Best of Japan 12d/11n

Japanese Women in KimonoLand van de rijzende zon 12d/11n

Japan is het land van de rijzende zon en met geen enkel ander land te vergelijken. De unieke eeuwenoude cultuur en tradities maken van Japan een bijzondere bestemming. Vooral in het voorjaar wordt het land druk bezocht wanneer de kersenbomen volop in bloei staan en de bomen roze kleuren.

De bevolking is geconcentreerd op de 4 grootste eilanden Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. De hoofdstad Tokio is alleen al een bezoek waard om de ingenieuze infrastructuur, de vele winkelcentra met de nieuwste technische snufjes, maar ook om de traditionele tempels (zgn. shrines). In de stad Kyoto zijn de mooiste voorbeelden te vinden van traditionele shrines, tuinen en geisha’s.dolls_floated_down_a_river_as_part_of_a_girl's_festival_ceremony low

Behalve standaard hotels in westerse stijl zijn er de zgn. Ryokan’s, traditionele Japanse accommodaties waar men de Japanse levensstijl kan proeven. De kamers zijn zeer eenvoudig ingericht met matrassen en rieten matten op de vloer en lage tafels zonder stoelen. Vaak is er ook een traditioneel restaurant en een zgn. onsen (Japanse badgelegenheid).

Dag 1: Aankomst in Osaka
Aankomst op het architectonisch indrukwekkende Kansai International Airport, gelegen op een kunstmatig eiland in de baai van Osaka. U wordt verwelkomd door onze luchthaven vertegenwoordiger die zal u helpen met Uw bagage en U wordt met de shuttle bus naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Vanavond verblijft u in het St. Regis Osaka. Een van de beste hotels van Japan, U zult versteld staan ​​van de moderne en strakke inrichting van dit hotel in het centrum van Osaka.

Overnachting in St. Regis, Osaka.

Dag 2: Osaka 
Ontbijt
Vanmorgen zal uw lokale gids u komen ophalen voor een volledige dag sightseeing. Het eerste bezoek is aan het Nationaal Museum van Kunsten Art Osaka. (museum of Art). Gelegen op een eiland in het midden van Osaka stad, richt zich dit ondergrondse museum vooral op na-oorlogse kunst en het museum zelf kan worden beschouwd als een groot modern kunst stuk.
In de namiddag met de trein in 45min reis naar Nara.
Gedurende 74 jaar in de 8e eeuw, werd Nara de hoofdstad van Japan en veel van de tempels en heiligdommen die toen gebouwd werden zijn er nog steeds. U brengt een bezoek aan de Todaiji Tempel, ‘s werelds grootste houten gebouw en de thuisbasis van de grootste Boeddha van Japan, en Kasuga Taisha, de meest gerespecteerde schrijn van Nara.
Optie: Osaka heeft zowel Noh (Japanse traditionele) en Bunraku (Japanse pop) theaters. Tickets voor deze theaters worden op verzoek verzorgd, als er voldoende tijd beschikbaar is.

Overnachting in St. Regis, Osaka.Jizo Statues in Nikko

Dag 3: Osaka – Hiroshima 
Ontbijt
Osaka gaan we nu verlaten en U gaat nu een eerste rit meemaken met de wereldberoemde Shinkansen bullet train. Deze treinen bereiken snelheden tot 300 km / uur. De afstand met de Shinkansen duurt slechts 2 uur.
Misschien meer dan enige andere stad in de wereld, is Hiroshima beroemd in de wereldgeschiedenis. Op 6 augustus 1945 werd de stad het eerste doelwit van een atoombom.
Hiroshima phoenix-achtige  herrijzenis ​​uit de as, en herbouwd tot een van de meest relaxte steden van Japan, Hirosihima is een bruisende steden vol met brede boulevards en Kunst Musea, heerlijk eten en vriendelijke, gastvrije mensen.
Uw lokale gids zal u ontmoeten bij het station en na het inchecken in Uw het hotel, gaan we door de straat naar het Hiroshima Peace Memorial Park, gelegen in het centrum van Hiroshima. Het gebied waar het park ligt nu was ground zero voor de Atomic Bomb op 6 augustus 1945.sleepless_japanese_city
Maak een wandeling door het park en ontdek de betekenis achter de vele gedenktekens, monumenten en standbeelden in het park.

Bij de Children’s Peace Monument leer je een Origami kraan vouwen. dan te plaatsen bij het standbeeld van Sadoko, dit was een jong meisje dat stierf als gevolg van stralingsziekte. Ze werd verteld als ze 1000 papier kraanvogels zou kunnen vouwen, dat ze beter zou worden. Helaas was ze niet in staat het aantal van 1000 te bereiken, nu komen mensen van over de hele wereld om kranen te plaatsen op haar monument ter ere van Sadoko.the_itsukushima_shinto_shrine low
In het Peace Memorial Museum kunt U terecht voor een prive-gesprek met een atoombom overlevende. Zij zullen U hun eigen A-bom ervaring beschrijven en geven feiten over de A-bombardementen, maar ook antwoord op alle vragen die u heeft.
Tijd voldoende om door het museum te lopen in uw eigen tempo.
Uw accommodatie in Hiroshima is bij Hotel Flex. Geselecteerd voor een Urban Design Award, deze ultra moderne minimalistische hotel beschikt over kamers met uitzicht op direct uit op de rivier.

Overnachting in Hotel Flex Hiroshimamatsumoto_castle,_japan

Opmerking: Het Flex Hotel is een 3 * hotel en in onze route geselecteerd vanwege het unieke ontwerp. Indien gewenst  kunnen we U een ander hotel  aanbieden.

Dag 4: Hiroshima – Miyajima 
Ontbijt
Hiroshima – Miyajima Excursie
Vandaag een korte tocht met de veerboot naar Miyajima Island, het beroemde beboste eiland gelegen in de Inland Sea, omgeving van Hiroshima. Hier vindt je de meest gefotografeerde site in Japan – The Floating Torii Gate.
Neem de tijd om het eiland en de vele heiligdommen en tempels, genieten van lokale lekkernijen verkennen zoals esdoornblad vorm van gebak, en de mogelijkheid om te wandelen naar de top van het eiland, Mt. Misen, een spectaculair uitzicht op de omliggende eilanden te zien.japanese_lanterns_on_cheery_blossom_tree

Overnachting in Hotel Flex Hiroshima

Dag 5: Hiroshima – Naoshima 
Ontbijt
Hiroshima – Naoshima
Terug op de Shinkansen deze ochtend als je je een weg naar de Naoshima, Japan’s Art Island. Vroeger een worstelende vissersdorp liggen in de Inland Sea, werd het eiland fortuinen getransformeerd met de oprichting van de Benesse Art Site, presentatie van de beste up-and-coming Japanse kunstenaars samen met internationaal talent.
Op Naoshima wordt u een verblijf in het Benesse House. Elke kamer heeft een eigen ontwerp-en kunstwerken, met 49 kamers verdeeld over 4 gebouwen: Museum, bijlage, Park en Beach, allemaal ontworpen door de beroemde architect Tadao Ando.
Deze middag bezoeken wij het Benesse House Museum, u bekijkt het werk van werk van Hockney, Pollock en Warhol.

Overnachting in Benesse House.

Dag 6:
Naoshima – Kurashiki 
Diner
Naoshima – Kurashiki
U heeft een volledige dag om alles te ontdekken van het eiland te bieden heeft. Het hotel heeft een gratis shuttle bus die cirkelt rond het eiland tussen alle belangrijke bezienswaardigheden. Ga naar het slaperige vissersdorpje Honmura, waarvan de oude, hebben houten Japanse huizen omgebouwd tot kunstinstallaties.
Het Chichu Art Museum is ook ontworpen door Tadao Ando en is een kunstwerk op zich. Werken van Claude Monet, Walter de Maria en James Turrell zijn allemaal gekenmerkt. Er zijn kunstwerken verspreid over het eiland, veranderen in een gigantische openluchtmuseum.
In de namiddag neemt u de veerboot terug naar het vasteland en op een korte treinreis brengt u naar Kurashiki.
Deze schilderachtige gracht stad diende als een belangrijke rijst distributiecentrum in de Edo periode (1603-1867). In feite is de naam “Kurashiki” kan grofweg worden vertaald als “stad van pakhuizen”, dat verwijst naar de pakhuizen waarin de rijst werd gehouden.
Deze witte muren voormalige pakhuizen zijn prachtig bewaard gebleven en vele zijn omgebouwd tot musea, boetiekjes en cafés.
Vanavond verblijft u in een 250 jaar oude Japanse ryokan. Met 11 unieke kamers met tatami vloer, glijden shoji rijstpapier deuren en comfortabele futons, dit is de ultieme Japanse accommodatie ervaring
Een uitgebreid Japanse kaiseki meerdere gangen maaltijd wordt geserveerd aan u vanavond.

Overnachting in Tsurugata Ryokan, Kurashiki

Dag 7: Kurashiki 
Ontbijt, Diner
Kurashiki
Begin de dag met een bezoek aan het Ohara Museum of Art, eerste Museum van Japan of Western Art. Het hoofdgebouw heeft werken van Picasso, El Greco, Gauguin, Modigliani, Rodin, Klee, Pollock en Kandinsky onder andere, terwijl de bijlage gebouw is voorzien van een aantal werken van Japanse kunstenaars.
Er zijn tal van andere musea en sites van interst in Kurashiki, met inbegrip van een archeologisch museum, Museum van Folkcraft, de City Art Museum en Museum of Natural History. Of u kunt gewoon besteden uw dag te voet door de smalle straatjes en langs de grachten, browsen ambachtelijke winkels en nippen OCHA in cafes.
U
 kunt er ook voor kiezen om een ​​halve dag trip naar Okayama (15min), om Koraku-en bezoeken. Als een van Japan’s “Top Drie Gardens ‘, deze Japanse stijl tuin met watervallen, kleine heiligdommen, theehuizen, miniatuur esdoorn bossen en een lotusvijver is heerlijk om een ​​wandeling door.
Het diner wordt opnieuw geserveerd in uw ryokan vanavond.

Overnachting in Tsurugata Ryokan, Kurashiki.

Dag 8: Kurashiki- Kyoto 
Ontbijt
Kurashiki – Kyoto
Gewoon 90 min met de trein naar het oosten ligt van Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. Kyoto is het thuis van een verbazingwekkende 2000 Heiligdommen en Tempels, waaronder 17 UNESCO World Heritage Bezienswaardigheden.
Uw accommodatie in Kyoto is het Hotel Granvia. Dit moderne hotel maakt deel uit van het Kyoto Station gebouw, ontworpen door de architect Hiroshi Hara en gebouwd om de 1200 ste verjaardag van de stichting van Kyoto als de Heian hoofdstad in 1997 te vieren. Het futuristische gebouw staat op gespannen voet met de oude geschiedenis van Kyoto en de oorzaak was van controverse toen het eerst gebouwd. Het hotel heeft een eigen kunstcollectie met meer dan 1.000 stuks in het hele hotel.
Vanmiddag hebben we hebben geregeld voor een prive-bezoek aan het huis van een lokale Kalligrafie instructeur.
Transfer naar uw hotel met de taxi.
Uw instructeur zal uitleggen hoe Kanji (Chinese pictogrammen) kwam naar Japan, en over de drie soorten tekens (Kanji, Hiragana, Katakana en), samen met die een Japanse mensen kiezen om te gebruiken bij welke gelegenheid.
U kunt proberen het schrijven van sommige tekens met het advies / ondersteuning van de Kalligrafie Instructor, die u kunt mee naar huis nemen als souvenir.

Overnachting in Granvia Hotel, Kyoto

Dag 9: Kyoto 
Ontbijt
Kyoto
Deze ochtend wordt u opgewacht bij uw hotel door uw deskundige lokale gids en naar het Miho Museum.
Het werd ontworpen door de bekende architect, IM Pei, en een van de meest interessante aspecten van het museum is het ontwerp van haar structuren, en vooral hoe ze geïntegreerd worden in hun omgeving. Dit wordt benadrukt in de aanpak van de ingang van het museum omdat het leidt door middel van een mengsel van door de mens veroorzaakte en natuurlijke omgeving.
Het museum tentoonstellingen bestaan ​​uit werken van oude beschavingen zoals de Egyptenaren, Romeinen, en verschillende Aziatische culturen.
Bij terugkeer in Kyoto, bezoeken Kiyomizu (zuiver water) Tempel. Vanaf de 13m hoge veranda uitsteekt uit de Grote Zaal kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het geheel van Kyoto, terwijl u van het feit dat zowel de Grote Zaal en de Veranda werden gebouwd zonder het gebruik van nagels of enige vorm van schrijnwerkers.
Sluit de dag af met een wandeling door de sfeervolle Higashiyama district, wiens drukke lanen leiden tot Kiyomizu en zijn gevuld met leuke winkeltjes met souvenirs waaronder de beroemde Kiyomizu-yaki aardewerk, snoep en augurken.

Overnachting in Hotel Granvia, Kyoto

Dag 10 : Kyoto -Tokyo 
Ontbijt
Kyoto – Tokyo
Een laatste Shinkansen rit naar uw eindbestemming – Tokyo.
De hoofdstad van Japan sinds 1868 en de thuisbasis van meer dan 12 miljoen inwoners, Tokio is een van de meest opwindende steden in de wereld. Van ‘s werelds grootste vismarkt de hele nacht Karaoke sessies, de felle neonlichten van Shinjuku om de sereniteit van Meiji Shrine, deze stad heeft echt alles.
U verblijft in het Park Hotel Tokyo ligt in de spannende Shiodome ontwikkeling. Een lid van het Design Hotel Group, het hotel is gebouwd rond een centraal atrium en beschikt over kunstwerken van Monique Le Houelleur het hele hotel.
Deze middag is vrij voor u om te beginnen met het verkennen van deze bruisende stad.

Overnachting in Park Hotel, Tokyo

Dag 11: Tokyo 
Ontbijt
Tokyo
Deze ochtend wordt u opgewacht door een lokale gids voor een dag sightseeing in Tokyo gebruik te maken van de indrukwekkende metro-systeem.
D
e huidige tour is geïnspireerd ‘Oud en Nieuw’. De ochtend zal worden besteed aan ‘oude’ – brengt u een bezoek Ueno Park, gelegen in Tokyo’s Shitamachi (oude wijk) en de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze musea van Tokio en galeries. U  kunt ervoor kiezen om Tokyo National Museum, Tokyo Metropolitan Art Museum of het Nationaal museum van Westerse kunst te bezoeken.
De middag is gewijd aan ‘Nieuw’ – met een bezoek aan Roppongi, Tokyo zelfverklaarde ‘Art District’ en de thuisbasis van enkele van de nieuwste en meest geavanceerde Japanse galeries en musea. Uw opties hier zijn de Mori Art Museum, gelegen op de 53 verdieping van het Mori Building, Tokyo National Art Centre of het Suntory Museum of Art.

Overnachting in Park Hotel, Tokyo

Dag 12: Vertrek Tokyo  
Ontbijt
Dag ter eigen besteding totdat u wordt opgehaald  voor de inbegrepen transfer naar de luchthaven met de trein of bus.

EINDE PROGRAMMA

Inbegrepen:
Accommodatie en verblijf op basis van twee personen met LO
Gids met transport daar waar aangegeven
Intercontinentale vlucht
Maaltijden en activiteiten daar waar aangegeven

Niet inbegrepen:
Drankjes, verfrissingen en fooien
Maaltijden en activiteiten niet aangegeven
Reis- en annuleringsverzekering
Visum kosten

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel