Guatemala

guatemalaGuatemala is het land van de Maya’s. De eerste sporen van de Maya beschaving in Guatemala zijn 4000-6000 jaar oud. Vandaag de dag stamt nog ca. 50% van de bevolking direct af van deze inheemse Maya volken. De Maya’s delen een gezamenlijke geschiedenis en cultuur op het gebied van religie, dans, muziek, kunst en vakmanschap.

Maya civilisaties ontwikkelden zich van kleine landbouwnederzettingen tot grote, rivaliserende stadstaten, met elk een eigen aristocratische en geestelijke elite. Alleen al in de Peten, de meest noordelijke provincie van Guatemala, zijn sporen van 27 steden gevonden. Ook in de hooglanden ontstonden belangrijke machtscentra.

Guatemala heeft ook goede mogelijkheden om combinatieprogramma ‘s te maken met o.a. Belize en Mexico. De plaats Tikal is beroemd vanwege zijn prachtige grote Maya complex, je kunt op dezelfde hoogte ook naar het buurland Mexico daar ligt dan Palenque, dat is eveneens een enorm Maya complex. Voor de echte avonturier kan er zelfs een tocht tussen beide plaatsen worden ingelast, over de rivier die daar loopt.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel