Buenos Aires

Het is echter niet alleen maar natuur wat Argentinië te bieden heeft. Zo heeft het land met Buenos Aires één van de mooiste en meest bruisende steden van Zuid-Amerika binnen haar grenzen. Deze wereldstad, die ook wel “het Parijs van het zuiden” wordt genoemd heeft een rijke historie en een nauwe verwevenheid met de passievolle dans de tango. De meeste inwoners van de stad zijn nakomelingen van immigranten uit Europa. We weten dat hier de tango is ontstaan.

Ook weten we dat dit de stad is van de grote schrijver Jorge Luis Borges. We kennen de Dwaze Moeders van het Plaza de Mayo die protesteren tegen de spoorloze verdwijning van hun dierbaren ten tijde van de Videla-dictatuur eind jaren zeventig/begin jaren tachtig.

De grillige, maar uiterst begaafde voetballer Maradonna is hier opgegroeid, dat weet iedereen. En sinds het succes van de gelijknamige musical weet ook iedereen wie Evita Peron was. Tenslotte zijn er natuurlijk nog de Argentijnen zelf, misschien wel één van de belangrijkste redenen om naar Argentinië af te reizen. De Argentijnen zijn namelijk een trots volk dat het leven vol passie leeft; het dansen van de tango, het genieten van de prachtige Argentijnse wijnen, het prepareren van een paradillo vol met mals Argentijns vlees en het meeleven met hun favoriete voetbalteam, alles doen de Argentijnen vol passie.

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel