, gaan we naar het Cassinelli of Universiteits museum.

Overnachting in Trujillo

Dag 2:  Tempel van de Zon en de Maan – Complex Chan ChanLambye 02
Ontbijt, Lunch
Ontbijt , gevolgd door de excursie naar de Huaca Tempel van de Zon en de Maan. Deze tempel is gebouwd in de stijl van een piramide, 43 meter hoog en volgens de traditionele overlevering was dit gebouw in slechts 3 dagen afgebouwd, door 25.000 werkers. Men gebruikte 70 miljoen adobe stenen voor dit karwei, zo zegt de geschiedenis. Hier werd een tombe ontdekt voor 40 opgeofferde strijders. De top heeft een beeltenis van de Moche God: Aia Apaek. Lunch in een typisch lokaal restaurant. In de namiddag bezoeken we het koninklijke complex Chan Chan, verder gaan we naar de stad Huanchaco en Dragon.

Overnachting in Trujillo.

Dag 3: Trujillo naar Chiclayo per busLambye 03
Ontbijt, Lunch
Ontbijt en aansluitend per bus van Trujillo naar Chiclayo. Hier beginnen we uiteraard met een stadstour en ook gaan we naar de heksenmarkt. De meest interessante plekken worden bezocht. De heksenmarkt , waar shamanen en volksgenezers , kruiden en andere attributen verkopen, welke gebruikt worden voor het genezen van allerlei ziektes en aandoeningen. De heksenmarkt zal u verbazen.

Overnachting in Chiclayo

Dag 4: Lambye cultuur – Sipan – Tucume – Tumbas RealesLambye 04
Ontbijt, Lunch
Ontbijt. De hele dag wordt besteed aan onze bezoeken aan Sipan , Tucume en de Tumbas Reales. We beginnen in de ochtend met onze excursie en bezoeken het uit klei en modder gemaakte begrafenis plateau van Huaca Rajada. De wereldberoemde tombe van de Lord Sipan is hier ontdekt. Eeuwenoude prachtige gouden sieraden uit de Moche civilisatie zult u hier gaan zien. In de namiddag gaan we naar de 26 piramides afkomstig uit de Lambaye cultuur en weer later bezoeken we het nieuwe museum Tumbas Reales, hier kunt U genieten van de historische rijkdommen uit de Moche periode. Onze lunch vandaag is ook weer inbegrepen.

We overnachten in Chiclayo.

EINDE PROGRAMMA