Sahara


Ouarzazate:
een kruispunt op weg naar de Sahara

De stad Ouarzazate ligt in het zuidelijk deel van Marokko. De naam Ouarzazate komt van een Berberse uitdrukking die ‘zonder lawaai’ of ‘zonder drukte’ betekent. De stad is een favoriete halteplaats voor toeristen die op weg zijn naar de Saharawoestijn. De meesten van hen slaan hier hun voorraden in voor hun tocht naar de woestijn.

 spreek je uit als war-zazat. Een verrassend welvarend stadje in Marokko midden in het niemandsland. De rijkdom is een gevolg van de filmindustrie die de woestijn nodig heeft voor waarheidsgetrouwe opnames. In de stad zelf ligt een mooie Kasbah die deels gerestoreerd is door Unesco.Je kunt ook de filmstudio’s bezoeken en er zijn mogelijkheden tot het huren van motoren en Quads voor een trip de rotswoestijn in. Voor reizigers met kinderen zijn niet alleen de filmstudios leuk maar is er ook een show met stuntpaarden en kamelen die in de films gebruikt worden.
De weg tussen Ouarzazate en Marrakech is prachtig. Met name in de lente wanneer alle dalen en velden groen zijn. Je komt onderweg over de hoogste pas van Marokko. In de winter kun je hier hinder ondervinden van de sneeuw.

Ouarzazate is een stad met een levendige cultuur en een lange geschiedenis, rijk aan kunst. De stad was ooit een kruispunt voor Afrikaanse handelaren die op weg waren naar de noordelijke steden van Marokko en naar Europa. Tijdens de Franse overheersing was het een garnizoensstad, bestuurlijk centrum, en douanepost.

Tip: marrakech 2
Deze bestemming is uiterst geschikt en mogelijk in combinatie met een bezoek aan Marrakech.

Hoewel Marrakechniet de hoofdstad van het land is, is dit vaak de eerste stad waar men aan denkt bij het horen van de naam Marokko. Dat heeft voor een groot stuk te maken met het feit dat het Marrakech van vandaag nog steeds symbool staat voor hoe Marokko vroeger was. Het betoverende oude stadscentrum heeft zijn koninklijke en indrukwekkende uitstraling van weleer bewaard en is voor heel wat toeristen een geliefkoosde vakantiebestemming.

De charme van het oude stadsgedeelte, de medina, laat niemand onberoerd. Je kunt er uren in verdwalen zonder ooit verveeld te geraken door de sfeervolle, smalle straatjes en steegjes die keer op keer weer blijven verrassen. Ook de soeks zijn een heus labyrint voor wie er voor het eerst komt, maar de talloze kraampjes met prachtige ambachtelijke spullen doen je graag vergeten dat je de weg kwijt bent. Verder zijn er ook heel wat paleizen, moskeeën en andere indrukwekkende monumenten te bezichtigen en bezoeken, waarvan sommige meer dan 800 jaar oud zijn.

Behalve de imposante gebouwen, zorgen ook de paradijselijke tuinen voor vreugdekreten bij de bezoekers. Zo zijn de Menaratuinen een veelbezochte plaats door verliefde koppels, maar laat dat je zeker niet tegenhouden deze tropische tuin te bezoeken, zelfs als je niet verliefd bent. De prachtige kiosken, sfeervolle waterbekkens en indrukwekkende plantenen boomsoorten garanderen voortdurende verwondering en betovering.

Ook ’s avonds is Marrakech een fijne plaats om te vertoeven. Geniet je van een heerlijke muntthee in een van de vele theesalons, zoek je liever een hippe nachtclub of snuif je liever de sfeer op op Jemaa-el-Fna? Het aanbod is ruim en heeft beslist voor elk wat wils.

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel