Panama en Costa Rica

Dwars door Panama heb je een drietal bergzones. In het oosten heb je de San Blas Mountains, in het midden de Central Mountains en in het westen de Corderilla de Talamanca. Deze laatste bergketen herbergt het hoogste punt van Panama: de vulkaan Baru met een piek van 3474 meter. In de hoogste gebieden, boven de tweeduizend meter, kunnen de temperaturen ‘s nachts flink dalen tot rond het vriespunt. Sommige atlassen en klimaatgidsen delen dit stukje van Panama dan ook in als een hooggebergteklimaat.

Het grootste deel van Panama kent een echt regenseizoen, dat maar liefst loopt vanaf begin mei tot half december. Hoewel de luchttemperaturen door het in deze periode veelvuldig aanwezige wolkendek wat getemperd worden, voelt het niet minder heet aan. Met uitzondering van de regenwouden valt de meeste regen in de vorm van vaak zeer pittige buien, die soms wel enkele uren aan kunnen houden in het regenseizoen. In de tropische regenwouden is de kans op langdurige regens in de moesonperiode zeer goed mogelijk.

Het Panamakanaal is de enige waterweg tussen de Caribische Zee en de Grote Oceaan. Wie van het oosten naar het westen van het Amerikaanse continent wil reizen of omgekeerd kan bijna niet anders dan door het in 1914 geopende Panamakanaal te varen. De route langs de Miraflores sluizen, het Gatunmeer en de Gatun sluizen is adembenemend mooi en relatief duur. Deze tolroute kost afhankelijk van de capaciteit van de boot gemiddeld enkele tienduizenden Amerikaanse dollars tot soms maar liefst zo’n twee honderd duizend dollar.

Panama City is de hoofdstad van de Republiek Panama in Centraal-Amerika. De stad ligt aan de Grote Oceaan, nabij de ingang van het beroemde Panamakanaal. Onder invloed van de vele aanwezige Amerikanen is Panama City uitgegroeid door een vrij moderne stad met een skyline die in de Verenigde Staten niet zou misstaan.

Bocas del Toro is een eilandengroep voor de kust van Panama. De grootste hiervan zijn Christobal, Bocas del Toro, Bastimentos, Popa en Coral. Hier is het leven nog rustig en relaxed en de grote hordes toeristen hebben de eilandengroep nog niet gevonden. Wie wil genieten van een prachtige natuur gecombineerd met witte stranden en de Caribische levensteil is hier aan het juiste adres.

De archipel San Blas bestaat uit 378 eilanden voor de Caribische kust van Panama. Op een groot aantal van de eilanden wonen nog steeds de oorspronkelijke inwoners van Panama de Kuna-indianen. In de buurt van de eilanden kun je erg goed zwemmen en snorkelen maar duiken met apparatuur is hier verboden. De populairste eilanden zijn Achutupu, Kagantupu en Coco Blanco

Boquete ligt in de binnenlanden van Panama. Het gebied staat vooral bekend om zijn koffie- en citrusplantages en bloemenkwekerijen. Boquete is geen bruisende stad , maar heeft meer de uitstraling van een lieflijk bergdorp. Leven is hier nog redelijk eenvoudig met dagelijkse marktjes waar lokale boeren hun producten verkopen. De omgeving van Boquete is prachtig en leent zich prima voor actieve uitstapjes zoals wandelen en wildwatervaren. Het nabijgelegen nationale park leent zich ook prima voor bergbeklimmen. De daar gelegen vulkaan heeft zo’n 7 kraters achtergelaten.

Changuinola ligt in de provincie Bocas del Toro Province in het noordwesten van Panama. In Changuinola zijn erg veel bananenplantages, dit is na het toerisme de grootse inkomensbron.vulkaan costa rica

Costa Rica is echt een natuurland en heeft meer dan 30 natuurreservaten. Meer dan 20% van het land is beschermd natuurgebied. Een bezoek brengen aan één van deze natuurgebieden is dan ook een must. Ook heeft Costa Rica meer dan 200 soorten zoogdieren en ruim 30.000 verschillende soorten insecten.

Het landschap van Costa Rica bestaat voor een groot gedeelte uit bergland. Midden door Costa Riva van Nicaragua tot Panama lopen verschillende bergketens; Cordillera Central, Cordillera de Tilarán, Cordillera de Guanacaste en Cordillera de Talamanca. De bergketens zijn tussen de 1500 en 3820 m hoog. Cerro Chirripó (3820 m) is de hoogste berg van Costa Rica.

Het toerisme heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en is in korte tijd uitgegroeid tot de pijler van de economie. Het land heeft goed ingespeeld op de ecotrend in het toerisme. Ongeveer 30% van de toeristen komt uit Europa.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel