PERU’S HIDDEN NATURE 22d/21n

22 dagen / 21 nachten SPECIAL INTEREST TOUR, NORTHERN PERU 

Ontdek 4600 jaar geschiedenis bij enkele van Peru’s minst bekende maar meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen. Beleef de ongerepte en diverse natuurlijke omgevingen van noord Peru; van de dorre woestijnen in de Andes tot de vochtige Amazone bossen.
Tijdens deze reis ervaart u enkele van de meest opmerkelijke archeologische en natuurlijke plaatsen die Peru te bieden heeft. Caral, de geboorteplaats van de beschaving in de Amerika ‘s en tijdgenoot met de Egyptische, Mesopotamische, Indiase en Chinese beschavingen.

Huaraz is, met het thuisland van de  ‘ White Mountain Range ‘ en Mount Huascaran de hoogste berg in Peru, een regio met spectaculaire landschappen en wandelmogelijkheden.

Trujillo is bekend om zijn koloniale herenhuizen en pre-Inca beschavingen, zoals het kapitaalkrachtige Chimu rijk. Chan Chan is erkend als een van de grootste steden ter de wereld gebouwd uit modder.

Chiclayo, met de indrukwekkende archeologische vondsten zoals de Lord of Sipan bestaat uit unieke natuurlijke omgevingen zoals de “Coastal Tropical Dry Forests of Chaparri”, een regio met een overmaat aan geschiedenis en natuur.

Chachapoyas, een land van de machtige krijgers. The Chachas die vochten tegen de Inca’s vanuit de onneembare vesting van Kuelap.

Tarapoto, de poort naar het Amazoneregenwoud.

PROGRAMMA

Dag 1: Internationale vlucht naar Limahn 02
Bij aankomst op de  internationale luchthaven Jorge Chavez van Lima, wordt u welkom geheten in de aankomsthal door onze vertegenwoordiger. Kijk uit naar het bord met uw naam erop. Transfer naar het hotel waar u alle reisbescheiden en vouchers in ontvangst kunt nemen die nodig zijn voor uw ontdekkingsreis door Peru.

Aankomst en overnachting in het hotel.

Dag 2: Lima – Casma hn 03
Ontbijt, Lunch, Diner
Zeer vroeg in de ochtend wacht uw gids in de lobby van het hotel en helpt om uw bagage in de kofferbak van uw vervoermiddel te krijgen. Wij beginnen vervolgens aan uw reis naar Caral (ongeveer 4 uur).
The Caral-Supe beschaving is de oudste van Peru. Archeologisch gesproken, is het een van de belangrijkste plaatsen als bewijs van de beginnende beschaving in de America’s. Naar schatting meer dan 4600 jaar oud. De beschaving van de Supe Valley gaat terug tot 2600 jaar voor Christus, toen Khufu de piramides van Giza aan het bouwen was.
Na het bezoek aan Caral, gebruiken wij de lunch in een lokaal restarant waar u voor het eerst kennismaakt met de regionale keuken.
Na de lunch zetten wij onze reis voort naar Las Aldas Eco Lodge en het Marine Reservate, gelegen in Casma op 347 km ( ongeveer 4 uur )ten noorden van Lima en naast een pre-Inca archeologische vindplaatsen.
De rest van de middag is ter vrije besteding. Na het diner gaan wij de zonsondergang op zijn Zuid Amerikaans bekijken.

Overnachting in Las Aldas Eco Lodge.

Dag 3; Casma – Huaraz ( 5 uur ) hn 04
Ontbijt, Lunch
Na het ontbijt heeft u de tijd om te ontspannen aan het strand. U gebruikt een lunch van sea food. Vervolgens vertrekken wij op weg naar de stad Huaraz, gelegen in de Ancash, de Peruaanse Andes. De reistijd is ongeveer 5 uur.
Onderweg zijn wij in de gelegenheid om Sechin te bezoeken, een tempelcomplex gebouwd omstreeks 1500 voor Christus. Honderden krijgers zijn uitgebeeld met hun verminkte gevangenen uitgehakt in graniet. Compleet met verrassende maar ook gruwelijke details zijn deze soldaten, gehouwen uit stenen zuilen, vanuit  twee kanten op weg naar de ingang van de tempel, met de onthoofde lijken van de verslagenen hangende om hun vermoeide lichamen. De grenzen van de menselijke wreedheid die hier op Sechin zijn tentoongesteld, blijken een getuigenis van de gevallen mensenoffers van het Moche en het Chimu rijk.

Aankomst en overnachting in Hotel Andino in de stad Huaraz.

Dag 4: Huaraz hn 05
Ontbijt, Lunch
Wij rijden zuidwaarts langs de Callejon de Huaylas, via een omweg naar het oosten brengt die ons in de Cordillera Blanca, langs Lake Querococha en door de Kawish tunnel naar een hoogte van 4,550 meter. Eenmaal aan de andere kant van de tunnel komt het Callejon de Conchucos komt in zicht, samen met de Andes-dorpen Tambillos en Machaq.
Bij aankomst in het dorp Chavin treft u de tempel aan met dezelfde naam, die vele mysteries uitbeeldt in boeiend houtsnijwerk en interessante architectuur.
Chavin de Huántar is een World Heritage site, recent ontdekt en uitgegraven, ontrafelt een labyrint van tunnels en grotten binnen de belangrijkste terp uitkijkende op het ceremoniële plein. Na een bezoek aan deze site bezoeken we het nieuwe museum gelegen aan de rand van het dorp.
In de middag keren we terug naar Huaraz, de lunch is inbegrepen tijdens het bezoek.

Overnachting in uw hotel.

Dag 5: Huaraz – Llanganuco ( 2 uur )hn 06
Ontbijt, Lunch, Diner
Vandaag bezoekt u Lake 69 en Llanganuco Lake op de weg naar Llanganuco Lodge. Dit zijn de gletsjermeren gevoed door de glacials van de ‘ White Mountain Range ‘ (de naam gegeven aan dit segment van de Andes vanwege de verschillende glacials die nog steeds bestaan in deze regio). Dit is een gebied van extreme natuurlijke schoonheid, een schoonheid  die alleen maar toeneemt als we het Huascaran National Park betreden.
De Llanganuco Mountain Lodge is gelegen aan de rechterkant op de rand van het Huascaran National Park, gelegen tussen de Llanganuco en Rajururi kloven, grenzend aan het meer en de ruïnes van Keushu, gelegen op een gebied van 5,6 hectare groot en op een hoogte van 3500 meter boven de zeespiegel.
Llanganuco Lodge ligt op de hellingen van the White Mountain Range, de hoogste tropische bergketen in de wereld. De lodge heeft een spectaculair uitzicht vanaf  de drie hoogste toppen, Huascaran North (6664m), South (6768m) en Huandoy (6395m). De vele ijstoppen in zuidelijke richting en in het westen de zonsondergang over het Cordillera Negra-gebergte  zijn van een ongelofelijke en onvergelijkbare schoonheid.

Diner en overnachting in Llanganuco Lodge.

Dag 6: Huandoy & Keushu Lakeshn 07
Ontbijt, Lunch
Na een vroeg ontbijt gaan wij op weg voor een volledige dagtocht naar Huandoy en Keushu Lake & Archeologische ruïnes. Dit avontuurlijke wandelprogramma is ideaal voor degenen die wensen te genieten van de afzonderlijke en adembenemende schoonheid van de Peruaanse Andes. De wandeling is ook ideaal om alvast te acclimatiseren voordat wij enkele van de meest ontzagwekkende en inspirerende treks maken in de Cordillera Blanca & Cordillera Huayhuash Range. Wij maken geen gebruik van de gids maar u wordt begeleid door een “lokale Buddie” (een initiatief van Llanganuco Lodge om de lokale gemeenschap te helpen).

Overnachting in Llanganuco Lodge.

Dag 7: Llanganucohn 08
Ontbijt, Lunch, Diner
Vandaag heeft u een vrije dag om te ontspannen en genieten van de spectaculaire omgeving of u kunt meegaan met een van de andere beschikbare tochten van de Lodge.

Overnachting in Llanganuco Lodge.

Dag 8: Llanganuco – Trujillo ( 8 uur ) Hidden nature 08
Ontbijt, Lunch
Na het ontbijt verlaten wij Llanganuco Lodge op weg naar de stad Trujillo steken wij over de “Pato Canyon” en passeren wij Yungay alvorens wij aankomen bij de ingang van deze diepe Canyon die de rivier de Santa kruist. Dit is een zeer interessante route met verbazingwekkend mooie uitzichten, terwijl u afdaalt van de hoog gelegen bergen richting de kust. U passeert 39 tunnels voordat u uiteindelijk Huallanca bereikt op een hoogte van  in 1410 m. Hier is ook de plaatselijke Hydro-elektrische energievoorziening gevestigd.
Uiteindelijk arriveren wij aan de kust in de buurt van de stad Chimbote, waar de noordelijke Pan-Amerikaanse snelweg ons naar Trujillo leidt.
Bij aankomst transfer naar uw hotel.

Overnachting in uw hotel.

Dag 9: Trujillohn 09
Ontbijt, Lunch
Na het ontbijt krijgt u uitleg over het Pre-Inca rijk van Chimu, dat domineerde over de noord  kust van Peru vóór de komst van de Inca’s. U bezoekt Chan Chan, de grootste stad ter wereld gebouw uit modder en de oude hoofdstad van het Chimu rijk. Chan Chan had een oppervlakte van 18 vierkante kilometer en had 100.000 inwoners op het hoogtepunt van zijn roem. Op het complex van Tschudi Palace treft u friezen aan en veel goed bewaard gebleven decoraties.
Vervolgens gaan wij naar de “Huaca Dragon of Arco Iris”, een Chimu piramidale tempel gelegen op ongeveer 5 km ten noorden van Trujillo, met elf meter hoge muren en friezen van slangenhoofden en dansende krijgers.
Wij vervolgen onze weg naar “Huaca del Sol y la Luna”, een ceremoniëel complex dat behoort tot de Mochicas, een ander noordelijk koninkrijk van het Chimu rijk. De Mochicas zijn bekend door de ontdekking van Lord Sipan, een traditioneel heerser van deze beschaving, waarvan grafkamer met kostbare ornamenten kan worden vergeleken met die van Toetanchamon. De Huaca del Sol y La Luna is gelegen in de vallei van de Moche en dateert uit de III eeuw tot en met de VII eeuw en ligt 5 km ten zuiden van de stad van Trujillo. De Huaca of tempel van de zon is een geschaalde piramide van ongeveer 43 meter hoogte die volgens de oude traditie werd gebouwd in slechts drie dagen, door 250.000 mannen, met behulp van ongeveer 70 miljoen adobes. De tempel werd gebruikt voor ceremoniële en administratieve doeleinden voor de hogere klasse. De Huaca of tempel van de Maan, gelegen op 500 meter van de zonnetempel is een monument bestaande uit elkaar  overlappende tempels gebouwd in verschillende periodes. Er is hier een graf ontdekt met meer dan 40 vermoorde krijgers. Op de top zijn er overblijfselen van grote multi-gekleurde muurschilderingen waar het gezicht van de Moche God, Ai-Apaek is afgebeeld.
Vervolgens rijden wij naar Huanchaco, een vissersdorp beroemd om haar van riet gebouwde boten (Caballito de Totora), die honderden jaren geleden werden gebruikt door de Chimus en nog steeds gebruikt worden door de lokale vissers. Volgens de lokale traditie is dit een heel belangrijke plaats waar Tacaynamo, “De stichter van de Chimu-cultuur”, landde.
De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Huanchaco.

Overnachting in uw hotel.

Dag 10: Trujillo – Chicamahn 10
Ontbijt, Lunch
Na het ontbijt heeft u een rit van 34 km voor de boeg, ten noorden van Trujillo, naar het archeologische complex van El Brujo, een van de belangrijkste sites in het noorden van Peru. El Brujo werd  5000 jaar geleden gebouwd, beginnende in de pre-keramische periode. De site bestaat uit drie grote gebouwen: het oude Huaca Prieta, Huaca El Brujo en Huaca Cao Viejo. Op deze plaats kunt u het Cao-Museum bezoeken, de tentoonstelling geeft een beeld van een lange reeks culturele ontwikkelingen op de plaats van het Brujo archeologische complex. Meer dan 5000 jaar van menselijke bewoning geeft ook een beeld van het leven van de “Dama de Cao”. De dame van Cao bleek een zeer belangrijke vrouwelijke heerser van het Mochicas te zijn. Dit was een unieke ontdekking omdat er heel weinig vrouwelijke leiders te vinden zijn in de oude culturen van de Andes.
Na het bezoek verblijft u aan het strand van het dorp Chicama,  waar u de nacht zult doorbrengen. Dit strand is een zeer populaire surf plek en heeft het record van de langste golf in de wereld (een doorlopende golf van ongeveer 1,6 km lang).

Overnachting in het Chicama Surf Hotel.

Dag 11: Chicama – Chaparri ( 2 uur )hn 11
Ontbijt, Lunch, Diner
Na het ontbijt verlaten wij Chicama en gaan wij op weg naar Chiclayo, naar resp. de Chaparri Ecolodge en het Wildlife Rescue Centre in Chongollape. De plaats waar wij naar toe gaan ligt in het bedreigde Tropical Coastal Dry Forest Ecosystem in de noordelijke regio’s van Peru. Dit ecosysteem strekt zich uit tot aan Lima in Centraal Peru.
Na aankomst in Chaparri maken wij een wandeling rondom de lodge. Chaparri is de ” place to be ” om het wildleven van Peru te beleven. De vroege morgen of de late namiddag zijn de beste tijden van de dag om de dieren te spotten.
De rest van de dag ter vrije besteding rond de lodge.
In Chaparri ligt Peru’s eerste wildlife rescue centre ontworpen specifiek voor bril beren. Zeven beren uit illegale gevangenschap zijn in beslag genomen en nu gehuisvest in grote semi-wild behuizingen waardoor de beren een stimulerende en natuurlijke omgeving hebben om in te overleven. Met een lokale gids kunt u een bezoek brengen aan enkele van deze behuizingen. Bekijk de beren in hun natuurlijke omgeving en neem kennis van deze bedreigde dieren. Chaparri bezit verder nog vele andere geredde vogels en dieren ( de Ocelot, de Andean Condor, de King Vulture  en de Military Macaw).

Overnachting in Chaparri Ecolodge

Dag 12: Chaparrihn 13
Ontbijt, Lunch, Diner
In de vroege ochtend brengen wij een bezoek aan een lokale badplaats voor kolibries. Vervolgens kiezen wij een de lokale wandelpaden (wij adviseren de Pavas of Osos Trail) op zoek naar het fantastische wildleven.
Na de Lunch kunt u relaxen rondom de  zwembaden in Chaparri Creek of u gaat opnieuw op pad in het ruim 34.000 hectare grote reservaat.

Overnachting Chaparri Ecolodge

Dag 13: Chaparri – Chiclayohn 14
Ontbijt, Lunch
In de ochtend, verlaten wij Chaparri en gaan wij naar het prachtige zon gedroogde van modder gemaakte platform van Huaca Rajada waar het wereld beroemde graf van de Lord of Sipan werd ontdekt. Bewonder de prachtige gouden artefacten, de edelstenen en de overblijfselen van de oude Moche beschaving.
Vervolgens bezoeken wij een van de meeste spectaculaire Latijns-Amerikaanse musea, het Museo Tumbas Realen de Šipan, vernoemd naar de wereld beroemde grafkelders, ontdekt onder de oude adobe piramides. Peruaanse archeologen ontdekten dit geweldige graf in 1987. Het museum is ook een mausoleum voor de overblijfselen van de Lord of Sipan, alsmede die van twee andere uitgravingen – van een voorvader van de Lord en van een hogepriester. De in hun graven gevonden skeletten zijn omringd door keramiek, verlicht en zichtbaar gemaakt voor het publiek.

Overnachting in uw hotel.

Dag 14:  Chiclayohn 15
Ontbijt, Lunch
In de morgen vertrek naar het Pomac bos, gelegen op 35 km ten noorden van Chiclayo. Dit is een ongelooflijke plek, een groot bos van Johannesbroodbomen op de oude gronden van het Batan Grande suikerriet hacienda, bezaaid met tientallen oude piramides die behoren tot de Sican cultuur, als afstammelingen van de Moche.
Bezoek aan de Huaca Loro. Niet te verwarren met de gelijknamige archeologische site van Šipan, is de Sicán een oude beschaving die zich ontwikkelde in het noorden van Peru tussen 800 en 1300 na Christus. De site werd in 1978 voor het eerst opgegraven door de Japanse archeoloog en antropoloog Izumi Shimada, maar het was pas in 1992 dat zijn team een graf van een elite lid van de Sican samenleving ontdekte. Uit dit graf werden 1,2 ton edele metalen in de vorm van sieraden en religieuze artefacten opgegraven, nu ten toon gesteld in het nationale Sican Museum.
Vervolgens bezoekt u het Sipan Museum gevestigd in Ferreñafe, ongeveer 20 km van de stad Chiclayo. Het toont de verschillende aspecten van het dagelijks leven van de Sican cultuur; met inbegrip van het maken van aardewerk maken en metalen voorwerpen. Bovendien bezit het Sipan Museum een interessante display van de graven van de Sipan adel.
Na de lunch bezoeken wij Túcume, een imponerende site met 26 piramides uit de Lambayeque cultuur. U bezoekt het Museum, met het verhaal van de legendarische Naylamp, oprichter van de Lambayeque cultuur.

Overnachting in uw hotel.

Dag 15: Chiclayo – Chachapoyas ( 10 uur )hn 16
Ontbijt, Lunch
In de ochtend wordt u opgehaald in het hotel voor een rit van ongeveer 10 uur naar Chachapoyas. Wij stoppen onderweg om de benen te strekken, om te lunchen en om foto ‘s te maken. De mooie reis doorkruist een van de droogste woestijnen van onze planeet, wij rijden omhoog tegen het Andes gebergte en wij dalen weer af naar de rivier de Marañon,  een belangrijke zijrivier van de Amazone. Tenslotte gaat de weg weer omhoog naar Chachapoyas via de fantastische Utcubamba Canyon.
Aankomst in Chachapoyas.

Overnachting in uw hotel.

Dag 16: Chachapoyashn 17
Ontbijt, Lunch, Diner
Na het ontbijt rijden wij naar de Utcubamba-vallei om over te steken naar de naburige provincie Luya. Via het dorp Lamud naar Cruz Pata, vanaf hier maken wij korte wandeling (45 min) die u naar de Karajia sarcofaag brengt. De oude Chachapoyas geloofden dat ze beschermd zouden worden tegen buitenlandse invallers door het begraven van hun doden in sarcofagen op de ontoegankelijke klippen van de bergen. Enkele van deze opvallende sarcofagen zijn overgebleven. Karajilla is derhalve een van de beste voorbeelden die kunnen worden bezocht.  De Karajilla sarcofaag, gebeeldhouwd als een mens, is uitgegroeid tot een icoon van het gebied, als rustplaats voor de sommige elite leden van de Chachapoya-strijders.
Wij keren terug naar de Utcubamba-vallei.

Overnachting in het El Chillo Country Manor.

Dag 17: Chachapoyashn 18
Ontbijt, Lunch, Diner
In de ochtend rijden we naar Yerbabuena (1 uur) en dan lopen wij 2 uur bergop omhoog voor het bekijken van een close-up beeld van de spectaculaire en kleurrijke graven gevormd als mini huizen op de klip van Revash.
In Leymebamba (45 minuten) bezoeken wij het plaatselijke nieuwe museum dat huisvesting biedt aan 219 mummies die gevonden zijn in een nabijgelegen meer in 1997.
Op weg terug naar El Chillo voor de nacht.

Overnachting in uw hotel

Dag 18: Chachapoyashn 19
Ontbijt, Lunch
Wij verlaten de lodge in de vroege ochtend en rijden anderhalf uur op weg naar het fort van Kuelap, het laatste bastion van de Chachapoyas in hun oorlog tegen de Inca’s. De Chachapoyas waren hevige concurrenten van de Inca’s. Dat was de reden waarom de Chachas tot de eerste Indianen behoorden die bondgenoten werden van de Spanjaarden tegen het Inca-rijk.
De hoofdstad Kuelap was een onneembare vesting met torenhoge muren en honderden roundhouses gedeeltelijk gedekt door het nevelwoud in het gebied. U zult genieten van de vele ceremoniële constructies en van de briljante lay-outs van de site. U heeft tal van mogelijkheden om in uw eigen tempo te wandelen door de stad.

Terugkeer naar en overnachting in uw hotel.

Dag 19: Chachapoyas – Cocachimbahn 20
Ontbijt, Lunch, Diner
Deze regio is niet alleen bekend van de verschillende archeologische vindplaatsen maar ook vanwege de geweldige geografie en natuurlijke schoonheid. Vandaag vertrekken wij vanaf het hotel naar het dorp Cocachimba voor een bezoek aan de Gocta watervallen. Hoewel deze indrukwekkende waterval vele jaren geleden werd ontdekt , bleek pas in  2006 dat het derde hoogste in haar soort van de wereld is met haar val hoogte van 771 meter. De waterval is na 2,5 uur te bereiken langs een vallei met suikerriet velden en door een oerwoud dat het tehuis is van de gele wolaap, van het berg luiaard en van de prachtige rupicola. Na deze moedige tocht neemt u een verdiende duik in het water aan de voet van de waterval. Wij keren terug naar het dorp.

U overnacht in Cocachimba in de Gocta Andes Lodge.

Dag 20: Cocachimba – Tarapotohn 21
Ontbijt, Lunch, Diner
Vandaag rijden wij naar Tarapoto, ook bekend als de poort naar het Amazone-regenwoud. Het is de eerste stad met een bevaarbare haven die verbonden is met de Amazon. Tarapoto is ook bekend door de extreme natuurlijke schoonheid en de grote verscheidenheid aan orchideeën in de omliggende bossen. De route naar Tarapoto gaat door de Utcubamba Canyon en naar Pedro Ruiz.
Vervolgens gaan wij in oostelijke richting om de Andes over te steken en naar de hogere Amazon vlakten. De weg passeert gebieden van ongerept nevelwoud, bekend om de vogels die er leven. U stopt voor de lunch in Yacumama, daarna maken wij via Moyobamba een afdaling naar de lagere Amazone en eindelijk komen wij in de vroege namiddag aan in Tarapoto. Wij stoppen nog eerst in de Lama’s Gemeenschap om kennis te maken met de Chanca inheemse stammen, de ambachtelijke experts van de regio. Bezoeken zijn mogelijk aan het Museum en aan het lokale uitkijkpunt voor het bekijken van indrukwekkende panorama ‘s.
Na aankomst in Tarapoto ontvanst in uw hotel. De rest van de middag is vrij om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten van het hotel. Diner in het hotel.

Overnachting in het Rio Shilcayo Hotel

Dag 21: Cocachimba – Tarapotohn 22
Ontbijt, Lunch, Diner
Na het ontbijt kunt u lekker ontspannen of gebruik maken van de aangeboden excursie door de jungle naar de watervallen van Ahuashiyacu gelegen in de beschermde regio Cerro Escaler Area. U kunt lunchen in het hotel en genieten van een vrije middag.

Overnachting in het Rio Shilcayo Hotel

Dag 22: Tarapoto – naar huishn 23
Ontbijt
Na het ontbijt in de loop dan de dag transfer van uw hotel naar de luchthaven voor uw aansluitende vlucht van een uur naar Lima.
Aansluitende verbinding terug naar huis of naar uw volgende bestemming.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – accommodatie op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven  – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven – Gidsen zoals aangegeven – lokale en intercontinentale vluchten

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel