New York

New York ‘the Big Apple’ is een levendige stad vol tegenstellingen, die voor een ieder wat wils biedt.

Maak een stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden van deze metropool. Bezoek unieke musea als Guggenheim en het Museum of Modern Art. Eet in één van de vele restaurants in The Village of in Soho. Ontdek de vele clubs en discotheken en bezoek, uiteraard, een Broadway musical.

Volop gelegenheid om te winkelen bij de grote namen op Fifth Avenue, in de vele boetieks in upper East Side of in de galeries in Soho. Ontloop het drukke stadsgewoel in Central Park. Talloze extra excursiemogelijkheden maken New York tot één van de aantrekkelijkste steden ter wereld. New York, ‘it’s a wonderful town’. Wie New York voor de eerste keer bezoekt en in de buurt van de grootste toeristische trekpleisters wil verblijven, kan het beste kiezen voor een hotel nabij Times Square. Wilt u zich meer onder de ‘locals’ mengen, kies dan voor een hotel in één van de rustige wijken, zoals bijvoorbeeld Greenwich Village of de Upper Westside.

New York, ‘the Big Apple’, is een levendige stad vol contrasten en bezienswaardigheden. Bezoek het unieke Guggenheim museum en een show op Broadway. Ervaar de rust in Central Park of shop op 5th Avenue. Verblijf nabij Times Square of in het rustigere Greenwich. Dompel u onder in de ‘City That Never Sleeps’!

Het klimaat in New York is extremer dan in Nederland. Warm en vochtig in de zomer, ijzig in de winter. De New Yorkers maken daar nog een extra uitdaging van door in de zomer de airco’s tot op vriespunt te laten werken en in de winter te stoken tot boven de 30 °C. Lente en herfst zijn dus ongetwijfeld de meest geschikte maanden voor een bezoek.

Must Do/See
Voor een grote en veelzijdige stad zijn onderstaande bezienswaardigheden een greep uit de dingen de belangrijkste bezienswaardigheden.
– Time Square
Dit bekende plein in het centrum van Manhattan wordt ook wel Crossroads of the World genoemd. Oud burgemeester Giuliani heeft samen met Disney het plein in de jaren 90 veranderd in een licht en architectuur spektakel.
– Ground Zero
Ooit stonden er de Twin Towers maar vandaag de dag markeert het 9/11 monument de plek van het World Trade Center. Ground Zero is een plek die op iedereen nog steeds indruk maakt. Nu staat er een monument voor de 2752 slachtoffers die vielen bij het instorten van de Twin Towers.
– China Town
Deze wijk op het eiland Manhattan in New York is een echte trekpleister: jaarlijks wordt Chinatown door vele duizenden toeristen van over de hele wereld bezocht. Hoewel de wijk slechts enkele vierkante kilometers groot is, telt ze meer dan 300.000 inwoners, voornamelijk Chinezen.
– Rockefeller Center
Het Rockefeller Center is een verzameling van kantoorgebouwen, waar onder andere Radio City Music Hall, Nintendo World Store, tv-zender NBC en Bank of America huizen. Op de eerste woensdag na Thanksgiving (de tweede maandag van oktober) worden voor het Rockefeller Center de lichtjes van een reusachtige kerstboom aangestoken. Een bekend ritueel dat opgeluisterd wordt door optredens en op televisie vertoond wordt.
– Brooklyn Bridge
De Brooklyn Bridge kunt u vanaf het water bekijken, maar het is nog veel leuker om er overheen te lopen. Deze imposante brug was de eerste stalen hangbrug ter wereld. De brug heeft twee niveaus: op het onderste dek rijden de auto’s, het bovenste dek is gereserveerd voor voetgangers en fietsers.
– Central Park
Central Park bestond in 2003 150 jaar. Krantenredacteur William Cullen Bryant kwam in 1844 met de eerste plannen voor het park. De stad groeide in die tijd enorm hard en Bryant was bang dat er geen stukje groen over zou blijven. Dankzij het park blijft het leven in New York de moeite waard, volgens vele New Yorkers.

Shopping
Ga naar Fifth Avenue voor het megawarenhuis Macy’s, ultratrendy schoenen bij Jimmy Choo en technische gadgets bij de Apple Store. In bohémien Greenwich Village vindt u jonge designers op The Market NYC en onconventionele muziek bij Other Music, of ga naar Soho voor chique boetiekjes.
Openingstijden:
De meeste winkels zijn de gehele week open. Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 22.00, zaterdag van 10.00 tot 17.00, enkele tot 18.00 en zondag van 10.00 tot 20.00 uur.

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel