Argentinië

Argentinië is na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika en het immense land is bijna net zo groot als de helft van Europa. Wie aan Argentinië denkt, denkt al snel aan Evita, Maradonna en aan de wereldberoemde tango. Niemand weet precies hoe en waar de tango voor het eerst opdook, maar het was ergens in de negentiende eeuw, aan de oevers van de Rio del Plata.

Welkom in Buenos Aires, de stad van de tango, Maradona en Evita Perón! Het is een stad met vele verschillende wijken, die allen een eigen verhaal en geschiedenis hebben. Puerto Madero bijvoorbeeld is de meest exclusieve en nieuwste wijk van de stad; hier komen 4 havens samen die ontworpen zijn door ingenieur Madero.De wijk Palermo was lang een puur residentiele buurt maar is de laatste jaren steeds meer in trek als uitgaansbuurt, Buenos Aires’ meest trendy wijk! In Recoleta kennen vele gebouwen Frans geïnspireerde architectonische stijlen, strekkend van neoclassicistisch tot ultramodern. Veel van de oude herenhuizen zijn nu tot ambassades omgebouwd, aangezien weinig inwoners van Buenos Aires het onderhoud van de luxe gebouwen nog kunnen bekostigen. De echte Argentijnse sfeer is te vinden in de wijk San Telmo, die bol staat van de antiek winkels en tango shows. Vergeet La Boca niet. In het hart van deze volkswijk staathet enorme stadion van de Boca Juniors.

De Península Valdés staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst en biedt een overweldigende variëteit aan fauna. Naast de kans (afhankelijk van de periode van het jaar, lokaal genoemd de ‘fauna kalender’) om pinguïns, walvissen, zeeleeuwen, zeehonden en orca´s te zien, leven er ¨mara´s¨ (een Patagonische haas), ¨choiques¨ (een familielid van de struisvogel) en ¨guanacos¨ (een klein soort lama).

De wereld van surrealistische landschappen en buitengewone natuurlijke schoonheid! El Calafate is omgeven door hooggebergte, gletsjers en ijs. Tientallen meters dikke ijsmassa´s schuiven langzaam van de Andestoppen naar lager gelegen valleien en heb ben langgerekte gletsjermeren doen ontstaan. El Calafate is dé uitvalsbasis om het Argentijnse deel van Patagonië te verkennen.

Het Glaciares National Park. Daar zien we de ‘pasarelas’, drie platformen die door paden en trappen met elkaar verbonden zijn en langs een deel van de Perito gletsjer liggen. De Perito Moreno is 5 kilometer breed en de pieken rijken tot zo’n 80 meter hoogte. De hele gletsjer beweegt zich met een snelheid van twee meter per dag voort, zo’n 700 meter per jaar. Doordat de gletsjer in de winter groeit en in de zomer smelt en krimpt blijft het eindpunt van de gletsjer praktisch stabiel. De meeste kans om ijsbrokken te zien vallen is tussen november en april.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel