Maleisië

Maleisië is pas ruim vijftig jaar onafhankelijk. Het is een van de rijzende sterren van het opkomende Aziatische toerisme. Een bevolking op zoek naar een  toekomst, terwijl de trotse geschiedenis van het verleden gekoesterd wordt. Eeuwen van de handel in combinatie met een levendige mix van Maleise, Chinese, Indiase en tribale invloed hebben van het land een kleurrijke en intrigerende plek gemaakt om te bezoeken.

Het Maleisië vandaag is een land van contrasten. Torenhoge wolkenkrabbers kijken neer op houten huizen gebouwd op palen;  vijf-sterren hotels zitten enkele meters afstand van de oude riffen. Koele plekjes zijn te vinden in de hooglanden die naar beneden rollen naar warme zandstranden en rijke, vochtige mangroves. Maleisië  bezoeken is het ervaren en beleven van een ​​harmonie van verschillende culturen en landschappen.

Geografisch gezien bestaat Maleisië uit twee delen, die van elkaar gescheiden worden door de Zuid-Chinese zee. West-Maleisië is gelegen tussen Thailand en Singapore. Het oostelijke deel van Maleisië, Borneo, bestaat uit de staten Sabah en Sarawak.

Maleisië is tropisch maar zonder extreem hoge temperaturen. Dd dagen zijn erg warm en vaak vochtig, terwijl de nachten er vrij koel zijn. Het belangrijkste regenseizoen in het oosten loopt van november tot februari, terwijl augustus  de natste periode is aan de westkust. Oost-Maleisië kent zware regenval (november-februari) in Sabah en Sarawak . De gemiddelde temperatuur overdag in Kuala Lumpur is ongeveer 27 ° C,  het gehele jaar door.

Belevenissen:
– Overland Tours: de beste manier om de etnische diversiteit en de plantages van laagland tot hooglanden van Maleisië te verkennen.
– Duiken: de meest populaire plekken zijn de eilanden voor de oostkust van het schiereiland Maleisië (Perhentian, Redang, Tioman), hoewel het duik seizoen zich beperkt van tot april tot en met september. Echter, de meest bekende duikstek, vaak gerangschikt onder de beste van de wereld, is Sipadan in het meest oostelijke puntje van de Maleisische Borneo, bovendien zijn er nog vele andere minder bekende sites zoals Layang Layang.
– Wildwater raften: aanbod van wildwater varen in de vele nationale parkenvan Maleisië
– Jungle Trekking: het oudste regenwoud ter wereld bevindt zich in Maleisië, samen met 25 andere nationale parken. De beste tochten zijn in Taman Negara en op Borneo.
– Self-drive:  Door het huren van een auto kunt u comfortabel en op uw eigen tempo Maleisië verkennen, van Johore (grens naar Singapore) in het zuiden tot Bukit Kayu Hitam (grens met Thailand) in het noorden.
– Shopping :  Kuala Lumpur is hard op weg een van de beste winkelcentra in Zuid-Oost-Azië te worden. Penang blijft hierbij overigens niet ver achter.
– Food Trails: Maleisië produceert door haar verscheidenheid aan culturen veel verschillende soorten van culinaire hoogtepunten op het gebied van voeding. Penang, Malakka, Kuala Lumpur en Ipoh zijn bekende paradijzen.
– Bergbeklimmen: de meest populaire top is Mt. Kinabalu die, gelegen op bijna 8000 m, de hoogste top heeft in Zuidoost-Azië. Andere hoogvliegers zijn Mt Tahan, Frasers hill en Penang hill.
– Golfen: er zijn ongeveer 200 golfbanen in Maleisië, ontworpen volgens de hoogste internationale standaarden.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel