JAPAN GOUDEN ROUTE 9d/8n

dolls_floated_down_a_river_as_part_of_a_girl's_festival_ceremony lowHET LAND VAN DE RIJZENDE ZON

Japan is het land van de rijzende zon en met geen enkel ander land te vergelijken. De unieke eeuwenoude cultuur en tradities maken van Japan een bijzondere bestemming. Vooral in het voorjaar wordt het land druk bezocht wanneer de kersenbomen volop in bloei staan en de bomen roze kleuren.

De bevolking is geconcentreerd op de 4 grootste eilanden Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. De hoofdstad Tokio is alleen al een bezoek waard om de ingenieuze infrastructuur, de vele winkelcentra met de nieuwste technische snufjes, maar ook om de traditionele tempels (zgn. shrines). In de stad Kyoto zijn de mooiste voorbeelden te vinden van traditionele shrines, tuinen en geisha’s.

Behalve standaard hotels in westerse stijl zijn er de zgn. Ryokan’s, traditionele Japanse accommodaties waar men de Japanse levensstijl kan proeven. De kamers zijn zeer eenvoudig ingericht met matrassen en rieten matten op de vloer en lage tafels zonder stoelen. Vaak is er ook een traditioneel restaurant en een zgn. onsen (Japanse badgelegenheid).

Dag 1: Aankomst in Tokyo Maiko Praying
Aankomst in Tokio, waar u wordt verwelkomd door onze luchthaven vertegenwoordiger die u zal helpen met het vervoer per trein of bus naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Tokio.

Dag 2: Tokyo 
Ontbijt
Vanmorgen komt uw gids naar uw hotel en beginnen we vandaag met een wandeling door Hama-Rikyu Teien, een voormalige prive-tuin van een Edo Periode heer. Tijdens een stop, op een klein eiland op het meer van het park, heeft u de gelegenheid om getuigfe te zijn van een ​​korte theeceremonie. Een boottocht over de Sumida River geeft U een andere kijk op de omgeving.
Onze volgende stop is Asakusa, een stadsdeel van Tokyo Shitamachi, de oude stad. Asakusa. Hier is de thuisbasis van de Sensoji-tempel, de oudste boeddhistische tempel van Tokio, en ook het oudste Geisha district. In de straten rond Sensoji zijn vele traditionele winkels met Japanse kunstnijverheid en souvenirs, een waar genot om rond te dwalen.matsumoto_castle,_japan
I
n de namiddag, gaan we naar Omotesando, meestal aangeduid als : Tokio Champs-Elysee. Deze brede, boomrijke laan is voorzien van een veelheid van mode flagship stores ontworpen door internationaal gerenommeerde architecten.
Aan het eind van de dag heeft u de tijd om de Meiji Shrine verkennen, dit is Tokyo’s meest bekende en gewijd aan de geest van de overleden keizer Meiji.
Opmerking: De volgorde van deze route kan veranderen afhankelijk van de locatie van uw hotel.

Overnachting in Tokio.japanese_lanterns_on_cheery_blossom_tree

Dag 3: Tokyo – Optioneel Day Trip 
Ontbijt
Vandaag is een vrije dag, een mooie gelegenheid der stad zelf op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een vroege start en ga naar de wereldberoemde Tsukji Vismarkt, of beng  een bezoek aan de elektronica wijk Akihabara, maar ook kunt U de wereldklasse musea en kunstgalerijen gaan zien.
U kunt ook gebruik maken van uw beschikbare Japan Rail Pass om uitstapjes buiten Tokyo te ondernemen.
Een paar voorbeelden :the_famous_snow_monkeys
Kamakura
Een van de voormalige hoofdsteden van Japan, Kamakura is een heerlijke badplaats herbergt vele oude tempels en de Daibutsu, een reusachtige bronzen Boeddha.
Nikko
Hoog in de bergen gelegen in het Nikko National Park, hier staat het Toshogu Shrine complex en ook  een mausoleum, het de meest extravatgante weergave van Japan van de religieuze architectuur en een UNESCO World Heritage Site.

Overnachting in Tokio.

Dag 4: Tokyo – Hakone / Mount Fuji 
Ontbijt, Diner
Vandaag verlaten we Tokyo en maken  een 2 uur durende reis naar Hakone, de toegangspoort naar Mt Fuji en het omliggende nationale park. Dit kleine stadje is beroemd om zijn onsen, de natuurlijke warmwaterbronnen, alles met overvloedige natuur-lijke schoonheid. U verblijft in een traditionele Japanse stijl ryokan accommodatie, compleet met tatami matten, Shoji rijstpapier schuifdeuren en onsen baden.
Deze avond kunt u ontspannen in uw yukata, (kimono) en zult U dineren genietend van een weelderige kaiseki multi-gangen maaltijd, geserveerd door in kimono geklede serveersters.

Overnachting in Hakone.

Dag 5: Hakone / Mount Fuji 
Ontbijt, Diner
Een volledige dag om alles te verkennen wat het Fuji Hakone National Park te bieden heeft.
Met uw Transport Pass, kunt u profiteren van de vele vormen van vervoer in het park. Ride ‘s, werelds tweede langste kabelbaan van Mt Owakudani, zwevend overmatsumoto_castle,_japan zwavelachtige dampen, warmwaterbronnen en hete rivieren in dit vulkanisch gebied. Op een majestueuze replica piratenschip varen over het meer Ashinoko. Het meer is gevormd door een vulkanische uitbarsting 3000 jaar geleden, en de Hakone Tozan ‘achtbaan trein’ zig zagt over de bergen.
Gedurende de dag krijgt u de kans om een ​​glimp van Mt Fuji te krijgen, het moet echter wel een heldere dag zijn.
Hakone biedt ook vele andere opties, o.a. het Hakone Open Air Museum, met sculpturen van wereldberoemde kunstenaars.

Overnachting in Hakone.

Dag 6: Hakone naar Kyoto 
Ontbijt
Tijd voor een laatste duik in de onsen, alvorens de 2 uur durende reis door met de wereld beroemde Shinkansen bullet train naar de culturele hoofdstad koto_players_performing_at_the_meiji_jingu_shrine lowvan Japan, Kyoto. Kyoto is de thuisbasis van een verbazingwekkende 2000 Heiligdommen en Tempels, waaronder 17 UNESCO World Heritage bezienswaardigheden.
Vandaag hebben we iets speciaals in petto, echt een geweldige ervaring over de Japanse cultuur,  dit is in een Machiya, een prachtig gerestaureerd houten herenhuis typisch voor Kyoto. Eerst krijgt u een korte rondleiding door het huis en uitleg over de architectuur, dan trekken we een kimono aan, de traditio-nele Japanse kleding. Dit wordt gevolgd door een introductie van de theeceremonie, ook weer een typisch onderdeel van de Japanse cultuur, en de thee meester leert ons alles  je over elke beweging, ten dienste van de thee bereiding.!
Deze culturele ervaring eindigt met een wandeling door de oude wijk en een bezoek aan een nabijgelegen Sake brouwerij, waar je de kans hebt om het lokale brouwsel te proberen.

Overnachting in Kyoto.

Dag 7: Kyoto 
Ontbijt
Vandaag verkennen we de voormalige keizerlijke hoofdstad met een deskundige lokale gids, met behulp van het uitgebreid bus Kyoto-systeem gaan we een ​​aantal van de wereld Kyoto’s Heritage Sites te bezoeken.
U begint vandaag met een bezoek aan Kasteel Nijo.
Dit sierlijke kasteel werd gebouwd door de oprichter van de Edo Shogunate, en gebruikt als zijn Kyoto residentie, het complex is omgeven door prachtige tuinen. Het hoofdgebouw werd voltooid in 1603, en is beroemd om zijn Momoyama architectuur, versierde schuifdeuren en ‘kwetterende’ nachtegaal vloeren. Ga door naar Kinkakuji, de Gouden Paviljoen. Oorspronkelijk gebouwd als een pensioen villa voor de Shogun, na zijn dood werd het een boeddhistische tempel op zijn verzoek, en is nu een van de beroemdste tempels van Kyoto. De laatste stop van de ochtend is Daitoku-ji Zen tempel complex, dat bestaat uit een grote tempel en 22 sub-tempels. U bezoekt Daisen-in sub tempel, die werd opgericht in 1464 en heeft een van de beste Zen rots Japanse tuinen, perfect voor een plek van Zazen meditatie na een drukke ochtend.

Na de lunch, bezoek Kiyomizu (zuiver water) Tempel. Vanaf de 13m hoge veranda uitsteekt uit de Grote Zaal kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het geheel van Kyoto, terwijl u van het feit dat zowel de Grote Zaal en de Veranda werden gebouwd zonder het gebruik van nagels of enige vorm van schrijnwerkers.
Sluit de dag af met een wandeling door de sfeervolle Higashiyama district, wiens drukke lanen leiden tot Kiyomizu en zijn gevuld met leuke winkeltjes met souvenirs waaronder Kiyomizu-yaki aardewerk, snoep en augurken.

Overnachting in Kyoto.

Dag 8: Kyoto – Nara 
Ontbijt
Deze ochtend maakt u de korte 45 min reis met de trein naar Nara. 74 jaar in de 8e eeuw Nara werd de hoofdstad van Japan en veel van de tempels en heiligdommen gebouwd op dat moment nog steeds. Wij raden een bezoek aan Todaiji Tempel, ‘s werelds grootste houten gebouw en de thuisbasis van grootste Boeddha van Japan, en Kasuga Taisha, de meest gevierde schrijn Nara’s. Je hebt ook tijd om te dwalen door Nara Park, genaamd Deer Park door de plaatselijke bevolking als gevolg van de grote populatie van tamme herten die er wonen.
De middag is vrij voor u om verder te gaan uw sightseeing in Nara of Kyoto.

Overnachting in Kyoto.

Dag 9: Kyoto Vertrek 
Ontbijt
Dag van vertrek. Vrije tijd totdat u wordt opgehaald voor de rechtstreekse trein naar Kansai Airport.

EINDE PROGRAMMA

Inbegrepen:
– Accommodatie en verblijf op basis van twee personen met LO
– Gids met transport daar waar aangegeven
– Intercontinentale vlucht
– Maaltijden en activiteiten daar waar aangegeven

Niet inbegrepen:
– Drankjes, verfrissingen en fooien
– Maaltijden en activiteiten niet aangegeven
– Reis- en annuleringsverzekering
– Visum kosten

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel