Marrakech 5d/4n

 

marrakech 25 dagen / 4 nachten DUIZEND EN EEN NACHT

Leem rode muren en palmen tegen een blauwachtig schemerende bergwand –geen ander beeld geeft de fascinatie van Marrakech zo volkomen weer als dit duizenden malen gefotografeerde perspectief.

Marrakech is een snijpunt, waar de eenzaamheid van de bergen, de uitstraling van de woestijn en de drukte van de grote stad in elkaar overgaan en een unieke atmosfeer scheppen, die met dans en zang op de Djemma el-Fna iedere namiddag een hartstochtelijk hoogtepunt krijgt.

PROGRAMMA:

Dag 1: Naar Marrakech, diner op het Jemaa el Fna plein
Vroege vlucht van Amsterdam naar Marrakech. Op de luchthaven wordt u opgewacht Marrakechdoor uw gids en volgt een transfer naar uw hotel. Welkom in Marrakech, een kleurrijke stad van waaruit u de besneeuwde toppen van het machtige Atlasgebergte kunt zien. Marrakech is een mengelmoes van Arabische, Afrikaanse en Europese invloeden. Zeer levendig maar ook snel vertrouwt. De komende dagen leert u deze boeiende stad goed kennen. Na het inchecken gaan we met onze gids naar het sfeervolle Jemaa el Fna plein. We gebruiken hier de lunch in de buitenlucht op het sfeervolle Jemaa el Fna plein. Vervolgens vrije tijd om op uw gemak de stad te verkennen of om lekker te relaxen in uw hotel.
Diner in het hotel.

Overnachting in uw hotel.

Dag 2: Ourekavalleimarrakech 1
Ontbijt, lunch
Na het ontbijt gaan we op weg naar de Ourekavallei op 30 kilometer van Marrakech. De Ourika rivier stroomt hier door een weelderig groen gebergte na ontsprongen te zijn uit de Atlas gletsjers. Aan de rivier liggen kleurrijke Berberdorpjes in een even kleurrijke omgeving. We gebruiken hier de lunch. In de loop van de middag bent u terug in uw hotel. We raden u aan vanavond te dineren in de vele eettentjes aan het Jemaa el Fna plein. In de vele eetstalletjes wordt het eten direct voor uw neus bereidt.. U bent er één met de lokale bevolking.
rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in uw hotel.

Dag 3: Landrover tour naar het Plateau de Kik en berberdorpenmarrakech 3
Ontbijt, lunch, diner.
Na het ontbijt gaan we per land cruiser op pad. U rijdt vanuit Marrakech tot het begin punt van de “track road” van Sidi Fares waarbij u door pittoreske Berber dorpjes rijdt door de vallei van Ourika. U stopt bij een Berber familie om een kopje mint thee te drinken en te proeven van de lokale vruchten en olijven. In het dorpje Asni bezoekt u de wekelijkse souk (niet dagelijks!). U rijdt door naar Moulay Ibrahim en het imposante plateau du Kik en vervolgt uw weg naar Oguerguour en Tifiriouine; het laatste is een indrukwekkende route door kloven en met een fantastisch uitzicht over de Oued N’FISS en de Lala Takerkoust barrage. Een lunch is inbegrepen. Na de lunch heeft u nog wat vrije tijd om van de bijzondere omgeving te genieten. In de loop van de middag keren we terug naar Marrakech over de ‘normale’ doorgaande weg.
Diner in restaurant El Baraka (Djma el Fna)

Overnachting in uw hotel.

Dag 4: Kamelenrit en tijd ter eigen invulling in Marrakech.
Ontbijt, Diner met fantasiashow.
Om 9 uur transfer naar het beginpunt van de kamelenrit ten noorden van Marrakech. “De klant neemt de tijdmachine naar het verleden waarin kamelen de belangrijkste manier van vervoer waren. De rit duurt 60 minuten en u kunt genieten van de rust en de prachtige dadelpalmen en omgeving. Daarnaast krijgt u muntthee en pannenkoeken met honing in een Kasbah met een panoramisch uitzicht.
Middag ter eigen invulling in Marrakech.
Vanavond dineren we in restaurant al Kasbah of gelijkwaardig alwaar we genieten van een uitgebreid diner met kleurrijke folkloreshow.

Overnachting in uw hotel.

Dag 5: Weer naar huis
Ontbijt, lunch
U heeft tijd om uw koffer te pakken en wat laatste souvenirs in te slaan. We gebruiken de lunch in ons hotel en brengen daarna een bezoek aan de mooie tuinen van Jacques Majorelle www.jardinmajorelle.com/fr. Vervolgens reizen we naar de luchthaven van Marrakech waarvandaan we terugvliegen naar Schiphol. (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

 

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel