Mauritius

In de Indische Oceaan, op ongeveer 2000 km ten oosten van zuidelijk Afrika, ligt Mauritius. Een tropisch en paradijselijk eiland. Een ware droom voor watersport-, golf- en zon, zee en strand liefhebbers.

Mauritius stond eeuwen geleden op de kaart als ‘Dina Margabin’ of ‘Dina Robin’. De naam Mauritius stamt uit Nederland: in de tijd van de VOC kwamen zeelui, onderweg naar Java, aan wal op het eiland. Na verloop van tijd volgden ook de Fransen en de Engelsen.

Door de aanleg van het Suez-kanaal was een toer rond Afrika niet meer nodig met als gevolg dat het eiland in verval geraakte. Toen de Engelsen van het eiland een vlieg- en marinebasis maakten, is Mauritius weer opgenomen in het wereldtoneel.

Mauritius is een van de mooiste eilanden ter wereld. Een veelzijdige cultuur dankzij de rijke geschiedenis geeft het eiland karakter. Het binnenland is bezaaid met natuurlijke en architectonische schatten. Langs de kustlijnen heeft Mauritius prachtige stranden en lagunes. En elke kust heeft iets anders te bieden. Van romantische, beschutte stranden in het noorden, lagunes en lange stranden in het oosten tot een westkust die achter een bergrug ligt die de regen en de wind tegenhoudt. De zuidkust is ruig te noemen.

De bevolking is een mengeling van Chinesen, Fransen, Creolen en Indiërs. Bijna 40 % van de bevolking is jonger dan 21 jaar en het grootste deel woont in de hoofdstad Port Louis.

Mauritius heeft het het hele jaar door een ‘droomklimaat’. Van december tot april is het regentijd, wat weer niet betekent dat het constant regent. In februari en maart kan de zon wel eens wat langer wegblijven, in december en januari kan het soms eventjes flink stormen. Tussen juni en oktober liggen de koelste maanden, wanneer de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden schommelt. De zeetemperatuur is ongeveer 25 graden.

Mauritius is het eiland met adembenemende hotels en accommodaties. Maar de prijzen liegen er niet om.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel