Colombia

Colombia, parel om te ontdekken

Een vergeten land, wellicht een van de meest interessante landen in Zuid Amerika. De afgelopen jaren is het land steeds veilger geworden en men kan zonder risico rondreizen door dit prachtige land. Colombia is bovendien een van de best bewaarde gebieden van Zuid Amerika!

De meeste toeristen komen naar Colombia tijdens de beroemde festivals (zoals de Cali Fair, het Barranquilla Carnival, het Iberoamerican Theater Festival en het Bloemen Festival). Veel mensen komen ook tijdens de Kerstperiode en de festiviteiten rond de Onafhankelijkheidsviering van Colombia. Hoewel Colombia geplaagd wordt door reiswaarschuwingen vanwege FARC en andere guerilla groepen, trekt het gedurende de laatste jaren toch steeds meer toeristen. De oorzaak lijkt te vinden in de harde aanpak van President Álvaro Uribe om de rebellen steeds verder te verdrijven uit de grote steden en andere toeristische plaatsen die internationale bezoekers trekken.

Veel aspecten van de Colombiaanse cultuur zijn terug te leiden naar de cultuur van Spanje van de zestiende eeuw en de botsing met inheemse beschavingen van Colombia. De Spanjaarden brachten katholicisme, Afrikaanse slaven, economisch systeem en een kaste systeem wat blanken europees geboren voor trok. Na de onafhankelijkheid van Spanje, werd er geworsteld met het vormen van een politiek systeem tussen conservatieve en liberale idealen.

De beste reistijd is december t/m februari en de maanden juli en augustus. Door de ligging is de temperatuur door het jaar constant maar wel afhankelijk van de hoogte waar iemand zich bevindt.

Om het natuurpark Tayrona te bezoeken neem je een vlucht van Bogota naar Santa Marta. Denk wel aan voorzorgsmaatregelen voor malaria.

Een aanrader is om Bogota, de hoofdstad, per fiets te ontdekken. Je ziet zowel de arme al rijkere gedellten van de stad. Maak gebruik van onze gids om de mooiste plaatsen te beleven.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel