Botswana

Afrika in al haar puurheid beleven is een safari boeken naar Botswana.

In het noorden van Botswana ligt de grootste inlands rivierdelta van de wereld. Vanuit Angola stroomt de Okavangorivier Botswana binnen en zet elk jaar het noorden van het land grotendeels onder water. De overstroming van de Okavangodelta begint halverwege de zomer in het noorden en verplaatst zich in de maanden erna geleidelijk naar het zuiden van de delta. Het gevolg is dat er een enorm moerasgebied is ontstaan. En juist in de droogte van de winterperiode is er hier nog volop water te vinden. En rondom dit water krioelt het dus van de wilde dieren. Botswana is dus een waar dierenparadijs en kan het hele jaar worden bezocht.

Botswana heeft een inwoner aantal van ca. 1,8 miljoen mensen en een oppervlakte van ongeveer 18 keer Nederland. Botswana heeft veel te bieden, de safaris zijn zeer gevarieerd, de accommodaties zijn bijzonder exclusief. Deze voormalige Engelse kolonie heeft meerdere bevolkingsgroepen, waarvan de belangrijkste de Kalanga en de Tswana.

De Okavango Delta beschikt over een uitbundige vogelwereld, en grote en kleine kuddes steppewild vindt U bij de prachtige landschappen van Moremi en het leefgebied van vele leeuwen is het Savute gebied, terwijl aan de oevers van de Chobe rivier kuddes olfanten elkaar ontmoeten.

In de delta is het mogelijk om te overnachten in tenten tot aan zeer luxe lodges. De meeste bezoekers maken combinaties van meerdere bestemmingen. De luxe lodges bieden all-inclusive, waarbij excursies, safaries, maaltijden en drankjes zijn inbegrepen in de arrangementsprijs.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel