Japan

Maiko PrayingJapan is het land van de rijzende zon en met geen enkel ander land te vergelijken. De unieke eeuwenoude cultuur en tradities maken van Japan een bijzondere bestemming. Vooral in het voorjaar wordt het land druk bezocht wanneer de kersenbomen volop in bloei staan en de bomen roze kleuren.

De bevolking is geconcentreerd op de 4 grootste eilanden Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. De hoofdstad Tokio is alleen al een bezoek waard om de ingenieuze infrastructuur, de vele winkelcentra met de nieuwste technische snufjes, maar ook om de traditionele tempels (zgn. shrines). In de stad Kyoto zijn de mooiste voorbeelden te vinden van traditionele shrines, tuinen en geisha’s.

Behalve standaard hotels in westerse stijl zijn er de zgn. Ryokan’s, traditionele Japanse accommodaties waar men de Japanse levensstijl kan proeven. De kamers zijn zeer eenvoudig ingericht met matrassen en rieten matten op de vloer en lage tafels zonder stoelen. Vaak is er ook een traditioneel restaurant en een zgn. onsen (Japanse badgelegenheid).