Cuba

Het Caribische gebied biedt heel veel mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie.

Cuba is een tropisch paradijs dat gekenmerkt wordt door zwoele salsamuziek, uitgerekte tabaksplantages, rum als nationale drank en zon, zee en strand met palmbomen. Geniet van het stadsleven en maak kennis met het echte Cuba en de lokale bevolking in de authentieke dorpjes in het binnenland. Ga op pad in een echte oldtimer.

De binnenstad van de hoofdstad Havana staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat vanwege de historische bezienswaardigheden. Aangename weersomstandigheden en de salsamuziek brengen u in een prima stemming. Ga op zoek naar de typische smalle steegjes in het oude centrum en laat u verrassen door de belangrijkste winkelstraat, de Opsipostraat. De barokke bouwstijl is terug te zien in de Catedral de San Cristobal. Museumliefhebbers komen in Havan ook zeker aan hun trekken in het museum van de kunst,  het Palacio de los Capitaines en de historische begraafplaats Cementerio de Colón.
Rust uit met een drankje op een van de vele terrassen. Op het einde van de dag van een Cubaanse maaltijd en duik daarna in het nachtleven waar je kunt genieten van live salsamuziek.

De ware zon- en strandaanbidder komt aan zijn trekken aan het langerekte schiereiland Varadero. Er is hier een volledig aanbod van hotels, restaurants en nachtclubs. Het Miami Beach van Cuba. Duiken, snorkelen, golfen is mogelijk. In Santa Lucia bevindt zich het langste koraalrif van het westelijke halfrond met 35 scuba duikplaatsen.

Wie niet op wil gaan in de toeristen stroom brengt zeker een bezoek aan Cienfuegos, een typische Cubaanse stad op het zuidelijke deel van het eiland. Vervolgens aan de koloniale stad Trinidad, die ook op de UNESCO erfgoedlijst staat. De stad heeft maar liefst vijf hoofdpleinen en vier kerken uit de 18e en 19e eeuw. Hier staat de grootste kerk van Cuba, de Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad. Deze stad kende grote welvaart door de slavenhandel en suikerteelt.

Het authentieke Cuba bezoeken zolang het nog bestaat. Dat is de uitdaging.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel